onsdag 7 april 2010

Sverige laglöst land - går det att rädda?

Ovanligt frispråkig är man på Skolledaren: "Rektor mitt i laglöst land lyckas hålla skolan fredad" :
"I Göteborg finns områden där inte ens Hells Angels eller Bandidos vågar sig in. Men det är inte polisen de fruktar. Här styr helt andra krafter än ordningsmakten.
Gårdsten, Lövgärdet, Hjällbo, Bergsjön och Biskopsgården är fattiga miljonprogramsområden. De domineras och kontrolleras av ett antal stora släkter med bakgrund från det forna Jugoslavien, Turkiet, Iran, Kurdistan, Libanon, Syrien och Somalia.[...]
I dessa områden sker en eskalerande utveckling med bilbränder, stenkastning mot brandmän och poliser, skottlossning, knivöverfall, misshandel och mord. Skjutvapen används och finns i alla grupperingar.
När de stora släkterna bildar pakter mot kriminella mc-gäng kan mycket stora belopp gå till vapen, och vapenleverantörer saknas inte.
Det har bildats ett parallellt samhälle utanför samhället, där blodsbanden är starka och där det råder helt andra, oskrivna lagar vid sidan om den verkliga lagstiftningen.[...]

Jan Arvidsson har i sju års tid varit rektor för Sjumilaskolan (f-7) i Biskopsgården. Av de fyrahundra eleverna har 97 procent invandrarbakgrund.[...]I Rosengård i Malmö har så gott som alla svenska elever flyttat därifrån. Föräldrarna vill inte bo kvar med bara invandrarbarn i skolan. Är det likadant hos er?
– Ja, vi har det likadant, men också många av våra invandrarföräldrar flyttar barnen härifrån eftersom det i Biskopsgården inte finns någon möjlighet till integration i det svenska samhället. Även de tycker att det finns för få svenskar här.[...]
– Jag tror att problemen ökar när eleverna blir äldre, både vad gäller kriminalitet, gängbildning och att de 'nitar' varandra om det händer något. säger Jan Arvidsson.[...]


Rickard Ernebäck är rektor på Ryaskolan i Biskopsgården. 85 procent av eleverna har invandrarbakgrund. [...]
– Det har varit ett helt radband med våldshandlingar runt omkring oss i Biskopsgården, men vi har inte fått in det i skolan. [...]
– Det förekom skottlossning i grannskapet för ett tag sedan, men eleverna känner sig inte otrygga. Våldshandlingarna handlar oftast om rivaliserande gäng som gör upp sinsemellan.[...]

Sociologen Micael Björk i Göteborg har under sammanlagt sjuhundra arbetstimmar följt Göteborgspolisens arbete mot den organiserade brottsligheten på nära håll. I hans rapport 'Gängbekämpning – om polisinsatser mot organiserad brottslighet' beskrivs uppgörelser, hämndaktioner och vansinnesdåd, en gängbrottslighet som blivit vardagsmat i både Göteborg, Malmö och Stockholm. Ett nytt stadslandskap tonar fram med ökande segregering, desperation, missbruk och grovt våld.
Micael Björk och hans uppgiftslämnare beskriver ett samhälle som håller på att rämna. De fattiga stadsdelar som skapats i nordöstra Göteborg är på väg att dras ned i en sörja av rädsla, hat och hot. 'Poliserna upplever situationen som svåröverskådlig och motsägelsefull. De ser en privat rättsordning etableras i miljonprogramområdena', skriver Micael Björk."

Detta är alltså verkligheten bakom det hycklande snacket om den "mångkulturella berikningen". Och nu vill politikerna tvinga alla kommuner att ta sin del av "berikningen".
Ska hela Sverige bli sådant?
Går Sverige att rädda?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

9 kommentarer:

 1. Går Sverige att rädda?
  Ja man kan undra. Klart ät att vi ät på väg i utförs backen i rasande fart. Fåtal inser det, och många kommer att om 30 år tycka: "Varför gjorde vi inte något" !

  SvaraRadera
 2. Men visst är väl det mångkulturella fint??!
  Jag tycker att det borde vara ett krav att Måna Muslim et al ska bo i dessa områden minst 6 månader, så får vi se om det inte blir bättring. Om inte, i så fall är det dags att chartra plan och skicka tillbaks dessa "stora släkter med bakgrund från det forna Jugoslavien, Turkiet, Iran, Kurdistan, Libanon, Syrien och Somalia” tillsammans med våra fega politiker.

  SvaraRadera
 3. Hur länge till får dom behålla sina jobb som berättar om detta?

  SvaraRadera
 4. Jag skulle sätta in militär och rensa dessa områden och sätta barbarerna, dom som överlever på banan-båten hem till MENA.

  SvaraRadera
 5. Islam är Sveriges näst största religion och det finns flera hundra tusen muslimer i vårt land.
  Är du en av dem? Har du träffat en partner där kärleken till honom/henne lett till att du konverterat till islam? Eller fick du din tro med modersmjölken?
  Har du starka bilder av livet på källarmoskéernas tid? Vill du berätta om din vardag som muslim ovan jord?
  Varför är din tro viktig för dig och vad händer i dig när du ber? Hur blir du som muslim bemött i Sverige - är du trött på att försvara dig och din tro? Har du ledsnat på folks fördomar och människors ihopblandning av politik och religion? Vad vill du framhålla med islam?

  Ring Stina Wollter i Uppsala och berätta! 099-110 80 eller maila karlavagnen@sr.se
  Du kan också skriva direkt här på hemsidan!

  Programmet börjar cirka kl 22.12

  SvaraRadera
 6. OM Sverige ska gå att rädda beror helt och hållet på hur många procent röster som Sverigedemokraterna får i riksdagsvalet! Om det bli så mycket att C och KD, helst också V, åker ut ur riksdagen, blir SD en faktor att räkna med och tvunget att luta sig emot för att få till stånd realpolitik i de flesta frågor och om endera "blocken" då kan peka ut SD och säga att de "måste" så finns de chanser till förändringar som aldrig mer återkommer...

  Kamelfolken fattar det naturligtvis inte - ännu - men också de som lyckats få ett fotfäste här borde till slut inse att ingenting har uppnåtts om de lyckas driva det till en exakt likadan situation som de flydde ifrån i hemländerna!

  Lyckas de förstöra ett så fint land som Sverige blir de självklart inte ens mottagna som turister. Snarare shot by sight!

  MEN innan totalförstörelsen blir ett faktum får man ju hoppas på en revolution. I första hand i tänket hos regering och riksdag, men hjälper inte det så tror jag att våldets argument inte går att undvika. Se bara vad som hänt i Kirgistan! En regering har avsatts och det kostade 65 människoliv! Det jäser ute i de svenska stugorna..

  SvaraRadera
 7. Tror att det blir svårt att helt rädda Sverge.
  Generationen sossar är fortfarande stor,
  hur skall man kunna ge dom upplysning,
  via nätet? Dom har inte ens dator hemma, kan inte andvända (vågar) nu pratar vi genearationen runt 60+ år

  SvaraRadera
 8. Ställ upp mot islamiseringen av Sverige! Visa din avsky i Göteborg nu på söndag 11/4.

  http://www.keillerspark.se

  SvaraRadera
 9. Ett nytt ord att använda när dom hackar på oss inom SD:

  Byt ut utanförskap och ersätt alltid med "Utanförsamhälle". Längre fram kan vi ta steget ut och tala om "Utanförlandskap", "Utanförregion" och till sist: UTANFÖRLAND, dvs. Sverige.

  Yngve W

  SvaraRadera