onsdag 23 september 2009

Folkhemmet blev Allemansland

- Det goda hemmet känner icke till några privilegierade eller tillbakasatta, inga kelgrisar och inga styvbarn. Per Albin Hansson, 1928.

- Föräldrar som ger grannarnas barn finare julklappar än de egna barnen och som låter sina egna barn äta avfall och sedan bjuder grannarna på fin middag, är synnerligen dåliga föräldrar. Kristers blogg - Gluefox, 2009.

Hur kunde det goda svenska Folkhemmet bli Allahs land, ingens land?

Robsten blog skriver år 2007 om "Luciabeslutet och Bildtregeringen - en skräckhistoria":
"Kulmen nåddes andra halvan av 1989, då hade lika många flyktingar anlänt som under hela år 1988. Sveriges mottagningssystem höll på att kollapsa, det rådde kaos i det svenska mottagningssystemet.[...]
Därför tog den socialdemokratiska regeringen luciadagen den 13e december beslutet att inskränka asylrätten till att enbart gälla konventionsflyktingar.[...]

Men så hände något som kastade omkull hela den omsvängning som den Socialdemokratiska regeringen gjort. Vid valet 4 oktober 1991 vann de borgerliga partierna och regeringen Bildt tar över makten i Sverige, detta skulle visa sig vara en katastrof.[...]
Moderaterna och Centerpartiet inom regeringen ville till en början inte genomföra Westerbergs liberala flyktingpolitik. Westerberg hotade då med att spräcka hela regeringen om inte Folkpartiet fick driva sin hjärtefråga.[...]
För att inte spräcka den nya borgerliga regeringen gav så till slut Bildt med sig och gick med på Westerbergs 'öppna dörren' politik. Följden blev en flyktingström som saknade motstycke i Svensk och Europeisk historia.[...]
Läser man i boken 'Exit Folkhemssverige' från sidan 62 till sidan 80 så läser man om den svartaste perioden i Sveriges historia, krigen inräknade. Den nonchalans och totala inkompetens som regeringen med Westerberg och Friggebo uppvisar påminner mer om en Helan och Halvan film. Christina Rogestam skall ha all heder åt det hästjobb hon utförde för att bringa ordning i det totala kaos som regeringen skapade. Till slut orkade inte ens Rogestam mera utan sade upp sig från sitt jobb. Det borde ha varit regeringen med Westerberg och Friggebo i spetsen som sagt upp sig. Den skada som denna regering och Westerberg ställde till med lever vi med ännu i dag, de har fortfarande ett tungt ansvar på sina axlar. Bildt borde inte ställas till svars för sina styrelseposter eller de aktier han innehar, utan för den mörkaste perioden i svensk demokrati, när han var statsminister och öppnade dörrarna för en fullständigt ohämmad flyktingström."

Ville svenska folket detta? Från Exit Folkhemssverige:
"Det visade sig att 54 % av svenskarna tyckte att man borde ta emot färre flyktingar och 13 % att man inte skulle ta emot några alls, alltså 67 % negativa."

Vad visar det? Robsten:
"Detta visar hur odemokratiskt Folkpartiet och Westerberg agerade var under de ödesdigra åren.[...] Tagna beslut, hur tokiga och skadliga de än var, kan inte göras ogjorda, låt oss i stället lära oss av de ödesdigra misstag som gjordes av både den socialdemokratiska och borgerliga regeringen under denna tidsepok."

Folkhemmet var fredligt och tryggt. Vårt stackars Allemansland är det inte! Skäms inte de ansvariga?


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

1 kommentar:

  1. För jävligt hur Sverige har blivit, jag skäms för att jag är svensk när jag tänker på att de som styr och bestämmer i Sverige är svenskfientliga så det skriker om det, föraktar svenskarna och den svenska kulturen och älskar när invandrare och flyktingar begår brott, t ex våldtäkter. Ty sådant är bara bra för Sverige i deras ögon, och mord på svenskar också. Detta gäller svenskfientliga brott över huvudtaget.

    Jag är glad över att jag inte är folkförrädare och kulturförrädare som svenskfientliga avskum är, en seriemördare har mer respekt för sitt offer än vad svenskfientliga makthavare har emot svenskar och det svenska!

    PÅ tal om svenskfientlighet så har jag skrivit idag om att kvartersnamnet Negern i Karlstad idag har tagits bort och ersatts med ett annat namn. Inlägget heter "Förnuft till fånga my ass och lagbrott emot svensk kultur".

    SvaraRadera