söndag 3 januari 2010

Vad är så farligt med islam?

Vad är så farligt med "fredens religion", islam? Några meningar i denna DN-artikel kan ge en ledtråd:

På juldagen 2009 visade den 23-årige nigerianen Umar Farouk Abdulmutallab att vår nya synliga säkerhet är bättre på att upptäcka tandkräm i handbagaget än att stoppa verkliga terrorister.[...] Den 23-årige nigerianens far – tidigare regeringsmedlem och en av landets mest framgångsrika företagare – varskodde den amerikanska ambassaden i Lagos om sin sons tilltagande radikalisering. I höstas fick han ett sms där Umar Farouk meddelade att han funnit det ”verkliga islam” och att familjen kunde ge upp hoppet om att återse honom.
...Umar Farouk meddelade att han funnit det ”verkliga islam” och att familjen kunde ge upp hoppet om att återse honom. 

Vad säger det oss? Terroristen kom från en god familj, snälla, moderata muslimer. Men denna goda uppfostran hjälpte inte. Dragningskraften från det "verkliga islam" var större än föräldrarnas inflytande. Förnuftet förlorar. Fanatismen vinner.

Islams ofattbara dragningskraft märker vi också när vanliga svenska ickereligiösa unga flickor lyriskt bekänner att de nu har hittat "hem" till den absoluta sanningen och konverterat till islam.

Det "verkliga" islams enorma dragningskraft på unga sinnen är faran. Det är med denna kraft de extrema islamisterna kan dra till sig nya terrorister. Det är med denna kraft man kan förvandla en "snäll" muslim till en fanatisk självmordsbombare. Och rekryteringen sker i en moské nära oss.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

10 kommentarer:

 1. Jag har tidigare förespråkat att vi sk förbjuda Koranen, och det står jag för:

  http://demokratbloggen.wordpress.com/2009/11/26/forbjud-koranen/

  SvaraRadera
 2. Detta vräkte jag nyss ur mig på den så politiskt korrekte Herr Absolut banana:

  Alla muslimer är bröder och systrar. Alla har Koranen, Allah och Muhammed gemensamt. Att dö i det heliga kriget, jihad, och slakta oss otrogna kristna eller ateister, elaka tecknare och andra dumma islamkritiker är det finaste en muslim kan göra för hela världens muslimer och ger honom direkt biljett till paradiset. Att spilla en muslims blod är inte tillåtet, men att slakta en otrogen är något som gör Allah glad. Alla som bekänner sig till denna "fredliga" religion åker en sorts snålskjuts på jihadisterna. Allah älskar martyrerna. Alla muslimer blir inte terrorister och spränger sig till döds. Det behövs ju inte. Men alla gör sin del av jihad på olika sätt. Alla är bröder och systrar i islam, även bombarna och det vet alla muslimer, men de hycklar litegrann för oss otrogna och låtsas ta avstånd från slakten. Om jag har fel, varför avsätter inte de snälla muslimerna, som ju är i majoritet, sina skriftlärde som predikar heligt krig i moskéerna och värvar de unga till terrorutbildningen?
  För övrigt kommer den eviga freden till jorden först när den siste otrogne är död och alla överlevande är muslimer. Datumet 11 september valdes ju noga av terrorledaren, för att fortsätta där de tidigare slutat.

  SvaraRadera
 3. Syftar du på Bahlool? lol

  Konvertiterna är extra farliga för att det är sådana som terroristerna är ute efter, därför att dessa som västerlänningar kan flyga under radarn. En arab elelr somalier kommer bli extra granskad men en konvertit i västerländska kläder kan resa mera obehindrat och ta sig in i byggnader där normalt tält och män med klänning och rolig hatt inte har lika självklart tillträde.

  SvaraRadera
 4. Man för medvetet folk bakom ljuset med Koranen. Det finns verser där som man kan visa upp, och som är fredliga, men de gäller inte.

  I morgon kommer jag ut med nästa blogginlägg om Islam. Vad väst behöver veta om Islam II

  Kolla in det!

  SvaraRadera
 5. Jag vill förbjuda bibeln.

  SvaraRadera
 6. Bokbål på gång eller - Idioter!

  SvaraRadera
 7. Invandrare är bättre människor än insnöade svenskar.

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera