tisdag 7 juni 2011

En liberal utlandssvensk: Rösta på Sverigedemokraterna!

 Av en slump stötte jag på bloggen Frihets-Larson. (Han har även bloggen Economics and Freedom 101) Som jag fattat det är han en liberal kritiker av välfärdsstaten. Han har lämnat Sverige för Amerika. Han anser att den stora svenska invandringen ej kan kombineras med en välfärdsstat av svensk modell. Han stöder klassiskt liberalism, men uppmanar oss att rösta på Sverigedemokraterna. Han skriver med sorg: Godnatt Sverige:
"En annu storre invandring till ett land som inte ens kunde betala for sin valfardsstat for 20 ar sedan - till ett land som inte ens kan sysselsatta tva tredjedelar av den existerande arbetskraften - ar som att be om en katastrof. Statsministern, Alliansen och miljopartiklarna har harmed i praktiken sparkat ut Sverigedemokraterna ur Riksdagen, samtidigt som alla riksdagspartierna, SD inkluderat, gor allt de kan for att behalla och bevara roten till Sveriges ekonomiska moras: valfardsstaten.
Jag har analyserat det har fenomenet om och om igen. Jag har dokumenterat relationen mellan invandringen och arbetslosheten, jag har visat hur skattetrycket stigit till groteska nivaer, hur desperata politiker anvander besparingar for att forsvara den sondervittrande valfardsstaten allt medan tusentals manniskor dor i den allt mer svaltfoddda sjukvarden varje ar pa grund av besparingarna. Jag har skrivit om den skenande kriminaliteten, om hundratals brinnande skolor, om valdsbrottsligheten, om hur Sverige skiljer sig fran resten av Europa i nastan varje negativt avseende.
Jag har gjort mitt. I fyra ar har det varit meningsfullt att blogga om Sverige. Men nu nar regeringen valjer att inte bara fortsatta i samma destruktiva riktning, utan dessutom valjer att oka farten i nedforsbacken - da ser jag inte langre nagon konstruktiv vag ut ur de massiva problem Sverige har. Sa jag satter punkt har."

Han har även några videor:

Hans förnämliga blogg Hayek-Institutet Sverige kan jag bara nå genom Cachad, annars blockeras den av en annonssida med en leende flicka.Länk genom Cachad funkar visst
(Uppdatering 21/6 nu funkar inte den länken heller, tyvärr.)
 Aftonbladet: Hjärtsjuk föll ihop - nekades vård.
SvD, Svenska för invandrare i Strömssund - negativ religionsfrihet.
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

10 kommentarer:

 1. Utlandssvensk7 juni 2011 21:07

  Kul att du hittade till Larson!

  Faktum är att jag hittade hans blogg, Hayek-Institutet Sverige,via än länk på denna blogg en gång i tiden. Det finns massor av bra poster där och jag har bidragigt en hel del.

  Sen är faktiskt Larson med i debatten igen, denna gång på Cavatus engelskspråkiga blogg:

  http://cavatus.wordpress.com/

  SvaraRadera
 2. Vilken är "denna" blogg? Jag hade en gammal bortglömd länk till en konstig reklamsida så jag fick jobba en del för att hitta rätt.:)

  SvaraRadera
 3. Utlandssvensk7 juni 2011 23:09

  Jag begriper inte riktigt skämtet, men du kanske har dina skäl att vara kryptisk.....

  I Sverige får man ju vara försiktig när man kritiserar regimen.

  SvaraRadera
 4. Jag skämtade inte. :( Söker man på Hayek institutet kommer man ju till en obegriplig sida med en söt flicka. Jag fick söka med hjälp av cachad. OK?

  SvaraRadera
 5. utlandssvensk8 juni 2011 00:12

  OK, det var ett missförstånd.

  Jag skrev:
  "Faktum är att jag hittade hans blogg, Hayek-Institutet Sverige,via än länk på denna blogg en gång i tiden."

  Med "denna blogg" menar jag Tankesmedjan Feminix. Du länkade till Hayek-Institutet Sverige ibland.

  För övrigt har jag hittat massor av bra uppslag via dina länkar. Tack för ett bra jobb!

  SvaraRadera
 6. Vilket minne du har! Tack för det du, det var roligt att höra! Bloggar du inte själv?

  SvaraRadera
 7. Utlandssvensk8 juni 2011 00:33

  "Bloggar du inte själv?"

  Nä, jag skriver bara kommentarer och trivs med det. Under åren har jag debatterat mycket med liberaler, eftersom jag ligger åt det hållet själv (marknasliberal) men samtidigt är jag hård motståndare till den förda immigrationspolitiken.

  Larson hade jag många debatter med och vill nog ta åt mig en del av äran för att han gick över till SD. Det är sådana röster vi behöver, dvs. etablerade akademiker med internationell utblick.

  Men de svenska "liberalerna" är en sorglig samling.Jag har debatterat med dem av och till i flera år och de är nästan barnsligt dåliga på att försvara sina ståndpunkter.

  Kolla denna tråd från en av de största liberala bloggarna förra veckan:

  http://ingero.blogspot.com/

  Du hittar posten en bit ner under rubriken:
  Rapport från rapportdebatt

  Visst är det patetiskt? Och han (Ingerö) dyker ofta upp i TV debatter. arma land....

  SvaraRadera
 8. Men han har väl rätt när det gäller de höga lägstalönerna som slår ut de enklare jobben?

  SvaraRadera
 9. Hej, är själv en gammal läsare av Hayek Institutet Sverige. Blev väldigt förvånad över att sidan lagts ned, tråkigt tycker jag då den innehöll mycket kloka ord som man säkert skulle kunna läka till folk o.s.v.

  Hur gör man en s.k. web cache?

  SvaraRadera
 10. JH!Har man tur kan man genom att klicka på "Cachad" få se en bild av hur sidan såg ut innan den togs bort. Sköts av Google.

  SvaraRadera