måndag 4 januari 2010

Ska vi bjuda in diktaturens religion - islam?

 Ska vi godtroget öppna dörren för islam? Islam - diktaturen som är förklädd till religion.

Islam kan reformeras, tror optimisterna.
Människor får inte ändra en bokstav i Koranen, säger muslimerna.

Om muslimerna får se hur fint vi har det i våra ickereligiösa demokratier, så vill de bli som oss, tror optimisterna.
Västvärlden är smutsig. Islam får inte smutsas ner, säger muslimerna

Om vi bjuder in dem till våra samtal om yttrandefrihet, jämställdhet och tolerans, så kommer de att inse att vi har rätt, hoppas optimisterna.
Islam är västvärldens räddning ur förfallet. Islam är botemedlet mot västvärldens ogudaktighet, omoral och otukt, säger muslimerna.

 En muslim som slutat låtsas är Mohamed Omar: "Islam är botemedlet" Tänk om han faktiskt har mer rätt än optimisterna? Törs vi chansa och släppa in ännu fler blivande radikala islamister?
Ska vi verkligen låta oss hotas till tystnad och underkastelse? Fredens religion borde kanske kallas diktaturens religion?

Läs även andra bloggares åsikter om ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

7 kommentarer:

 1. Din text är ganska irrelevant eftersom av de sex länder som har störst muslimsk befolkning (Indonesien, Pakistan, Indien, Bangladesh, Egypten och Turkiet) är det bara ett som har diktatur (Egypten). Graden av demokrati i de sex största kristna länderna (USA, Brasilien, Mexiko, Ryssland, Filipinerna, Nigeria) är inte helt övertygande.

  SvaraRadera
 2. Är islam gulligt i Iran? Vakna upp!

  SvaraRadera
 3. Är kristendomen gullig på Nordirland? Det finns personer inom alla grupperingar som uppträder arrogant mot andra befolkningsgrupper. Precis som protestanter inte med övertygande argument kan använda sig av kristendomen för att motivera ett mord på en katolsk person kan inte regeringen i Tehran använda Islam som ett hållbart argument för mord på oppositionella. Islam är vad utövarna definierar den som, inte vad de extrema salafisterna i araböknen eller ledarna i Tehran bestämmer. Islam i t.ex. Indonesien (världens största muslimska land) är tolerant och olika religioner lever fredligt sida vid sida (även om du kan hitta undantag, men du kan även hitta exempel på hur vanliga svenskar gått till angrepp på minoriteter). Se dig om i världen, den är inte svartvit.

  SvaraRadera
 4. Förnekar du att islamisterna håller på att göra Europa muslimskt?

  SvaraRadera
 5. Ja, det förnekar jag. Muslimer utgör mindre än 10% av befolkningen i samtliga västeuropeiska länder. Islamisterna utgör troligtvis mycket mindre än 1% av befolkningen. Steget till att bli ett muslimskt majoritetssamhälle är stort. Om Europa blir muslimskt genom migration, födsel och konversion är det bara en del av en naturlig befolkningsförändring. Ur mitt perspektiv är det viktigaste att demokrati, yttrandefrihet och religionsfrihet består. De flesta muslimer bor i länder med relativt stor frihet, se bedömningar som görs av de största muslimska länderna på http://www.freedomhouse.org/template.cfm?page=1
  Som vanligt måste jag påpeka att bara ett av de största muslimska länderna i världen är en diktatur (Egypten). Jag anser inte att det skulle det vara så mycket mer dramatiskt om Europa blev muslimskt än att Sverige genom det förra riksdagsvalet äntligen blev borgerligt.

  SvaraRadera
 6. Är du muslim? Är Mohamed Omar din vän? Har du inte lärt dig något av historien? Skillnaden mellan Hitler och islamisterna är att Hitler inte dolde sin diktatur bakom en "from" religion. Tyskarna lurades av Hitler. Det iranska folket lurades av Mohamed Omars idol Khomeini. Omar är ovanlig för han är öppen i sin beundran inför den religiösa "demokratin" i Iran. Vanligen döljer muslimer sina avsikter att införa sharialagar och islams "demokrati" tills de blivit i majoritet i ett land. Den läxan fick det iranska folket dyrt lära sig. Har du sovit eller är du hjärntvättad? Sanningen finns ju där för alla att se, utom för de som inte VILL se. Har du läst Hirsi Ali med flera? De varnar oss för islamismen precis som Churchill varnade för nazismen. Har vi inget lärt? Naiva människor som du är skrämmande. Ni är naiva, godtrogna och tror alla om gott. Har du inte hört hur de vanliga, goda muslimerna försvarar stening av otrogna kvinnor? Stening, halshuggning och lemlästning drabbar ju bara de otrogna, aldrig dem själva, de är ju rättrogna. Och så resonerar faktiskt även svenska konvertiter. De goda muslimerna försvarar de avrättningar som nu inletts i Iran. (Men alla säger det inte högt för de vet att vi i väst inte skulle gilla det.)De som avrättas är ju bara Allahs fiender. Och då gör det ju inget. (Visst finns det kritiker, men de måste oftast leva med livvakter, under ständigt dödshot.)Skrämmer inte detta dig? Läs gärna Omar på Newsmill: Mohamed Omar - min beundran för Khomeini! Omar är ju både islamist och en gullig barnboksförfattare. Han berättar att hundratals exiliranier i Sverige samlades för att sörja Khomeini. Menar du allvar att det inget gör om Europa blir muslimskt? När de blir i majoritet tar de ju den politiska makten genom det sista demokratiska valet. Sen är Europa som Iran. Gör det inget?

  SvaraRadera
 7. Jag ger upp. Vad har Mohamed Omar med mig att göra? Ser inte DU vad som är påväg att hända? Sverigedemokraterna (SD) kan komma in i riksdagen i nästa val. De vill begränsa friheten för svenska medborgare genom att de inte accepterar den grundlagstadgade religionsfriheten. I Göteborg kämpar SD emot byggandet av en moské, trots att uppförandet av den typen av byggnader skyddas genom religionsfriheten. Ge mig Sverige tillbaka!

  SvaraRadera