måndag 11 januari 2010

Spara pengar på sjuka barn - men inte på invandringen?

Sverige måste dra in på allt, även sjuka barns medicin. Men ett område får inte beröras av sparkrav. Och detta får vi inte ens diskutera och inte veta vad det kostar. Hur länge ska denna parodi få fortgå? Sveriges Radio:
"Barn med PKU som inte behandlas kan få allvarliga hjärnskador, det rapporterade Ekot om i morse. Deras enda medicin subventioneras i flera andra EU-länder men inte i Sverige.[...]Vem ska betala om ett landsting får en större grupp patienter som behöver en behandling som är för dyr för budgeten? I grunden handlar det om frågan om vi ska göra allt vi faktiskt kan med den moderna sjukvårdstekniken."

Ovanliga mediciner problem för landsting, Sveriges Radio
Sjuka kan bli utan medicin, Expressen

Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

10 kommentarer:

 1. Man ska inte ställa grupp mot grupp brukar det heta så fort politikerna just ställt grupp mot grupp, svenskar mot invandrare, och då brukar man diskriminera svenskarna å invandrarnas vägnar!

  SvaraRadera
 2. Det är bara att vänta till denna åkomma konstateras bland invandrare, då kommer det pengar på bordet igen...

  SvaraRadera
 3. Ja, men bara åt invandrarna. Svenskar kommer fortfarande bli diskriminerade.

  SvaraRadera
 4. När vi svenskar REDAN är diskrimerade, vad kan vi då vänta oss av framtiden om den vansinniga flyktingpolitiken med carte blanche för muslimer får fortsätta? Inte konstigt att allt fler blir rejält förbannade och det kommer att visa sig hur riksdagspartierna misskött svenskarnas situation vid kommande riksdagsval! Vad det politiska etablissemanget behöver är ett såpass dåligt valresultat att det känns som den värsta käftsmäll nära K.O!// Il Padre

  SvaraRadera
 5. Frågan är en "ickefråga" som jag aldrig hört eller hör ställas i svensk media. Vid varje rapportering om nedskärning inom den offentliga sektorn tänker jag att jag vet vart pengarna går istället! Migrationsmottagandet formligen slukar pengar med dess stora vittomfattande apparat som har förgreningar i samtliga av statens institutioner. /Sarella

  SvaraRadera
 6. Ja, invandringskostnaderna ligger ju på 500 miljarder kronor om året efter år 2002, innan dess låg de på 267 miljarder kronor om året.
  Men man låter hellre barn svälta ihjäl än plockar pengar ur "den heliga kon".
  Hur rimmar detta med det falska pratet om alla människors lika värde? Hur kan de som fattar besluten om det mångkulturella vansinnet leva med sig själva, när de vet att svenska barn svälter? Eller vet de inte det? Jo, självklart vet de det, men de bryr sig inte.
  Nej, icke-vita invandrare eller icke-vita invandrare och "flyktingar" ska ha det bra, men inte svenskar och vita invandrare.
  Avsätt de vidriga svin som bestämmer dessa avskyvärda och människofientliga vidrigheter, och tillsätt människor som verkligen är opartiska och vill sköta sitt jobb seriöst!
  Ställ sedan upp alla folkförrädare på rad och skjut ihjäl hela bunten! Och när den ena raden har skjutits ihjäl, fös då fram nästa!

  SvaraRadera
 7. Aldrig hört talas om barn med PKU i media.
  Men igår började det vevas om de apatiska "flykting""barnen" igen.

  SvaraRadera
 8. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 9. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera