måndag 14 juni 2010

Reta inte muslimerna - vårt enda hopp?

Ian Buruma, den holländske kulturredaktören och författaren skriver i SvD:
"Om vi gör oss tillräckligt mycket ovänner med Europas muslimer kommer vi att pressa fler och fler människor att sluta upp bakom den islamistiska revolutionen. Vi måste göra allt för att uppmuntra Europas muslimer att smälta in i europeiska samhällen. Det är vårt enda hopp."
 Vadå, vårt enda hopp? Ska vi lägga oss platt? Har vi inget lärt oss?

Måste dagens generation upprepa den föregåendes misstag? Europa försökte blidka Hitler genom eftergift på eftergift. Churchill varnade förgäves. Chamberlain viftade med ett papper: Peace in our time.

Har vi då ingenting lärt oss? Är vi så lättlurade? Muhammed gömde sin fascism i en religion. Det missade Hitler. Men då som nu är det omöjligt att blidka fanatiker. Kan vi inte genomskåda maskeraden?

Europa håller på att göra samma misstag om igen. Det måste förhindras - innan det är för sent!  Det är vår tids ödesfråga.

Men vänta - vi har kanske ett hopp. I Sverige heter det hoppet Sverigedemokraterna.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

5 kommentarer:

 1. Eftersträvar man ett folkhem har man socialistiska, eller åtminstone socialdemokratiska, strömningar i värdegrunden. Tydliga sådana. Vill man bevara kulturen som den är har man konservativa strömningar. Tydliga sådana. Sverigedemokraterna täcker således in alla ideologier med grundtanken att individen är underordnad gruppen, samt även tanken att olika grupper ska ha så litet kulturellt utbyte som möjligt. Folkhemsglorifierande, kristet moralistiska konservativa, är vad SD är. Och socialister har vi så det räcker i riksdagen.

  SvaraRadera
 2. Jaja. så nu har holländarna fått sin egen Jens Orback. Tror inte holländarna går på sånt skitsnack lika mycket som svenskarna.

  SvaraRadera
 3. Guds basun;
  Först tar man reda på vad Sd står för och sedan skriver man. Research är viktigt.

  Inga

  SvaraRadera
 4. Anonym, kanske skulle du ta reda på vad SD står för. På deras hemsida kan man läsa: ”Tillväxt får inte ske på bekostnad av folkhälsa, miljö eller nationellt självbestämmande” också ”Globaliseringen och multinationella företags spelregler behöver regleras”

  Det är ju som att läsa den röd-gröna trojkans gemensamma program.

  Sverigedemokraterna har ett planekonomiska tänkande där människor blir en belastning istället för en tillgång utifrån ett systemperspektiv, och detta är inget annat än unken vänsterpolitik. SD värnar också kollektivismen genom att placera in människor i grupper som sedan ska ställas mot varandra

  Så det som SD själva lägger ut på sin hemsida pekar på en förankring i den socialism som Per Albin Hansson stod för. Det som möjligen skiljer är väl att SD talar om invandrare, medan S på den tiden rensade ut bland sinnesslöa och andra element som kunde orena den svenska rasen. SD och S är samma andas barn

  SvaraRadera
 5. Guds Basun! Sverige var ett bra land när det var ett folkhem. Det är inget dåligt mål att sträva efter. Mångkulturen och islam har inte gett oss annat än elände.

  SvaraRadera