tisdag 5 januari 2010

Att varna för islamismen är inte rasism, Guillou!

 I en artikel i Aftonbladet hävdar Jan Guillou att Jimmie Åkesson nu är "öppet rasistisk" eftersom han varnat för islamismens spridning och den svenska anpassningen till muslimernas krav.
Men snälla Guillou, att varna för islamismen är inte att vara rasist, det borde du veta.

Det finns sanningar som fler och fler av oss inte längre kan blunda för. Att de flesta terrorister är muslimer är en sådan sanning.
Den som påpekar detta är inte rasist. Han menar heller inte att alla muslimer är terrorister.

Att islam inte bara är en religion utan även en politisk revolutionär rörelse, som syftar till att etablera det nya kalifatet, är en annan sanning som nu alltfler börjar inse.

Vad många inte tycks förstå är att ju mer en person studerar islam och islamismen, desto farligare inser personen att islam och islamismen är. I vissa fall kan dock personen bli så förälskad i islam att han blir en fanatisk försvarare.

Andreas Johansson Heinö gör en klok och intelligent analys: Idéer spelar roll - både för islamister och Sverigedemokrater (Han är både smart och har tur när han tänker.)
Stardusts blogg skriver klarsynt: Guillou om Sverigedemokraterna
Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

2 kommentarer:

  1. Dags för Jan Guillou att slänga sig i väggen.

    SvaraRadera
  2. Jan Guillou vet bättre! Kanske Aftonbladet ställt krav på honom för att få vara kvar som kolumnist? Uppdraget ger väl ett nätt belopp som extrainkomst...

    SvaraRadera