söndag 18 oktober 2009

Staten - en usel förälder

Karin Yngman skriver(på Emils Tankar): "Feminismen gör mammor till traditionella pappor"
"Man har successivt lagt beslag på barnen till att bli statens egendom (produktionskuggar på tillväxt), och det har kunnat ske, dels genom skolplikten, dels genom att föräldrar pö om pö har kopplats bort från den omkostnad som vård, fostran och bildning för med sig. De får vara med och betala genom skattsedeln, men har inget direkt inflytande över hur pengarna används. Föräldrar tvingas godkänna staten och dess fostringsmetoder som ersättare för den egna vården och insatsen.[...]Lek med tanken att vi har kommit ett steg längre i gisslandramat. Istället för att ge föräldrar och barn ett års frist med föräldraförsäkring, så hugger man barnet direkt på BB. Rent ekonomiskt skulle det säkert vara en guldgruva. Föräldraförsäkringen är svindyr, och arbetslinjen borde kräva ett mer rationellt förfarande med barnproblemet…

Varför vänder det sig i magen när vi tänker på spädisskola men inte på förskola för ett- och tvååringar, som lika mycket behöver närheten till sin mamma eller pappa? Är det för hjärntvätten: ”Vi har vääärldens bästa förskola!”? Är det för att all tillstymmelse av stolthet över att vara framför allt mamma har berövats oss? I Sverige är mammor snarare som goda fäder, som umgås med barnen efter arbetsdagens slut. Som om det räckte. Ett helt land fullt av traditionella pappor…Och detta kallar man feminism. Det är snarare den mest vulgära form av ett manssamhälle man kan föreställa sig.

Var finns ideologerna? Skäms, ni som kallar er liberala! Ni borde gräva fram er ideologiska kompass och komma upp på banan igen. Uppdatera era kunskaper om den viktiga anknytningen och pedagogik, så att ni hamnar i nutid. Dra politiska slutsatser utifrån kunskap och ideologisk renhårighet, och erkänn föräldrarätten!"

Tack Karin Yngman! Det var ord och inga visor!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

2 kommentarer:

  1. Vad snackar man om vid köksborden i det forna folkhemmet idag? Kanske har man uppmärksammat Mona Sahlins önskan om att starta upp ett nytt folkhem målat i pride-kulörer? Sverige, landet där hela befolkningen förväntas 'KOMMA UT'!
    http://to.ly/ue1

    SvaraRadera
  2. "Skäms, ni som kallar er liberala! Ni borde gräva fram er ideologiska kompass och komma upp på banan igen. Uppdatera era kunskaper om den viktiga anknytningen och pedagogik, så att ni hamnar i nutid. Dra politiska slutsatser utifrån kunskap och ideologisk renhårighet, och erkänn föräldrarätten!"

    Rätt träffande, verkligen... Själv har jag tänkt och skrivit en gnutta om "riktig libertarinskt samhällsstyre" HÄR - hälsar Josef

    SvaraRadera