onsdag 26 augusti 2009

De kallar mig rasist

Jag vill att Sverige ska vara svenskt. Är jag en ond människa?

När jag var barn, för länge sedan, var det självklart att tycka att Sverige skulle vara svenskarnas land. Mitt land. Mina förfäders land.

Per Albin sa: Sverige åt svenskarna och svenskarna åt Sverige.

Tage Erlander sa att Sverige var ett lyckligt land. Vi var en homogen befolkning. Vi var av samma folk, samma tradition. Vi levde i fred. Vi var ett enat folk.

Ingen kallade oss rasister. Vi var svenskar. Det var självklart. Vi trodde att det alltid skulle vara så.

Jag trodde att Sverige var mitt land. För evigt.

Men jag hade fel. Vi hade fel. Per Albin, Erlander och jag. Vi hade fel.

Tänk, så fel vi hade. Nu kallas vi rasister. Främlingsfientliga. En fara för Sverige. Vi är problemet. Vi är Sveriges problem.

När jag var barn var det självklart och bra att tycka att Sverige skulle vara svenskt. Hur kan det då vara fult idag? Varför föraktas jag? Vad har jag gjort för ont?

Idag är jag en betydelselös pensionär. Ingen frågade mig. De sålde Sverige. De gav bort Sverige. Ingen frågade vad jag ville. Per Albin och Erlander kunde de inte fråga. De var döda. Men de kunde ha frågat oss, vi som ännu levde och kom ihåg hur Sverige var en gång. Men det gjorde de inte. De gav bort Sverige utan att fråga.

Sverige var mitt land. En gång för länge sedan.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

26 kommentarer:

 1. Vilken härlig text! den berör, och är så sann, så sann.
  Jag blir varm och ledsen på samma gång.

  TACK!
  Från en okänd beundrare

  SvaraRadera
 2. Nej, du är inte ond. Vi har rätt till vårt eget land och dessa främlingar har inte här att skaffa.

  SvaraRadera
 3. I mitten på 70-talet då jag gjorde lumpen (Sverige hade fortfarande ett stabilt försvar då) i Kgl Svenska Flottan på en jagare, var det straffbart att tala illa om vårt land eller att inte hälsa på flaggan. Inkräktare på vårt territorium skulle omedelbart arkebuseras. Hur i helvete har det kunnat blivit så här jävla sjukt i samhället på så kort tid? Så mitt svar blir att din stilla undran instämmer nog alla sunda hjärnor definitivt med...Blodsven

  SvaraRadera
 4. Alla är människor är människor oavsett ras. Så länge man inte kommer till Sverige för att utnyttja välfärdssystemet finns det inget negativt med invandring. Vad det gäller invandrare så är det direkt illa och rasistiskt att hata någon för deras härkomst. Bedöm personer efter hur dem är inte hur dem ser ut. Om du inte gör det är du en fara för vilket modernt samhälle som helst.

  SvaraRadera
 5. Marcus,
  Nu så är det ju inte så att texten säger något om invandrare i sig, utan hur fel och rasistiskt (!) det blivit att älska sitt eget land. (Här i lilla Sverige, i alla fall.) Det är folk som du som förvandlat detta land till vad det är; du läser in sådant som inte står i texten. Och kom inte med skit som att man ska läsa mellan raderna, för det kan man göra med vilken text som helst och få den till precis vad man vill för att det skall främja det egna argumentet.

  Jag själv ville uppfostra mina framtida barn här i Sverige, men nu när det är på snudden att vara brottsligt för en svensk att ens andas samma luft som alla andra så kan jag helt enkelt inte vara kvar här. Tack vare folk som dig.

  SvaraRadera
 6. På vilket sätt är Sverige inte längre ditt? Anser du att du har mindre rätt till ditt land än vad du skulle ha haft om den svenska befolkningen var en mer homogen grupp? (Det där om att Sverige var ett lyckligt land med ett enat folk av samma tradition är för övrigt minst sagt en försköning, den som tvivlar på det kan ju alltid fråga samerna..)

  ”Idag är jag en betydelselös pensionär. Ingen frågade mig. De sålde Sverige. De gav bort Sverige. Ingen frågade vad jag ville. Per Albin och Erlander kunde de inte fråga. De var döda. Men de kunde ha frågat oss, vi som ännu levde och kom ihåg hur Sverige var en gång. Men det gjorde de inte. De gav bort Sverige utan att fråga.”

  Vem gav bort Sverige? Hade vi inte demokrati i form av folkvald regering, yttrande- och tryckfrihet etc under den tid du pratar om?

  Jag vill att mitt Sverige ska vara varmt och solidariskt, ett land fritt från inskränkthet och rasism. Jag vill att mina vänner med utländskt ursprung ska ha samma rättigheter, möjligheter och skyldigheter som jag har. Jag vill att de ska kunna känna trygghet här. En trygghet som de inte har haft möjlighet att skapa i sina hemländer. Hemländer som de har lämnat av en anledning, för att söka sig ett bättre liv.

  Frågar du mig vilket Sverige jag vill ha? Och anser du att du ger bort mitt land när du exempelvis röstar på ett parti som inte delar min åsikt om det, enligt mig, ideala Sverige?

  SvaraRadera
 7. Vad är svenskt? Vad har vi förlorat? Och vilka är egentligen vi?

  SvaraRadera
 8. Du frågar inte en afrikan vad är afrikanskt, eller en arab, eller en grek, eller en turk. Varför?

  Vi i Sverige (liksom folk i alla andra länder) har en gemensam historia, gemensamt språk, gemensamma minnen och upplevelser. Troligen har vi därför lättare att känna oss trygga tillsammans med våra landsmän än med människor från en främmande kultur med helt andra vanor, språk och traditioner. Om du pratar med en afrikan och nämner Vilhelm Moberg så vet han antagligen inte vem du menar. En svensk vet.

  När jag som lättklädd svensk kvinna utan heltäckande klädsel och slöja möter en muslimsk man så undviker han att möta min blick för han anser att jag går omkring skamlöst och utmanande som en hora och de anser att en kvinna inte får möta blicken från en främmande man. Mina små söta hundar vill han heller inte titta på. Muslimer anser dem orena och olämpliga som husdjur. Allt detta gör mig givetvis illa till mods.

  Möter jag svenskar ler de oftast glatt mot hundarna och hälsar vänligt. Det gör mig glad.

  Självklart vill jag helst omges av mina landsmän.

  I vissa skolor talas inte svenska på skolgården, svenska barn kan vara enda svensk i sin klass. Svenska familjer flyttar för att deras område övertas av invandrare och barnen börjar tala blattesvenska.

  Med vi menar jag vi svenskar. Vi har förlorat mycket. Vi kan inte längre säga att vi vill värna vår egen svenska kultur utan att spottas på. Per Albin kunde säga det och bli respekterad.

  Varför frågar du? Blir du provocerad när en svensk pratar om det svenska? Blir du lika provocerad om en utlänning pratar med stolthet om sin kultur?

  SvaraRadera
 9. Sandra! Sverige känns inte som mitt land längre för att det svenska som jag älskar, det ifrågasätts och föraktas, medan invandrarnas kulturer respekteras. Eliten inom politik och kultur tävlar i att hylla andras kultur och ringakta den svenska. Det gör mig till en främling i mitt eget land. Jag vill värna om den enda kultur som inte får värnas i Sverige - den svenska.

  Jag minns ett annat Sverige. En idyll. Alla kunde gå trygga ute även då det var mörkt, man behövde inte låsa dörren, inte vara rädd för att bli rånad och misshandlad.

  Då var vi ett enhetligt folk utan en stor mängd främlingar som saknar lojalitet med Sverige och svenskarna.

  Det var politikerna som över våra huvuden gav bort landet. Hur trygg känner man sig i Rosengård? Du vill ha ett tryggt Sverige. Det är nu borta, förlorat för alltid.

  Du antyder att svenskar är rasister. Vi är inte mer rasister än afrikaner eller araber. De bor också helst med sina landsmän, även här i Sverige. Invandrargäng rånar och våldtar bara svenskar, aldrig sina egna.

  Inbördeskrig och konflikter och folkmord uppstår när främmande kulturer och religioner tvingas leva ihop i samma land. Se bara hur muslimer behandlar minoriteter i de länder där de är i majoritet. Se bara vad som hände i forna Jugoslavien, med århundraden av blodiga konflikter mellan muslimer och kristna.

