måndag 24 augusti 2009

Feministernas dröm - barnbefrielse?

Feminister diskuterar barn och föräldrar på "Skriet från kärnfamiljen". Frågan var om man skulle få vara hemma i fem år.

FiaLisa sa: "Nej jag skulle bli tokig."

Helga sa: "Jag älskade att vara mammaledig, och ser verkligen fram emot nästa ledighet. Men efter 14 mån klättrade jag på väggarna och det var underbart skönt att börja jobba igen! Min man var då hemma i 8 mån. Vår son var 2,5 när han började hos dagmamma, men han är adopterad och då kan det vara klokt att dra ut på f-ledigheten för att stärka anknytningen. Nä, max ett år hemma var säger jag."

Världen enligt J sa: "Ja, det är tur att det inte är fri f-penning i evigheters evigheter. Jag misstänker dessutom att önskemål av typen att vara hemma i fem år inte har så mycket att göra med att man tror att det är bäst för barnen, utan att man helt enkelt inte vill jobba..."

Anonym sa: "Ta bort föräldrapenningen
helt och hållet. Det är en skam att lämpa över sitt eget ansvar att försörja sig själv och de barn man sätter till världen på andra medborgare. Har man inte råd att försörja sig själv och sina barn ska man heller inte skaffa barn!
Samhället behöver färre parasiter som lever på andra, inte fler! Och definitivt inte de som parasiterar på samhället på heltid i fem år!"

Feminix sa: "Varför ska föräldrar behöva slösa bort flera månader på värdelöst strunt som barn? Personalen ska ha barnen, basta! Obligatorisk förskola direkt från BB! Den yttersta konsekvensen av feminismens krav på barnbefrielse är att barnen tillverkas i provrör på barnfabriker. Man kan då få exakt antal barn (framtidens arbetare) som samhället har behov av utan att vuxna behöver avstå från enda dags arbete. Barnbefrielse är lyckan! Arbetet är meningen med livet!" (satir)
Feminister älskar visst sina barn - på avstånd!

Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

6 kommentarer:

 1. Jag är säkert djup okunnig men varför länkar den här bloggen till ett inlägg som lyfter upp SMS-lån och det problem det fenomenet har på samhället?

  //Ulrika

  SvaraRadera
 2. Ulrika! Vilken länk menar du?

  SvaraRadera
 3. Finns det något som tyder på att feminister vill skapa avstånd till sina barn? Att det är det som är målet med exempelvis delad föräldraförsäkring?

  SvaraRadera
 4. En ledtråd: Förr kunde mamman vara hemma hela barnets uppväxt. Lönen beskattades med hänsyn till hur många som skulle leva på den.

  Feministerna tvingade fram individuell beskattning. Nu kan ingen förälder vara hemma längre än ca ett år. Därefter är det lönejobb som gäller.

  Kärlek på avstånd. Om dagis är det bästa för barnen, varför mår då inte barn och unga nu bättre än någonsin?

  SvaraRadera
 5. Anonym sa..
  "Har man inte råd att försörja sig själv och sina barn ska man heller inte skaffa barn!
  Samhället behöver färre parasiter som lever på andra, inte fler! Och definitivt inte de som parasiterar på samhället på heltid i fem år!"

  Vad ska man då säga om de som studerar på statens bekostnad tills de är både trettio och fyrtio år gamla? Eller alla utländska studenter som aldrig har, och heller aldrig kommer att betala en enda skattekrona i Sverige?

  Sverige ska alltså inte föda de barn som ska försörja dessa i en framtid p.g.a. att barn inte får kosta?

  SvaraRadera
 6. Och av vilken anledning drevs de reformerna igenom?

  SvaraRadera