onsdag 7 mars 2012

"Hen" meningslöst utan könsneutrala namn

Kära feminister, vågar ni inte ta steget fullt ut?
Vågar ni inte kräva könsneutrala namn på alla nyfödda barn?
Britt-Anders, Jan-Susanne och Sven-Karin låter väl fint?
Ta nu steget fullt ut och gör Sverige till ett riktigt avskräckande exempel för resten av världen!  Fullborda förfallet! Lycka till!

Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

5 kommentarer:

 1. Ok, det handlar ju om att förneka sin bakgrund, sitt utseende, sitt kön...

  en person från Afrika är mörkhyad. Man föds till man eller kvinna.

  För den skull är inget negativt, så länge man inte kommer med uttalanden som "Jävla kärring" (vilket är lika negativt som "gubbjävel"). Det handlar om att respektera varandra som individer, inte klassificera eller generellt kategorisera människor baserat på ursprung, hudfärg, eller vad det nu må vara. Hur många skulle kalla Obama för "nigger"?

  SvaraRadera
 2. Låter onekligen kul med sådana namn-kombinationer. Fast om man själv råkat ut för det så hade det förmodligen inte varit lika lustigt. Möjligtvis skulle det kunnat bli naturligt efter 2-3 generationer, under förutsättning att tillräckligt många föräldrar hoppat på det tåget så att sådana namn hade blivit vanliga. Fast det är nog roligare att skämta om det och låta det stanna vid det.

  Fast det där hur man föds är ju inte alltid så självklart som man skulle kunna tro. Det var ju ett fall om en som var född hermafrodit. Minns inte på rak arm om "hen" var från USA eller Kanada men det har ju dokumentärer om det på tv, det vet jag. Tydligen var det en läkare som bestämde att babyn var en tjej och lät operera bort pojkdelarna. Så barnet uppfostrades som flicka men det visade ju sig senare att personen kände sig som kille. Han lyckades tydligen byta tillbaka som vuxen men hela upplevelsen och uppväxten var så traumatiserande att han begick självmord för några år sedan.

  Personligen förstår jag inte varför man hade så bråttom men det kanske har att göra just med föreställningen att man är antingen det ena eller det andra. Men vis av denna händelse så tycker jag ändå det hade varit bättre att avvakta. Man kunde gett barnet ett könsneutralt namn, inte som i exemplen ovan utan något typ Kim och låtit barnet ha könsneutrala kläder dom första åren. Det borde väl visa sig redan dom första åren vilket kön barnet känner sig som. Så kan man ju avlägsna dom delar som inte stämmer överens med barnets identitet innan puberteten. Men det är ju några år dit om man säger så. Åtminstone hade det varit ett enkelt sätt att undvika tragedier som exemplet från Amerika, men så är ju hermafroditer så pass ovanliga, kanske t o m ovanligare än downare, att mycket få antagligen bryr sig så länge det inte drabbar just deras familj.

  SvaraRadera
 3. Bra idé! Personligen tycker jag att alla med eller utan snorre i Sverige, från och med nu ska heta Kim i förnamn och Il Jong i efternamn.
  Allt för jämställdheten.

  SvaraRadera
 4. Robin, antar att du menar den tragiska historien om David Reimer. Den bevisar att könet sitter i hjärnan och är medfött - inte inlärt.

  SvaraRadera
 5. Japp, han var det. Förr hade jag alltid lätt att komma ihåg namn men det har försämrats dom senaste 2-3 åren. Kanske har jag fått Alzheimers och känner av förstadierna? I vilket fall som helst så vill jag inte veta. I sådana fall stoppar jag hellre huvudet i sanden. För vem vill höra sin egen dödsdom?

  SvaraRadera