torsdag 19 juli 2012

Islamofobin är en frisk rädsla

Islamofobin har förgiftat hela det danska samhället, skriver Nalin Pekgul på Newsmill.
Hon blev intervjuad av Mikael Jalving och mår illa när hon förstår att han är kritisk till islam. Hon vill prata om Tensta men han vill prata om islams kvinnofientlighet.
Han läste upp citat ur en islamistisk bok och hon skriver att han "verkade helt fixerad av att framställa islam som kvinnoförtryckande. Jag kände mig till sist äcklad av hans sätt att provocera och värjde mig med att jag inte kunde hjälpa vad idioter skriver."

När han redovisar vad rättroende muslimer skriver så menar Pekgul att det bara är "idioter" som man inte behöver bry sig om.
Hon blir provocerad av att han vill prata om Lars Vilks Muhammedteckningar. Teckningar som gjorde muslimer så ilskna att de hotade och även försökte döda honom.
Blir Pekgul upprörd över dödshoten? Nej, hon ondgör sig över att Jalving inte vill kalla Vilks för "rasist". Då inser hon vad intervjun går ut på. Det var "att ge ytterligare ett bidrag till karikatyrerna av muslimen som en galning som inte klarar av att leva í demokratiska samhällen med yttrandefrihet."
Jalving kallas i artikeln för "idiot".
Om sina socialdemokratiska partivänner skriver hon att "de har mått illa många gånger när de har träffat danska politiker. Det spelar ingen roll vilket parti de tillhör eller vilket ämne de diskuterar så slutar diskussionerna ofta med frågan vad de ska göra med dessa 'musulmane'. Islamofobin har förgiftat hela det danska samhället."
Hon kommer inte att läsa Jalvings bok, det var "tillräckligt obehagligt att bli intervjuad av en riktig islamofob."

 Trots att vi islamkritiker hänvisar till klara fakta som visar alla vedervärdiga saker som muslimer skriver och gör i islams namn, som kvinnoförtryck, lemlästningar och halshuggningar, så är det inte islam som skrämmer Nalin Pekgul. Nej, hon skräms och mår illa av oss som kritiserar barbariet inom islam.
De goda muslimerna försvarar grymheterna med att det "drabbar ingen oskyldig".

Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

1 kommentar:

 1. LISA BJURWALD IDAG I SR OM ISLAMOFOBI

  Under de på ytan till synes fredliga barren i den svenska myrstacken kryllar det av mörka krafter. Breivikare, lasermän, sverigedemokrater.

  Kommer Lisa Bjurwald (33 år), f.d. Expo-redaktör, att med sin kommande bok bli den första, som lyckas förgöra dem? Slå ut dem fullständigt? Så hoppas i alla fall Sveriges radios kulturredaktion genom sin förhandsreklam för boken idag.

  Lisa Bjurwald dominerade P1:s Kulturnytt d. 20/7. Som svensk kulturpersonlighet har hon tidigare gjort sig känd för bl.a. böcker som ”Europas skam. Rasister på frammarsch” och ”God dag kampsyster! Kvinnorna i extremhögern”. Wikipedia: ”Hösten 2011 tilldelades hon och åtta andra författare ett arbetsstipendium på 100 000 kronor vardera från stiftelsen Natur och Kultur. 2010 utsågs hennes reportage till svensk vinnare av Europaparlamentets journalistpris. 2007 tilldelades hon, liksom resten av Expos medarbetare, ett stipendium av Artister mot nazister på 25 000 kronor.”

  Formellt sett rubricerades hennes kulturnyttframträdande som en recension av Öyvind Strömmens ”Det mörka nätet”, ”ett försök att kartlägga det högerextrema universumet på nätet”. Dvs. i Sverige hemsidor och bloggar som Svenska Tryckfrihetssällskapet, Sockerbitar till kaffet, Sverigedemokraterna, Therese Borg m.fl. Objektivt sett formade sig hennes recension snarast som en politisk pamflett – mot ”det högerextrema universumet på nätet” och ”den organiserade rasismen”:

  ”Liksom många andra som granskar den organiserade rasismen – inklusive undertecknad – uppmanar författaren till en öppen debatt om hur partier som Fremskrittspartiet – i Sverige heter motsvarigheten Sverigedemokraterna – har normaliserat och banaliserat högerextrema konspirationsteorier. - - - Faran är att det mörka nätet kan snärja personer som från början betraktade världen med nykter och balanserad blick.”

  Islamfientlig extremistpropaganda om ”muslimska planer på världsherravälde genom barnafödande”.

  Som avslutande, extra knorr på inslaget kungjorde så programledaren, att Bjurwalds nästa bok i ämnet utkommer senare i år.

  Men Bjurwald saknar ingalunda konkurrenter i den populära oikofobigenren. Tvärtom, de trängs med varann på förlagsredaktionerna. Här, i den lilla återblicken ”KONSENSUS OCH AUTOGENOCID”, länkas till tre av Lisas viktigare konkurrenter:

  http://tanjabergkvist.wordpress.com/2012/04/01/har-nagon-kapat-min-blogg/#comment-16629

  Anna-Lena Lodenius, Alex Bengtsson, Niklas Orrenius. Ingen av dessa har ännu lyckats ta kål på ”de mörka krafterna”. Kommer Lisa Bjurwald att bli mera framgångsrik?

  / Info

  SvaraRadera