lördag 1 december 2012

Rätt om otryggheten men fel om SD

Paulina Neuding: Otryggheten kan inte skrattas bort, i SvD. Hon har rätt om otryggheten men fel om SD.
Janne Josefssons Uppdrag granskning från Malmö i våras gav en skrämmande illustration av hur drivkrafterna [att rösta på SD] kan se ut. Under en intervju med kommunalrådet Ilmar Reepalu i Seved blev SVT genast angripna av några unga män som menade att detta var deras område. I Almgården vid Rosengård mötte Janne Josefsson en kvinna och hennes dotter – som berättade att de röstar på SD som ett sätt att freda sig mot den sortens otrygghet som just mött Josefsson i Seved. [...]
 
Ny statistik som SCB publicerade i veckan visar en fördubbling av boendesegregationen de senaste 20 åren, och Almgården hör till de områden i Sverige där segregation går hand i hand med fattigdom och utsatthet. För de två kvinnor som intervjuades av Josefsson är detta en konkret erfarenhet: Förut kunde man låta barnen stanna ute hur länge som helst, nu vågar man knappt gå ut med hunden. Och de är inte ensamma om att rösta på SD – partiet fick 35 procent av väljarstödet i deras område 2010.
Här finns alltså en växande grupp svenskar som ser SD som lösningen på otrygghet och utsatthet. Dessa människor har fel när de sätter sin tilltro till SD.
Paulina Neuding, försök att förstå att "dessa människor" har en demokratisk rätt att rösta på det parti som företräder just deras intressen! 
Med de enorma problem, som vi redan har, är det vansinne att låta massinvandringen fortgå. 
  Lucia-beslutet bör återinföras.

Islam är problemet - inte de som varnar för islam. Blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

3 kommentarer:

 1. Eftersom de som kritiserar SD använder sin egen referensram för sin kritik kommer aldrig SDs sympatisörer att ta till sig kritiken. Det krävs att man förstår vanligt folks vardag för att kunna nå ut till vanligt folk. Man kan inte isolera sig i ett elitghetto och tro att resten av folket lever på samma villkor. En enkel fråga är "hur många flyktingar har fått ett permanent boende på Södermalm"? Så länge eliten anser att allt är väl så länge andra betalar så kommer de inte att förstå de som verkligen betalar.

  SvaraRadera
 2. Jag tyckte artikeln var riktigt vettig tills hon i sista stycket avslutade med att folk som vänder sig till SD "har fel". Så talar bara en äkta fascist.

  SvaraRadera
 3. Från en till Anonym

  Håller med er. Jag blir absolut galen på allt rynkande på näsan åt SD. Jag har själv för faen väntat hur länge som helst på en uppryckning bland någon av de övriga, men bara fler kommer och socialbidragen ökar. ALLA inser problem, men lika förbannat fortsätter man med oförminskad styrka. Jag är väl egentligen moderat, men då mderaterna ÄNTLIGEN försöker strama åt anhörigsinvandringe, så får de nej från de övriga. Jag blir galen, jag blir galen ....

  Jag är fullständigt övertygad om att en majoritet av svenska folket tycker det är minst lite galet, de har bara inte nått bristningspunkten ännu.

  SvaraRadera