söndag 13 juni 2010

Islam döljer en totalitär politisk ideologi

Fredrik Runebert skriver på sin blogg "Skapandets moral" på tal om Ayaan Hirsi Ali:
"Notera gärna att jag inte delar Ayaans sammanblandning av islam och islamism. Hon har rätt i mycket, men hennes kompromisslösa inställning till religionen islam strider mot religionsfriheten. Ett exempel på det är att hon vill förbjuda alla muslimska friskolor, övriga religiösa friskolor godkänner hon. En sådan inkonsekvens kan jag inte köpa eftersom jag är övertygad om att islam, precis som kristendomen, kan filtreras via upplysningens filter."
Islam och islamismen måste behandlas som den farliga totalitära ideologi som den är och inte som den till synes harmlösa religion som den döljer sig bakom.

Om Hitler startat en religion, skulle väl även nazismen ha varit skyddad av religionsfriheten? Islam är faktiskt inte bara en religion utan även en elitstyrd, auktoritär fascism, alls inte olik nazismen.  

Gemensamt för båda är elitismen. Man anser att människor i den egna religionen/rasen är mer värda än andra och att de är utvalda att styra över världen. Skillnaden är att där nazismen har en nationell identitet har islam en religiös.

Finns det någon mer intolerant ideologi än islam och dess politiska tvilling, islamismen? Västvärldens demokratier gräver sina egna gravar när de tolererar toleransens dödgrävare islam.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

2 kommentarer:

 1. Varför är det så många muslimer som inte vill bo i ett muslimskt land?
  Efter flera mordhot och ett mordförsök på Svenskar så detta vårat svar, Vi kommer nu gå in för att bota muslimska barn från islam genom att skicka info till deras HEMsidor och uppmana andra att göra likadant.
  När mohammed var 50 år gammal så gifte han sig med en flicka som var 9 år gammal så han var en äcklig pedofil och han var även slavägare. Om man vill veta vad koranen tycker om flickor ska man läsa koranen sura bina 60. Se och läs mohammed T-shirt på http://www.mohammedt-shirt.com
  Detta är inte mitt ip nr

  SvaraRadera
 2. Islam är INTE, INTRE, INTE en religion. Det är en ideologi förklädd i religösa ord/kläder.

  Har religioner en lagstiftning om hur man skall leva (sharia)?

  Har någon religion militärer (terroristerna)?

  Döm Izlam som en variant av Nazism eller kommunism, det enda hotet mot planetens befolkning.

  SvaraRadera