  Nej, mångkultur är av ondo, det visar all erfarenhet, tyvärr...

  SvaraRadera
 10. "Du frågar inte en afrikan vad är afrikanskt, eller en arab, eller en grek, eller en turk. Varför?"

  Detta för att ditt blogginlägg handlar om svenskar. Det är det svenska du pratar om.

  "Vi i Sverige (liksom folk i alla andra länder) har en gemensam historia, gemensamt språk, gemensamma minnen och upplevelser."

  Historia är ingenting som finns i våra gener utan något som vi väljer om vi vill ta del av eller ej. Om det är historia och språk som gör en svensk så kan vi genast räkna bort förståndshandikappade och barn.

  Sverige är språk- och historiamässigt inte särskilt homogent. Inom svenskan finns stora språkvariationer. "Vi svenskar" förstår därmed inte alltid varandras språk.

  "När jag som lättklädd svensk kvinna utan heltäckande klädsel och slöja möter en muslimsk man så undviker han att möta min blick för han anser att jag går omkring skamlöst och utmanande som en hora och de anser att en kvinna inte får möta blicken från en främmande man."

  Här skiljer sig mina erfarenheter från dina. Jag har bott i ett invandrartätt område och aldrig varit med om något liknande. Däremot har jag fått trät av min mellanstadielärare när jag hade bara axlar när vi skulle på det obligatoriska adventsfirandet i kyrkan.
  Min Mormor anmärkte när min syster bar urringad tröja med kommentaren: Ska du ha tuttarna sådär, nu när Henry är här?
  Jag tror att detta har mer med person en nationalitet att göra.

  Jag tror att jag har sådan historia att du skulle kalla mig svensk. Men om jag nu skulle välja att inte ta del av den svenska historian, konvertera till exempelvis Islam och tala av en dialekt du inte förstår, är jag då inte längre välkommen i ditt Sverige? Kommer min existens i Sverige hota din trygghet?

  SvaraRadera
 11. "Hur trygg känner man sig i Rosengård? Du vill ha ett tryggt Sverige. Det är nu borta, förlorat för alltid"

  Här antar jag att du syftar på att Rosengård är rikt på invandrare. Men du kan inte tänka dig att det har med omständigheter att göra? Se Haparanda som är en av, om inte den mest, invandrartäta kommunen i Sverige. Hur ofta hör vi negativa saker om Haparanda i media?

  SvaraRadera
 12. Amanda! Omständigheterna som skiljer Haparanda från Rosengård är väl att i Haparanda är de flesta invandrarna från Finland. I Rosengård är de väl från Mellanöstern och Afrika. Enorm skillnad alltså.

  Några konvertiter utgör inget större hot. Det är de tiotusentals muslimer som varje år väller in som i grunden förändrar Sverige.Enkel matematik visar att invandring plus barnafödande ger muslimsk majoritet inom en eller ett par generationer.

  Hur mycket vet du om islams regler? En muslimsk kvinna skall blygt slå ner blicken, ej titta på främmande män. Hon skall inte visa mer än ansikte och händer.

  Hela livet är noga reglerat för muslimer. De måste veta exakt vad som är tillåtet och inte tillåtet.

  Det mesta som vi anser oförargligt är strängt förbjudet hos dem.

  Sådant bäddar givetvis för konflikter mellan folkgrupperna. I deras ögon är vi svenskar ett ogudaktigt, omoraliskt folk. Kort sagt, de föraktar oss. Men de behöver inte visa det. Det är, som Omar säger, tillåtet att vara artig mot oss otrogna kaffer, svenskar. De vet ju att de till sist kommer att vinna. De har ju Allah på sin sida!

  Varje folk känner, av naturen, större samhörighet och lojalitet med sina egna landsmän. Muslimska unga grabbar våldtar aldrig sina egna flickor, bara svenska "horor". De rånar heller aldrig sina egna, bara de "fega" svenskarna.

  Redan nu anpassar sig vissa politiska partier till muslimernas önskningar för att få deras röster. Steg för steg, år för år, ökar muslimernas inflytande. Vill du att Sverige och hela Europa ska bli som Iran, Afghanistan eller Saudiarabien?

  Jag vill det inte!

  SvaraRadera
 13. Feminix: Jag antyder inte att svenskar som grupp är mer rasistiska än vad någon annan grupp är. Det läser du in själv (kanske för att det gynnar din argumentation?). Jag säger att jag vill ha ett Sverige fritt från rasism och menar det jag säger. Ingenting annat.

  Du minns ett annat Sverige, en idyll. Man behövde inte låsa dörren eller vara rädd för att vistas ute efter mörkrets inbrott.

  Tolkar jag det rätt om jag uppfattar det som att du menar att det är invandrarna och mångkulturen som är orsakerna till denna otrygghet?

  Du har rätt i att Sverige långt ifrån är det trygga land som jag önskar att det vore. Våld är ett stort problem. Mäns våld mot kvinnor är ett område (i likhet med andra jämställdhetsrelaterade frågor) som utgör en av mina personliga hjärtefrågor. Och det finns mig veterligen inget vetenskapligt stöd för att utländska män skulle vara överrepresenterade som gärningsmän på den här fronten. Det finns däremot stöd för att de inte är det. (Några källor; Slagen dam. Mäns våld mot kvinnor i jämställda Sverige – en omfångsundersökning av Eva Lundgren, Gun Heimer, Jenny Westerstrand och Anne-Marie Kalliokoski, Flickan och skulden av Katarina Wennstam, föreläsning med Göran Lindberg.)

  Med detta i bakhuvudet blir det tämligen pinsamt att försöka framställa svenskarna som ett folk som lever i fred och hyser lojalitet gentemot varandra och sitt land. Som om vi kan skylla samhällets problem på en grupp som, baserat på etnicitet och religion, inte hör hit.

  SvaraRadera
 14. Du sade att historia och språk är det som gör oss till svenskar och att invandrare som inte delar detta med oss gör oss otrygga. Finnar har ett annat språk och en annan historia, därför så förstår jag inte varför du tycker att skillnaden är så enorm?

  Jag har inte läst in mig på islams regler, utan utgår ifrån de erfarenheter jag har av muslimer i Sverige, vilket jag antar är det relevanta i diskussionen?

  "Muslimska unga grabbar våldtar aldrig sina egna flickor, bara svenska "horor". De rånar heller aldrig sina egna, bara de "fega" svenskarna"

  Att muslimer enbart begår brott mot svenskar stämmer inte.
  Och även svenska unga grabbar våldtar de "svenska hororna".

  SvaraRadera
 15. Sandra, jag råder dig att läsa på lite om till exempel våldtäktsstatistiken. Utländska män är överrepresenterade i statistiken, både här och i Norge. Om mäns våld mot kvinnor nu ligger dig så varmt om hjärtat så kan jag informera dig att muslimska män har rätt att "tillrättavisa" sina kvinnor.

  Amanda, du missar poängen. Invandrarmän/pojkar väljer sina offer utifrån etniciteten; vilket jag har för mig är rasistiskt. Eller, just ja, det gäller ju inte färgade människor. F'låt.

  Och innan du går och kramar någon så borde du kanske veta just vad personen tycker och tänker. Läs på lite om taqiyya till exempel, så kanske du blir lite klokare.

  SvaraRadera
 16. Sandra! Ja, det är massinvandringen från utomeuropeiska länder som skapat otryggheten.

  BRÅ redovisar (även om det försökte tystas ner) att invandrare är klart överrepresenterade vid grova våldsbrott. Rena fakta, antingen du gillar det eller ej.

  Det pinsamma är att du och andra blundar för verkliga fakta som är att länder med enhetlig befolkning har mindre våld, brott, konflikter, folkmord och etniska utrensningar än länder med folk med olika kultur och religion.

  Märkligt nog är just muslimer inblandade i nästan alla sådana blodiga konflikter.

  Man behöver inte vara professor för att inse att ju fler invandrare desto mer våldsbrott.

  SvaraRadera
 17. Amanda! Finnar är vårt grannfolk. Vi är nordbor och känner mer samhörighet med varandra än vi känner för afrikaner tex.

  Läs på om islam, så förstår du bättre.

  Muslimer rånar och våldtar inte sina egna, de väljer sina offer bland svenskarna. Det är också kalla fakta som redovisats i radio P1 där grabbarna berättar detta själva, på sin blattesvenska, med en självklar stolthet.

  Det är som ett krig, som någon av dem sade.

  Sandra och Amanda, ta reda på hur verkligheten ser ut innan ni leker besserwisser!

  SvaraRadera
 18. måste bara rätta dig där du säger att muslimer måste veta exakt vad som är tillåtet och inte tillåtet. Jag kom till Sverige som 4 åring, ursprungligen från Forna Jugoslavien, där 60% av befolkningen är muslimer. Men där går inte de muslimska kvinnorna i slöja, de går heller inte med blicken nedåt, männen har inte 30 cm skägg. Du måste ju förstå skillnaden på kultur och religion! Jugoslavien var en stor nation där människor levde tillsammans, ortodoxa, muslimer, kristna, judar, enda till Tito som förenade alla stater i Jugoslavien, då utbrast kriget och de hatiska gjorde det mest fruktansvärda, jag ska inte säga vems fel allting var, men jag kan säga dig att mina föräldrar levde i ett muslimskt land, som var som vilket annat land som helst, man jobbade, man som kvinna, röstade man som kvinna, hade sina semesterdagar, sina favoritresemål. Men det sa PANG, och vi var utjagade ur vårt vackra land, med gevär och bomber, men Gud,Allah,Buddah,Den allmäktige kalla det vad du vill, hjälpte oss att komma till Sverige. Vackra Sverige, och vet du jag kan inte med ord beskriva hur stolt jag är över Sverige även om jag inte är född här så har jag enormt mycket kärlek till detta land, och respekt, men även respekt för svenskar som har varit övergenerösa med att låta ta in så många flyktingar! Jag kan tala om för dig att jag förstår dig på ett sätt, när jag ser alla dessa utlännigar, som kommer till detta land där alla drömmar kan uppnås, och kommer hit och leker Allan Ballan, och suger ut pengar ur Staten, jag skulle också som "riktig" svensk bli skitförbannad! I det området jag bor i i Stockholm bor det en del människor med utländsk bakgrund och du anar inte hur pinsamt det är att de utlänningarna som leker Allan Ballan, ska måla oss andra utlänningar till busar. Förstå bara att det finns utlänningar som förstår er "riktiga" svenskar, och att vi också arbetar och har våra semesterdagar, och svenska vänner, och förstår den svenska kulturen, vare sig man är muslim är något annat. / Utlänning stolt över Sverige

  SvaraRadera
 19. Tack Kinna! Jag blir så glad! Du har rätt, visst finns det "moderata" och "radikala" muslimer. Det otäcka är att de radikala, fundamentalisterna är de som hårdast driver islamiseringen och införandet av kalifatet över världen. Dessutom anser de att de "snälla" muslimerna inte är "riktiga" muslimer.

  Om Sverige i en framtid får muslimsk majoritet och de radikala vill införa islamisk "demokrati" (islamisk diktatur) kommer då de "snälla" att gå emot? Jag tvivlar.

  Jag anser tyvärr att islam är det största hotet mot freden. Det hjälper inte att de flesta muslimer är snälla. De radikala är ändå tillräckligt många för att utgöra ett hot.

  SvaraRadera
 20. För att inte nämna att det är de "elaka" muslimerna som hamnar i maktpositioner.

  SvaraRadera
 21. Angående ”Sandra och Amanda, ta reda på hur verkligheten ser ut innan ni leker besserwisser!”;

  Jag var inte medveten om att SD med sympatisörer har ensamrätt på att uttala sig om den verklighet vi lever i. Är dina tolkningar fakta medan våra är att leka besserwisser?

  ”Muslimer rånar och våldtar inte sina egna, de väljer sina offer bland svenskarna. Det är också kalla fakta som redovisats i radio P1 där grabbarna berättar detta själva, på sin blattesvenska, med en självklar stolthet.”

  Och dessa grabbar utger sig alltså för att vara representativa för alla svenska muslimer? Eller är det din tolkning, dina fakta?

  ”BRÅ redovisar (även om det försökte tystas ner) att invandrare är klart överrepresenterade vid grova våldsbrott. Rena fakta, antingen du gillar det eller ej.”

