söndag 4 april 2010

Invandrarna - en ny underklass för klasskampen?

 Metallordföranden Stefan Löfven skriver i Dagens Arbete: "Felet är klasskillnad - inte hudfärg eller religion"
"Många av våra arbetskamrater och förbundskamrater kommer från andra länder med annan kultur och religion. Men vi håller ihop. Tillsammans driver vi – födda i Sverige eller i andra länder, kristna eller muslimer, svarta eller vita eller annan hudfärg – vår fackliga kamp för bättre villkor på arbetet och i samhället. Villkor som naturligtvis ska gälla alla."
  Kan det vara detta som är den bakomliggande avsikten med denna dyra och samhällsförstörande "import" av en ny lågutbildad och bidragsberoende "underklass",  nu när den svenska underklassen till stor del förvandlats till medelklass? Den nya underklassen ska förstås rösta på sossarna, som då kan blåsa liv i den bortglömda klasskampen. Och komma till maktens köttgrytor. Man kan ju undra.

Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

4 kommentarer:

 1. Vad vet du om hur pass hög- eller lågutbildade dom som invandrar till Sverige är och exakt vilka det är du pratar om? Vi har invandrare från många olika bakgrunder som kommer till Sverige och några av dom är politiska flyktingar, men väldigt få är ekonomiska flyktingar - vilket därmed inte gör dom automatiskt till varken låg- eller högutbildade. Problemet kan möjligen vara hur vi tar emot dom som söker asyl och hur vi (inte) integrerar dom, men du kan knappast bara rakt ut beskylla dom för att vara selekterade för sin utbildningsnivå. Att sedan gå så långt som att se en sosse-konspiration utifrån det är så skrattretande att man undrar om du tagit fel på 4:e och 1:a april. Och om man nu ska se på asylsökande invandrare som en underklass, så inte fan är den ny i så fall!
  Skulle den ha varit det, så är det sittande regeringens fel och inte sossarnas fel.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 3. Anonym:

  Dravel. Den lilla andel som är politiska flyktingar enligt internationell standard är försumbar i sammanhanget. Alla länder är nämligen skyldiga att ta emot sådana (du kan alltså jämföra med till exempel Finlands flyktingmottagning för att se hur många flyktingar i Sverige som är flyktingar). Det är också logiskt - flyr man för sitt liv och inget annat far man inte till ett svinkallt land på andra sidan jorden, utan till ett så närliggande land som möjligt.

  Det här tramset om hur "vi" tar emot dem och integrerar dem får det också vara nog med. Det finns inte ett land i världen som kan "integrera" över en miljon människor från världens alla hörn på några decennier när landet självt har en befolkning på 8-9 miljoner. USA:s integration fungerade så länge invandringen bestod av européer, med vissa fnurror på tråden när det handlade om mycket fattiga eller kulturellt avvikande européer. Något liknande har sedan dess inte skett, utan segregationen har varit ett obestridligt faktum. Så länge resurserna och propagandan är effektiva nog kanske man kan hålla skiten i schack, men när de börjar bli knappa kommer situationen sannolikt att urarta helt. Där som här.

  SvaraRadera
 4. Det är ju intressant att Stefan Löfven poängterar att; villkoren skall gälla alla.

  Undantaget är bara de som öppet visar att de inte stöder(S)

  SvaraRadera