lördag 29 augusti 2009

Ett mångkulturellt paradis?

På sin blogg fick Ulf Bjereld denna kommentar, fylld av blodigt allvar bakom ironin:

Anonym sa...
...Du kan vara lugn Ulf, Sverigedemokraterna har inte en chans att stoppa globaliseringen och folkomflyttningarna inom de västerländska nationalstaterna, så även i Sverige.
Tids nog kan du och dina kollegor glädjas åt det mångkulturella samhället i hela Sverige. Om du inte orkar vänta på detta paradis, utan vill uppleva det här och nu, är det bara att flytta till Landskrona, Malmö eller varför inte Södertälje.
För det är väl inte bara tomt prat, det där om det mångkulturella samhällets välsignelse?
Ibland får jag intrycket att snacket om mångkulturen bara är en verbal klassmarkör från en nödig medelklass som konsumerar rätt åsikter lika stilsäkert som de väljer rätt fondtapet till det nyrenoverade köket.
Du kanske tycker att den svenska arbetaren är otacksam som har valt att lämna mångfaldens förorter för ett enfaldigt liv bland tråkiga landsmän?
Misströsta inte! Snart kan de inte fly längre. / Tobias

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

10 kommentarer:

 1. Sv: Fitna visar vad extremister som kallar sig muslimer har gjort, dessa människor är inte muslmer enligt Islam. Detta är lika absurt som att sätta ett likhetstecken mellan pastor Green som refererade till alla homosexuella som en cancersvulst på kroppen, och kristendomen. Att du inte ser parallellen mellan ett poltitiskt/militant maktspel och det som faktiskt står i Koranen är för mig trångsynthet. Att se på slam på det sättet som du gör är bara att hitta en syndabock och låta sig manipuleras av åter igen politiska minoritetsgrupper, samma sak hände under hitlers tid.

  Att en illgärning blir biljetten till paradiset till Islam är totalt felaktigt och har ingen saklig grund, när du själv läst koranen och dess kommentar så kan du återkomma med reell fakta.

  Vad gäller alla bilbomber och terror som världen utsatts för i "Islams namn" äär jag också totalt emot men det stora felet en icke påläst människa gör är som ovan sagt att direkt dra en slutsats om att det är Islam.

  SvaraRadera
 2. Azra! Det är inte vi islamkritiker som sedan 600-talet kopplar ihop islam med våld och död. Det är muslimerna själva.

  Att döda är förbjudet enligt islam, heter det. Sen kommer tillägget: utom i de och de fallen.
  Tex. står det skrivet att det är förbjudet att spilla blodet på en muslim - utom då han har dödat utan giltigt skäl. Att döda en otrogen, en kaffer, räknas inte som mord.

  Islam tillåter inte att en flicka som är oskuld avrättas. Det löser man genom att en fångvaktare gifter sig med henne och våldtar henne. Men inga oskyldiga avrättas inom islam. Bara skyldiga. Skyldiga till att ha lämnat islam. Skyldiga till homosexhandlingar. Skyldiga till att bli gravid utan giftermål, osv.

  Det jag vill säga med detta är att det inte är vi islamkritiker som kopplar ihop islam med våld och död, det gör muslimerna själva. Fast de kallar det inte våld och mord utan lagligt dödande av brottslingar mot det heliga.

  Att självmordsbombare lovas en plats i paradiset är inte islamkritikernas påhitt, det är muslimernas eget. Men självmordbombaren kallas inte självmordsbombare utan martyr. Eftersom självmord är förbjudet.

  Du får gärna försöka övertyga mig om att jag har fel! Nämn ett enda muslimskt land som är en demokrati.

  SvaraRadera
 3. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Bra svarat Feminix!

  Sen skall man inte glömma bort det som egentligen är självklart - VI VILL INTE HA ISLAM I SVERIGE!

  Detta ogillande behöver vi inte känna moralisk skuld för, trots att man hela tiden försöker få oss att känna oss som dåliga människor för att vi inte vill tillåta en kulturell, religiös och politisk omvandling av så stora mått att den förmodligen saknar motstycke i historien.

  För det är ju det det handlar om, en revolution. Det handlar inte om en gullig och trivsam mångkultur med olika mat och kläder. Det handlar inte om individens rätt att utöva sin religion. Det handlar däremot om en omvandling som dels är för stor, dels går för snabbt, men viktigast av allt, den ger väldigt få (om ens några?) reella fördelar, medan det finns otaliga nackdelar.

  Islam med tillhörande sharialag är underlägsen en liberal demokrati ur det människorättsligt perspektiv. Islams idéer är ingen nyhet i Sverige och i övriga västvärlden. Det är det gamla vanliga totalitära, reaktionär, patriarkala, ärkekonservativa skräpet vi har kämpat mot sedan upplysningen och faktiskt också innan den. Det har varit kommunism, nazism, fascism men också en maktfullkomlig kristendom som gjort livet surt för flertalet, och nu är det islam. Enda skillnaden är att nu kommer skiten i en för oss ny förpackning.

  Historiskt sett är islam ganska ny och väldigt omogen som politisk/religiös rörelse. En kulturernas osnutna, oerfarna och ofta oförskämda slyngel med alltför stora axelvaddar i kavajen.

  SvaraRadera
 6. Lilla Azra borde kanske ta och läsa Koranen och se efter vad som verkligen står där. Riktigt smart att spy galla och sedan kräva svar som vilken idiot som helst skulle kunna ge efter en snabb koll.

  SvaraRadera
 7. Vilken tur att du är pensionär och dör snart. Världen mår bättre utan såna som du.

  SvaraRadera
 8. Oroa dig inte, Anonym. Respektlösa svin som du kommer nog aldrig att komma i närheten av pensionen.

  SvaraRadera
 9. Anonym! Jag antar att det är Koranens kärleksbudskap du ger uttryck för när du önskar livet ur islamkritiker?

  Du förnekar troligen också att islam har spridits med svärd?

  Som du nog vet har flera islamkritiker blivit mördade av muslimer. Många lever under ständigt dödshot. Hur stämmer det med islam som fred, kärlek och barmhärtighet?

  Tycker du att det är rätt att hota att döda någon som kritiserar islam?

  "Säger du att muslimer är våldsamma så dödar jag dig!". Att säga det är ju att ge kritikerna rätt.

  SvaraRadera
 10. Tobias, Anonym som skrev att "du dör snart" och Azra har samma symptom: Alla tre är en samhällsfara och ska spärras in!

  SvaraRadera