fredag 20 juli 2012

Lisa Bjurwald kämpar mot islamofobin

Vissa tycks tro att det är islamfobin som är världens största hot. För det ser vi ju direkt att dom här är fullkomligt harmlösa...

Signaturen "Info" lämnade en kommentar...

LISA BJURWALD IDAG I SR OM ISLAMOFOBI

Under de på ytan till synes fredliga barren i den svenska myrstacken kryllar det av mörka krafter. Breivikare, lasermän, sverigedemokrater.

Kommer Lisa Bjurwald (33 år), f.d. Expo-redaktör, att med sin kommande bok bli den första, som lyckas förgöra dem? Slå ut dem fullständigt? Så hoppas i alla fall Sveriges radios kulturredaktion genom sin förhandsreklam för boken idag.

Lisa Bjurwald dominerade P1:s Kulturnytt d. 20/7. Som svensk kulturpersonlighet har hon tidigare gjort sig känd för bl.a. böcker som ”Europas skam. Rasister på frammarsch” och ”God dag kampsyster! Kvinnorna i extremhögern”. Wikipedia: ”Hösten 2011 tilldelades hon och åtta andra författare ett arbetsstipendium på 100 000 kronor vardera från stiftelsen Natur och Kultur. 2010 utsågs hennes reportage till svensk vinnare av Europaparlamentets journalistpris. 2007 tilldelades hon, liksom resten av Expos medarbetare, ett stipendium av Artister mot nazister på 25 000 kronor.”

Formellt sett rubricerades hennes kulturnyttframträdande som en recension av Öyvind Strömmens ”Det mörka nätet”, ”ett försök att kartlägga det högerextrema universumet på nätet”. Dvs. i Sverige hemsidor och bloggar som Svenska Tryckfrihetssällskapet, Sockerbitar till kaffet, Sverigedemokraterna, Therese Borg m.fl. Objektivt sett formade sig hennes recension snarast som en politisk pamflett – mot ”det högerextrema universumet på nätet” och ”den organiserade rasismen”:

”Liksom många andra som granskar den organiserade rasismen – inklusive undertecknad – uppmanar författaren till en öppen debatt om hur partier som Fremskrittspartiet – i Sverige heter motsvarigheten Sverigedemokraterna – har normaliserat och banaliserat högerextrema konspirationsteorier. - - - Faran är att det mörka nätet kan snärja personer som från början betraktade världen med nykter och balanserad blick.”

Islamfientlig extremistpropaganda om ”muslimska planer på världsherravälde genom barnafödande”.

Som avslutande, extra knorr på inslaget kungjorde så programledaren, att Bjurwalds nästa bok i ämnet utkommer senare i år.

Men Bjurwald saknar ingalunda konkurrenter i den populära oikofobigenren. Tvärtom, de trängs med varann på förlagsredaktionerna. Här, i den lilla återblicken ”KONSENSUS OCH AUTOGENOCID”, länkas till tre av Lisas viktigare konkurrenter:

http://tanjabergkvist.wordpress.com/2012/04/01/har-nagon-kapat-min-blogg/#comment-16629

Anna-Lena Lodenius, Alex Bengtsson, Niklas Orrenius. Ingen av dessa har ännu lyckats ta kål på ”de mörka krafterna”. Kommer Lisa Bjurwald att bli mera framgångsrik?

/ Info

Tack Info!
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar