tisdag 6 mars 2012

Suat sade sanningen

Suat Cicek sade sanningen i Aftonbladet 2004: "Stoppa invandringen nu - till hela Sverige, Rosengårds problem är hela Sveriges"
Lyssnade politikerna? Nej!
Och sen, när vi svenskar säger samma saker som Suat, då kallas vi rasister.
Suat säger sanningar, som borde vara självklara:
"Trots att Sverige inte har resurser att ta hand om alla som kommer hit, fortsätter vi att fylla på med nyanlända flyktingar. Det är som om Sverige försökte visa hela världen att vi är duktigast av alla.
Vi brukar skryta med att vår flyktingpolitik är ”generös”, men i slutändan menar jag att den politiken är ett svek, både mot dem som ska bygga ett nytt liv och mot det svenska samhället. [...]
Politikerna pratar om solidaritet, men om man verkligen vore solidarisk skulle man kunna hjälpa tio personer på plats, där det behövs, i stället för att ta hit en enda. Till Sverige når, menar jag, bara de som har medel att betala människosmugglare eller dyra biljetter.
Man måste se djupare och arbeta globalt för att förebygga flyktingströmmarna, i stället för att passivt ta emot människor när katastrofen väl har blivit ett faktum. [...]

Jag är så pass gammal nu att jag inte är bekymrad för egen del, men jag är orolig för nästa generation. Jag tror inte att de har någon framtid längre, inte här i Sverige."
Jag instämmer.
Läs Kristers blogg! Om det svenska förfallet - och polisens sänkta antagningskrav.
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

1 kommentar:

  1. Problemet är givetvis asylinvandringen. Med denna politik så innebär det ju att kriteriet är att det ska vara så synd om möjligt för ett uppehållstillstånd, vilket innebär den övriga lämpligheten om de har möjlighet till egen försörjning eller ens vill vara en del av samhället inte ens får tas upp. Det är bara att ta en tur i Rosengård. De flesta där är helt oanställbara på alla sätt och vis. För att få ens det enklaste jobb idag krävs det mycket utbildning, yrkeserfarenheter, bra CV osv och det är svårt nog enbart för en svensk att lyckas med detta. Men frågan är ju också vilken typ av invandrare som söker sig hit idag.Vad förmedlas liksom för en bild av Sverige i ex. Irak? Vad tror politikerna liksom att en irakier i Sverige kommer säga till en irakier i Irak som står i begrep att ta sig hit? Tror våra politiker verkligen att de kommer säga att i Sverige är det gott om bra jobb och mycket möjligheter? Sverige idag lockar inte till sig några invandrare alls med ambition längre för de vet alla att de flesta invandrare idag går på soc. Sedan kommer vi då till hur synd det är om folk, samt kriteriet för detta. Invandrare som vi ger avslag till kommer inte bara att lägga sig ner och dö. De kommer söka sig vidare. Några kommer hitta sin plats någon annanstans där det kanske är lämpligare för dem. Några kommer att återvända för att hjälpa sig själv och sina landsmän på fötter. Det är oftast de med mest driv som ger sig iväg. De som har svårast kommer oftast inte alls iväg. Rent generellt borde många länder också säga till att minska sin befolkning för att komma i balans med vad deras samhälle klarar av för att folk ska få ett bra liv. Men fram till dess så får vi nog se Sverige i en ganska snar framtid komma tillbaka till hur vi hade det i början av 1900-talet, både för svenskar och utlänningar .

    SvaraRadera