torsdag 8 oktober 2009

Burka är vidskepelse - inte en "mössa"

I Sverige har vi lämnat religiös vidskepelse bakom oss. Vi maskerar inte våra ansikten när vi går ut. Burka och niqab är inte ett "sätt att klä sig". Det är religiös vidskepelse.
Vi i Sverige ska inte behöva gå tillbaka till medeltida vidskepelse, för att vi tar emot invandrare. Nej, det är muslimerna, som får ta ett steg framåt från vidskepelsen, om de vill bo i Sverige.

De får ta seden dit de kommer, helt enkelt.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

12 kommentarer:

 1. Hade våra fega arsel vid makten ställt det kravet från början, hade en jävla massa problem varit lösta! Nu backar man och ger efter för de mest absurda krav. Begriper väl en idiot, att lurkarnas krav kommer att öka för att till slut ha full kontroll över våra vidriga marionetter...Blodsven

  SvaraRadera
 2. Be dem rösta för en lag som tvingar män bära en version av niqab/burka... då jävlar kommer rösterna bli ännu högre. :)

  SvaraRadera
 3. http://www.virtueonline.org/portal/modules/news/article.php?storyid=8845

  intressant läsning om vad vi har att vänta oss!

  SvaraRadera
 4. Instämmer till fullo.

  SvaraRadera
 5. Klart som fasen att man ska ta seden dit man kommer, kan man inte göra det så ska man ut oavsett vilket land det än gäller.

  Svar om Björn Söderberginlägget:
  Söderberg förstörde och raserade en annan människas liv, när han istället borde ha pratat med killen direkt.
  Istället valde han att se till så att killen fick sparken från sitt jobb, blev av med sitt förtroendeuppdrag och blev utesluten ur sitt fackförbund.
  Det kallar jag att rasera och förstöra någons liv, jag vet själv hur det är att vara arbetslös och det är ingen hit.
  Både Söderberg och hans mördare raserade någons liv, vilket jag också skrev.

  Nej, jag känner inte Hellekant, men det var å andra sidan inte honom som inlägget handlade om.
  Det jag gjorde i mitt inlägg var att se tillbaka på vad som skedde innnan mordet och hur Björn Söderberg bl a skulle ha gjort istället.

  Mina ord kanske är hårda emot Söderberg men jag har blivit förbannad av alla bloggar som jag har läst de senaste dagarna, inte en enda en av de som skriver dem har kritiserat Söderberg. Därför skrev jag inlägget, eftersom jag vill ge min syn på saken.
  Någon måste även döma honom, och den här gången blev det jag som gjorde det. Att han blev mördad var naturligtvis däremot fel, vilket jag också skrev i inlägget.

  Angående Söderbergs mördare så riktade jag som sagt istället in mig på honom själv, eftersom jag inte har läst någon blogg som har gjort det. Jag tycker att man ska ta upp tiden innan mordet ägde rum också och vad Söderberg egentligen borde ha gjort, inte bara fördöma mordet på honom. Därav kommer sig det hela.

  För som sagt, mitt inlägg handlade inte om Söderbergs mördare, utan om honom själv.

  SvaraRadera
 6. Det som får mig att må illa är att du jämställer det Söderberg gjorde och det mördaren (Hellekant) gjorde mot Söderberg. Att förlora ett jobb går inte att jämföra med att berövas livet, sitt enda liv. Ditt märkliga resonemang får mig att misstänka att du har hemliga nazistsympatier.

  SvaraRadera
 7. Detta är inget problem eftersom lösningen är så enkel. Bara att återgå till det vi en gång hade - assimilationspolitik! Integrationspolitik = utplåning av Sverige och svenskarna.

  Janne

  SvaraRadera
 8. Vad snackar man om vid köksborden i det forna folkhemmet idag? Kanske har man uppmärksammat Mona Sahlins önskan om att starta upp ett nytt folkhem målat i pride-kulörer? Sverige, landet där hela befolkningen förväntas 'KOMMA UT'!
  http://to.ly/ue1

  SvaraRadera
 9. Jag håller med dig! Speciellt när man talar i termer om att kvinnan ska täcka sig för att respekteras av män och undgå våldtäkt. Sedan när ska män ha rätt att bestämma vad kvinnan ska ha på sig? Om nu arabiska män är så kåta får väl DE ha på sig slöja så de slipper se kvinnorna!

  I Oslo där våldtäkter är ett problem har man tagit hjälp av imamer för att försöka lösa problemen. Deras lösning: låt alla kvinnor bära slöja.

  Herregud.
  Och då undrar jag var vänstern och alla feministiska partier står i detta? Jag blir så besviken, flera ggr har jag gått till FI med detta men de menar att "alla får klä sig hur de vill". Yeah right.

  Det är äckligt och vidrigt och hör inte hemma i Sverige år 2009.

  SvaraRadera
 10. Svar till feminix: Om du mådde illa så förstår jag dig, även om jag nog inte själv hade gjort det, inte över en sådan jämförelse i alla fall.

  Ja, jag jämförde deras handlingar. Om du inte visste det så får många människor sina liv förstörda när de förlorar sitt jobb.

  Jag kan ta ett exempel: Tänk dig en människa som har jobbat i kanske 30 år med samma sak och som inte kan någonting annat. En dag blir han uppsagd. Vad ska han göra då? Tror du en arbetsgivare vill ha en person som är för gammal?
  Det finns människor som tar så illa vid sig över att mist sitt jobb att de super ihjäl, två personer som jag var bekant med gjorde det t ex.

  Vissa begår självmord på grund av det, det är ingen hemlighet att arbetslösheten skördar många liv.

  Angående hemliga nazistsympatier: Jag är inte nazist och har aldrig varit det heller, däremot är jag starkt nationalistisk och det är inte detsamma som att vara nazist. Hur du kan få det till jag är nazist eller hyser nazistsympatier är för mig en gåta.

  SvaraRadera
 11. Karpstryparn! Jag misstänkte nazistsympatier för att en verklig nazistsympatisör nog skulle ha skrivit ungefär som du, dvs, ha anklagat Söderberg för det han gjorde och därmed antyda att han fick vad han förtjänade.(Det var väl trots allt nazister som mördade honom, eller hur?)Sådant tycker jag givetvis är vidrigt. Därför glädjer det mig att du inte är nazistsympatisör!Jag antar att du skrev som du gjorde för att du ville belysa den andra sidan och utan att för den skull försvara att han fick betala det högsta priset. Jag gillar din blogg så därför är det bra att detta blev utrett!

  SvaraRadera
 12. De flesta som bär slöja i Sverige är kristna. Det är ett tydligt påbud i första korinterbrevet att kvinnor måste täcka sitt hår. Massor av pingstvänner, lestadianer, livetsordare mf.fl följer detta. Det var dessutom vanligt i Sverige fram till 60-talet och olika varianter av slöja återfinns i alla våra folkdräkter.

  Snacka om att ta seden dit man kommer!

  SvaraRadera