lördag 14 augusti 2010

Hoten mot SD är ett hot mot demokratin

 Ordförande i SD Norrköping och Östergötland, Markus Wiechel, berättar i NT om hur han, under en period, dödshotades i princip varje dag. Trots det vill han inte ge upp. Citat från papperstidningen:
"- Det måste finnas någon som står upp för en åsikt som så många delar. Om ingen gör det så vinner ju de odemokratiska grupperingarna som vill tysta oss, säger Wiechel.
I Östergötland har flera Sverigedemokrater med uppdrag inom partiet hoppat av. Markus Wiechel menar att de frekventa hoten är den största anledningen till det.
- Det har varit mycket prat om våra två tomma stolar i kommunfullmäktige. Dels i media, men också från de andra aktiva i kommunpolitiken. De säger att tomma stolar är ett hot mot demokratin, men jag tycker att de ska fråga sig själva om de inte har en del i skapandet av ett samhällsklimat som gör att folkvalda i ett demokratiskt parti upplever uppdraget så påfrestande att de inte mäktar med att sitta kvar."
NT- artikeln "Allehanda hot del av Markus vardag"

Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

2 kommentarer:

  1. Nej, det är inte hot mot den svenska demokratin. I Sverige så är demokrati ett tillstånd där alla tycker likadant och inga avvikande åsikter inom vissa områden inte finns.

    SvaraRadera
  2. DET ÄR FÖRDJÄVLIGT HUR POLITIKER HOTAS IDAG!
    Ingen förtjänar att misshandlas för sin politiska åsikt. Det måste genast upphöra! Det är bra att det är hårdare straff om misshandel sker med politiska motiv. Men framförallt måste polisen prioritera dessa fall mer. Det är helt oacceptabelt att politiker skräms att lämna sina jobb. Svenska demokratin förtjänar bättre.

    SvaraRadera