torsdag 24 september 2009

Patriot eller landsförrädare?

"Förr var man en god patriot när man sade: Sverige åt svenskarna! Idag ses man som närmast landsförrädare om man säger detsamma."
Detta skrev jag i inlägget Sverige - landet Tvärtom

Anonym kommenterade:
Anledningen till att uttrycket "Sverige åt svenskarna" inte längre ses som patriotiskt är att vi i dagens Europa satsar på samarbete över nationsgränserna snarare än nationalism. Genom att uttrycka "Sverige åt svenskarna" exkluderar du alla som inte är svenskar från tillträde till landet. Genom ökat samarbete och ökad handel över nationsgränserna har vi uppnått varaktig fred och välstånd. Genom att utländsk arbetskraft kan komma till Sverige vid behov kan vi öka den ekonomiska tillväxten och därmed välståndet. Det gagnar Sverige att landet inte bara är åt svenskarna.

Jag svarade
:
Sverige åt svenskarna inte längre patriotiskt, hur menar du?
För mig betyder uttrycket också att svenskar ska bestämma i sitt eget land och att Sverige ska värna sitt eget folk först.
Svenska skattemedel ska väl i första hand användas till svenska folkets behov. Vi har ingen skyldighet att vara hela världens socialbyrå.
Ska svenska pensioner sänkas (inte räknas upp), ska vård, skola och omsorg försämras för att vi "måste" ta in alla ekonomiska migranter som kan resa hit?
Jag ser mig som en patriot, medan vissa menar att jag nästan är en landsförrädare. Det är något som är sjukt i Sverige. Det är som Orwells nyspråk där krig är fred och tvärtom och vissa ord inte tillåts längre, som NEGER. Ska vi ställa till bokbål och bränna alla böcker och dokument där ordet neger förekommer? Detta är ju sjukt!

Astrid Lindgren använde ju ordet "negerkung". Ska vi bränna hennes böcker?NEJ! Var hon rasist? NEJ!

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

4 kommentarer:

 1. Här är en artikel och bil dblopggstulen i strid med upphovsrättslagen där jag är fotograf upphovsman och författare. V.g. ta bort detta eller invänta en faktura.

  /Hasse Sukis
  Rockphoto/FastNews.SE

  SvaraRadera
 2. DÅLIGT att stjäla en bild istället för att fråga!

  SvaraRadera
 3. Ja eller hela min aftikel med min bild !? Var ska jag skicka fakturan? /Hasse

  SvaraRadera
 4. Hasse, Rockphoto! Borttaget nu!

  SvaraRadera