söndag 23 maj 2010

Avskaffa välfärden för att få fri invandring - en liberal mardröm?

 Henrik Sundholm skriver lyriskt "Till den fria invandringens försvar" Bara ett kort utdrag ur den intressanta artikeln:
"Sverige som land ägs inte av någon; ingen har rätt att avgöra vem som får och inte får flytta hit.[...] Ibland hävdas också att vi inte kan ha fri invandring, därför att miljoner av aggressiva muslimer då kommer att största välfärdsstaten till förmån för en teokratisk diktatur. Jo, med tanke på hur arabvärldens muslimer beter sig har jag viss förståelse för den rädslan. Men om det är så att miljoner av aggressiva muslimer bara väntar på att få störta den svenska staten – vad hindrar dem från att göra det redan nu?[...] Som allra minst bör Sverige öppna sina gränser för asylsökande från krigsdrabbade länder. Att på rådande sätt klippa av en människas kanske sista livlina är djupt omoraliskt, och oroar man sig för ekonomin går det väl utmärkt att prioritera nödställda immigranter över bidrag till slipstensmuseer eller kommunala bowlinghallar."
Jag undrar bara vilket parti som skulle vilja tala om för svenska folket att det liberala idealet är att avskaffa vår fina välfärd, vår trygghet, vårt solidariska omhändertagande? Skulle ett sådant parti få några väljare? Ska svenska folket frivilligt byta ut sin välfärd mot en invasion av fattiga muslimer? Vad ska de leva av? Baka pizzor åt varandra? Städa rika människors hem? Putsa skor?
Ska vi överge vår trygghet för det tvivelaktiga nöjet att få in tusentals fattiga afrikaner och araber? Är det önskvärt att Sverige ska få  lika minimal välfärd som Somalia. Saudiarabien eller Iran?
Vad skulle sjuka, arbetslösa och föräldralediga säga om de skulle få noll kronor i bidrag? Eller ska denna förändring ske över folkets huvuden, utan att folket får godkänna eller förkasta idén? Är det detta vi ser början på nu?
Henrik Sundholms inlägg är mycket välskrivet, men är det realistiskt? Har något land frivilligt övergett sin höga välfärd för att få fri invandring i utbyte? Det finns ett annat välskrivet dokument jag vill rekommendera: Återuppvaknandet. Googla på det! Kanske kan det öppna ögonen på någon.

Läs också Beska droppar: Om mångkulturen
Läs även andra bloggares åsikter om ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

5 kommentarer:

 1. På radio-nyheterna i natt sa dom att en undersökning att svenska folket numera är mer positivt inställda till invandring än på många år. I Landskrona sjunker SD från 22% till 15%. Trots p-plats mordet vill både landskrona-bor och övriga svenskar ha mer, mycket mer mångkultur. Detta är i sanning ett verkligt dårhus!

  SvaraRadera
 2. Hur kan man rädda ett folk som inte vill bli räddade? Som lämlar störtar man sig utför klippan ner i avgrunden.

  SvaraRadera
 3. Robin! Om Landskronaborna skulle blivit mer positiva till vansinnet, så kan du väl räkna ut vilket klientel PK-arslena utfrågat! Lögnarna inom etablissemanget kommer att ta till alla till buds fulknep för att undvika sanning och fakta, annars går det åt helvete för dom....Blodsven

  SvaraRadera
 4. Sen är det väl så att Sverige är ganska ensamt om att vilja ha okontrollerade gränser? Men fakta är nog att om man vill införa fri invandring så måste hela det ekonomiska systemet reformeras. Det system vi har nu är dimensionerad till dem som bidrar till den. Och då ska de flesta bidra till den från födseln för att kunna betala det man själv kostar i välfärden.

  SvaraRadera
 5. En annan anomali som jag funderat över:
  Om Landet Sverige inte ägs av någon och därför får vem som helst bosätta sig här, varför envisas de politiskt korrekta kräva att de ska få del av välfärden som de inte bidragit till? Då borde det ju räcka med att de bosatte sig nånstans i skogarna i norrland.

  Jag menar, tänk efter. Kan man inte säga att de som bidragit till välfärden är de som äger den? Men om alla i hela världen äger svenska välfärden också, då betyder det ju att vi inte följer svensk lag! Än mindre mänskliga rättigheter.

  Varje medborgare i Sverige (dvs världen logiskt sett utomjordingar också då) ska ju enligt svensk lag kunna få socialbidrag. Varför skickar vi inte socialbidrag till alla i hela världen? Eller finns det då plötsligt gränser?

  Man ser ju hur bisarrt och sinnesslöttdet blir om man applicerar deras resonemang på verkligheten.

  SvaraRadera