tisdag 11 december 2012

Asylsökande bor i campingstugor

Dags att återinföra Lucia-beslutet?
Folkbladet - Asylsökande bor i campingstugor
 NORRKÖPING De asylsökande är så många att Migrationsverket har tvingats att hyra tio campingstugor på Himmelstalunds Camping.
Lägenheterna räcker inte till och de asylsökande måste ha tak över huvudet, konstaterar Mats Johansson, enhetschef på Migrationsverket.
Inte sedan 1992 har det kommit så många asylsökande till Sverige. 1992 sökte 80 000 personer asyl i Sverige. I år har det hittills kommit 40 000 asylsökande, främst människor från Syrien, Somalia, västra Balkan och Eritrea.
På Himmelstalunds Camping har Migrationsverket därför hyrt tio fyrabäddsstugor, där det i dagsläget bor 21 asylsökande. Campingstugorna saknar rinnande vatten, toalett och dusch. För att gå på toaletten och laga mat, så måste man uppsöka huvudbyggnadens gemensamma utrymmen, berättar Mats Johansson.
- Det här rör sig om ett korttidsboende. Vi har hyrt stugorna sedan i början av oktober och till och med januari månad ut, säger Mats Johansson.
Familjen Damlakhi från Syrien har bott i sin stuga i elva dagar. Förutom pappa Abdul Karim, bor tioårige Mohamed Ali och systrarna Ghena elva år och Hala 16 år här. De tycker att boendet är okej, även om det är lite långt till toaletten och till köket. Barnen begränsas mera av det kalla vädret. De tycker att det är långtråkigt att sitta sysslolösa inomhus. 

Vi måste stoppa den muslimska invandringen till Sverige. För våra barnbarns skull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar