lördag 14 augusti 2010

Är svensk kultur värd att värna?

 En väckarklocka för mig för ett par år sedan var det som socialdemokraten Lise Bergh sade på en nordisk konferens om integration i Stavanger 2005. Norskan Hege Storhaug frågade henne:
- Är svensk kultur värd att skydda? Lise Bergh svarar:
- Ja, vad är svensk kultur? Och då har jag väl svarat på frågan.
 Hege Storhaug skriver själv om detta här: Svensk kultur en saga blott?
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

7 kommentarer:

 1. Jo du förstår att eftersom svensk kultur inte existerar så finns ju ingenting att värna. Hela det Svenska samhället och lynnet är ett resultat av islamsk invandring. Visste du inte det? Utan muslimerna så hade inte Sverige varit ett sånt framgångsrikt samhälle.

  Det finns en del som är tveksamma till om svenskar existerar överhuvudtaget, eller om de ens någonsin har existerat. Alla som bor i Sverige är ju invandrare egentligen. Allt annat är bara en illusion hos missledda nazister som måste omskolas till den rätta synen på det de envisas med att kalla "svenskar".

  SvaraRadera
 2. Det finns ingen motsättning mellan att bevara och hylla svensk kultur och att uppskatta influenser och kulturyttringar från andra områden i världen och att de tar sig till Sverige.

  Jag har alltid tänk att de som är så oroliga att det svenska kommer att utplånas är otrygga i sin egen identitet/nationalitet att det tar sig dessa "vi mot dem"-yttringar.

  Det borde vara lättare att definiera sig själv i ljuset av någon annan och därmed våga ta del av det främmande, utan för den delen göra avkall på sig själv. Man förminskar inte sig själv genom att göra det.

  Nu ska jag inte generalisera och tro att det gäller alla men så tänker jag.

  Att vara positiv till livet. tillvaron och sin omgivning är ett medvetet val som stärker en.

  SvaraRadera
 3. När merparten av befolkningen är muslimer så har omskolningen lyckats. Först då har Sverige fått en kultur värd att bevara.

  SvaraRadera
 4. Jag är säker på att en så livsbejakande person som D, som är så positiv till allt i sin omgivning, inte skulle ha haft något problem med att vara positiv i 30-talets Tyskland - och säkert skulle kalla de som varnade för den framväxande nazismen för hetsmånglare samt (om bloggar fanns på den tiden) skriva hur synd det var om dessa stackars människor som inte finner sig tillrätta i det "nya" Tyskland.

  SvaraRadera
 5. Du menar på fullaste allvar att du vrider det till att jag skulle hylla nazismen på 30-talet för att det skulle ingå i min positiva livssyn?

  Du har verkligen inte fattat någonting av vad det är jag kritiserar eller så är du bara för ....nej jag ska inte säga det.
  Fortsätt med ditt liv du. Det är ditt val.

  SvaraRadera
 6. D! Hitler lurade många innan han visade sitt rätta ansikte. Tänk om detsamma gäller islam och muslimerna idag! De kommer ju inte att införa sharia i Sverige förrän de är tillräckligt många, och då är det ju så dags att vakna.

  SvaraRadera
 7. Du säger "tänk om"... hoppas verkligen det börjar gro ett litet frö av tvivel på hur du resonerar om islam och invandrare.

  Du skulle verkligen må bra av att sluta leva i sådan rädsla för livet. Någon annan lyckas förhoppningsvis att få dig på rätt väg.

  Lycka till i fortsättningen.

  *lämnar bloggen*

  SvaraRadera