lördag 5 november 2011

Glädjeyra: 300 somaliska barn till Norrköping

Sitter här alldeles stum av glädje. Folkbladet avslöjar att Norrköping ska få över 300 somaliska barn. De splittrade familjerna ska få återförenas i Sverige och Norrköping. Min andre granne, Fotbollsgubben, och jag kommer att fira detta med en gårdsfest med kaffe och bananer och folkdans från Somalia.
Sverige har nu för länge sen passerat gränsen där sanning och ironi flyter ihop. Men det är inte första april idag, så detta måste vara sant. Gratulerar Norrköping!
Denna video är från Katrineholm. Snart kan vi få detta även i Norrköping? Glädjetårarna gör det svårt att skriva.

Annie Lööf glittrar med ögonen och säger, utan ironi, att alla, som vill, ska får komma hit. Det talas om 40 miljoner...

Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

4 kommentarer:

 1. PLÖTSLIGT BLEV NATIONALISM NÅGOT FINT I SVERIGE!

  Plötsligt blev nationalism något fint i Sverige och Sveriges radio!

  Inte = rasism. Inte = nazism. Inte = högerextremism. Inte = främlingsfientlighet.

  Målningar av de mexikanska, marxistiska konstnärerna Diego Rivera och Frida Kahlo visas just nu på Göteborgs konstmuseum. Något som föranledde Sveriges radios Kulturnytt att avge bl.a. följande, uppskattande kommentar 2011-10-25:

  ”– Ja hela tiden efter mexikanska revolutionen så var det viktigt – framför allt för både Diego Rivera och Frida Kahlo som var politiskt aktiva – att vara med och bygga upp en ny NATIONELL IDENTITET, som inte hade sina rötter i den spanska kolonialväldet, utan i stället BETONADE det mexikanska, DET INHEMSKA och det indianska.

  Per Dahlström, intendent på Göteborgs konstmuseum, visar hur Frida Kahlo understryker sina mexikanska rötter genom att i sina självporträtt måla sin hud mörkare och låta ögonbrynen växa ihop på ett sätt som inte stämde helt med verkligheten, och det mexikanska går igen i hennes kläder.

  Hennes sätt att klä sig var ett politiskt ställningstagande – HON KLÄDDE SIG I TRADITIONELLA KLÄDER när inte så många andra gjorde det.”

  Någon minns kanske hur det lät, när ett svenskt, politiskt par också klädde sig i traditionella, inhemska kläder – blekingedräkten – vid riksdagens öppnande 2010? Ni minns kanske det svenska etablissemangets – också Sveriges radios – enstämmiga fördömande och förlöjligande den gången.

  http://www.realtid.se/ArticlePages/201010/05/20101005134824_Realtid729/20101005134824_Realtid729.dbp.asp

  SvaraRadera
 2. Intressant och tankeväckande(hos mig iallafall) skrikande invandrare verkar ju bra på att skrika och Hatt verkar ju vara i "hatten" och pladdar runt (velar) vilket ju är en centergren i politiken! Gud hjälpe oss!

  SvaraRadera
 3. "Barn" är väl som alltid i sådana här sammanhang en sanning med modifikation. (Även kallad överdrift eller ren lögn.)

  19-åringen som var 28

  SvaraRadera
 4. Monika, Du behöver söka hjälp för din psykisksjukdom. Du är sjuk! sök hjälp!

  SvaraRadera