  Vilken typ av våldsbrott gäller detta? Du får gärna hänvisa till källan (mer precist) så läser jag mer än gärna på om saken.

  Daniel; Detsamma gäller dig, hänvisa gärna till källa.

  Känns för övrigt väldigt typiskt att du pekar på ”de andras” problem när jag nämner våra. Förminskar det att mäns våld mot kvinnor är ett stort problem i Sverige, att det är en realitet att män slår sina kvinnor? Att svenska män gör det?

  SvaraRadera
 22. Sandra/Amanda upprepar de vanliga floskler som förespråkare för mångkultur alltid gör. Vad man sällan diskuterar dock är svenskarnas rätt att tycka något om den förvandling som landet genomgått pga massinvandringen. Jag misstänker att muslimkramarna(o dyl) anser att man inte FÅR tycka illa om den förvandlingen. Enl deras sätt att se är det otillåtet att känna sig illa till mods när man rör sig på t ex Malmös gator och ibland får en svindlande känsla av att vara utomlands. Naturligtvis behöver obehagskänslan inte motiveras med sakskäl, massinvandringen kan underkännas redan på denna grund!/M#h

  SvaraRadera
 23. Sandra, min källa är BRÅ.

  SvaraRadera
 24. Feminix, du är en bra människa med bra åsikter och värderingar, någonting annat kan man inte utläsa av de saker som du skriver i din blogg........såvida man inte lider av kraftiga tvångssyndrom förstås.

  SvaraRadera
 25. Överrepresentationen vid våldtäkt har jag för mig ligger på runt 400-500% (finns uppgifter på BRÅ, orkar inte leta fram det men sök så ska ni finna) för medborgare i de flesta mellanöstern- och nordafrikanska länder. Det är inget man kan bortförklara med socioekonomiska svepskäl. Notera även att personer som har svenskt respektive annat lands medborgarskap räknas som svenskar i statistiken. Det är tydligen fult att registrera folk efter etnisk bakgrund, andelen som endast är utländska medborgare i svenska fängelser ligger på 28%. Andelen som har invandrarbakgrund är sannolikt 70-80%.

  Den enorma överrepresentationen gäller även annan typ av grova våldsbrott. I våldtaktsfallen fanns det även en högre grad av övervåld i de fall invandrare var gärningsmän.

  Självklart finns det svenska brottslingar, det går dock inte att komma ifrån att invandrare står för nästan lika mycket brottslighet trots att de utgör drygt 10% av befolkningen. Jag säger inte att ALLA invandrare är brottslingar men man måste på något sätt tänka rationellt och se tendenser i den skenande brottsligheten. Utvecklingen är katastrofal för sverige helt enkelt. Man har importerat en hel del kriminella utan att ta reda på deras riktiga identitet.

  Frågan är ju också om det ens är en humanistisk politik man driver. låt oss säga att vi har 1 miljon invandrare som kommit de senaste 20 åren. Enligt migrationsverket klassas inte ens 10% som flyktingar enligt FN. Men för enkelhetens skull, låt oss säga att 100.000 av dessa verkligen har riskerat tortyr och våld i hemlandet. Vi har då hjälpt 100.000 personer, väldigt humant.

  Men, frågan är vad dessa krigsskadade flyktingar, alla de ekonomiska migranterna och lycksökarna åsamkat för mänskligt lidande för värdlandets befolkning i form av våldtäkter, personrån, misshandel, mord, hot och utpressning... Jag är övertygad att man inte ens kan försvara invandringspolitiken från en humanistisk ståndpunkt. Men den politiska korrektheten har gjort det fult att ens tänka dessa tankar därför kan man år efter år öka invandringen utan några egentliga protester, hur det börjar se ut i förorterna där invandrarna självmant väljer att bosätta sig vet vi ju alla vid det här laget. Frågan är hur folk kan undgå att se huvudproblemet, är svenskars lidande möjligen mindre värt kära humanister?

  SvaraRadera
 26. Tack Feminix!
  Jag känner precis som Du.
  Kunde inte skrivit det bättre.
  Jag lånar stycket, så kommer det in på Landskronabackspegel.
  Ref. till Dig såklart.

  SvaraRadera