tisdag 15 december 2009

Invandrare ÄR mer brottsliga

Aftonbladet har gjort en undersökning (13 mars 2000) av invandrarnas brottslighet. Den visar helt klart att invandrarna ÄR överrepresenterade. Det är kalla fakta.
"Invandrare begår fler brott än svenskar, jämfört med sin andel av befolkningen.
  Av 100 anmälda brott står invandrarna för 16 trots att de bara utgör 10 procent av befolkningen.
  Aftonbladet har undersökt verkligheten bakom siffrorna.
  Och funnit en förortskultur som fostrar brottslingar oavsett om du är svensk eller invandrare.
   Det finns få studier om invandrares brottslighet.
  Men de som finns pekar i samma riktning.
  Invandrarna är överrepresenterade i samtliga brottskategorier.
  Ju grövre brott, desto större andel av de anmälda brotten har begåtts av invandrare, visade exempelvis den senaste större undersökningen från Brottsförebyggande rådet 1996, som bygger på data från 1985–1989.
  Det brott där invandrare är mest överrepresenterade är våldtäkt. 9 invandrare av 10 000 jämfört med 2 svenskar av 10 000 registreras för våldtäkt. Överrepresentationen är därmed 4,5 gånger. För samtliga anmälda brott är invandrare dubbelt överrepresenterade.[...]
Imran Ahmad, 25, jobbar med problemungdomar i Fittja [...] Han jämför de invandrartäta förorterna med en överfull buss. Fler och fler människor har tagits in utan att man först tänkt efter om de verkligen får plats.[...] Qasim förklarar en del av invandrarnas brottslighet med den svenska lagstiftningen. –Allt är så fritt här. I flera av våra hemländer är straffen hårdare. Den som stjäl blir av med handen. Många tycker att svenska fängelser är rena lyxen."
 Just det, när bussen är full ska man inte ta in fler!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

4 kommentarer:

 1. Bussen har varit full länge. Men även om den inte var det så släpper man inte in dem som gång på gång slagit sönder sätena i bussen.

  SvaraRadera
 2. Skrämmande selektiv läsning av artikeln. Det konstateras både att det är livssituationen som är avgörande och att "Svenskar som lever i Sverige under samma förhållanden som invandrare har precis lika allvarliga problem, säger Jerzy Sarnecki, professor i kriminologi vid Stockholms universitet."

  Sluta hetsa! /P

  SvaraRadera
 3. P! Varken du eller Sarnecki förmår att dra den logiska slutsatsen av förortsgettonas fattigdom, ilska och brottslighet: Släpp inte in fler innan vi löst problemen med dom som redan är här!

  SvaraRadera
 4. Min poäng är att du/ni har vinklat artikeln och återger den på ett sätt som inte speglar hela dess ursprungliga innehåll. Det är ett vanligt trick bland populister, men likväl värt att fördöma.

  /P

  SvaraRadera