tisdag 28 juli 2009

Tulipanaros: Svensk - islamisk identitet

Den dag lejon och får samsas i samma hage, den dag kan islamister samsas med västerlänningar i samma land. Det har jag insett efter att ha lärt mig mer och mer om islam av muslimerna själva och av islamkritiker.

Ofattbart naiv är däremot Smålandspostens ledarskribent Stefan Olsson (Hellre integration än mångfald). Han har inte förstått det mest elementära om islam och muslimer. De VILL INTE beblanda sig med oss. Västerlänningar är ogudaktiga omoraliska avskum, i deras ögon.
Stefan Olsson har läst en avhandling "Hur mycket mångfald tål demokratin?" av Andreas Johansson Heinö.

Och nu har dessa två förhoppningsfulla idealister funnit LÖSNINGEN. Olsson skriver:
"Lösningen på problemet enligt Johansson Heinö skulle vara att vi tillsammans bygger en ny politisk identitet som rymmer olika nationella identiteter. Något måste vi samsas om, känna gemensam delaktighet i, men att omskola invandrare till att bli svenskar går inte. Varför ska en kurd som flytt Turkiet på grund av att han inte vill omskola sig till turk plötsligt istället bli svensk? frågar sig författaren träffande. Låt istället samhörighetskänslan ligga på det politiska planet. Låt folk kalla sig för svensk-irakier eller svensk-libaneser, för att visa samhörighet men ändå samtidigt en bevarad urspunglig identitet.[...]
Det skulle i så fall bli en ny form av 'nationalistiskt' projekt. Dock med den viktiga skillnaden gentemot olika högerextrema idéer att det bygger på att vi låter 'det svenska' förändras, istället för att försöka återskapa det enhetssamhälle såsom det lär ha sett ut en gång på 1950-talet. "

Lösningen är att ta några bitar av svenskarnas kultur plus några bitar av muslimernas kultur och den blandningen kallar vi "det svenska"! Vi ska alltså förändra "det svenska" så att det passar "svensk-irakierna" och "svenska-libaneserna". Att en invandrare inte vill "omskola" sig till "svensk" är självklart för dessa herrar. Att svenskarna däremot är villiga att bli "omskolade" det förutsätter man, med en barnslig förtröstan.
Lika enkelt är det att ta lite av fårens identitet och blanda det med lite av lejonens identitet och kalla det "fårens nya identitet" och vips så kan de samsas i samma hage! Låt lejonen kalla sig "fårlejon", så ordnar det sig nog.
Är det vuxna människor som är så naiva?


SVENSKAR SKA OMSKOLAS TILL DET NYA SVERIGE! Ska vi lära oss arabiska också?

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

3 kommentarer:

 1. Musslorna skall ut ur Sverige och ut ur Europa. Punkt slut!

  SvaraRadera
 2. Only in Sweden.

  Överallt i resten av världen så har politiker börjat insett att det är en invasion och har därför börjat införa restriktioner för att bevara det egna landet.

  Dags att införa en ny paragraf i grundlagen; inga ryggradslösa djur i maktpositioner.

  SvaraRadera
 3. Hav hopp svenskar! det börjar röra på sig i Europa, fler och fler partier i olika länder börja samla sina krafter mot islam och det mångkulturella samhället, det socialistiska blocket har rasat i EU parlament, exotiska och primitiva kulturer irriterar mer och mer,då grov kriminalitet ingår som en naturlig del av dessa kulturer.
  Den av PK media hatade Lega Nord i Italien har genom sin minister på endast ett år rensat upp supersnabb all skräp som den förra regering (socialistisk) lämnat efter sig;
  stängt 10 moskeer
  patrullbåtar utanför Lybien, inga afrikaner den vägen
  undantagslagar gällande immigration
  sagt upp Shengen-avtalet och återtagit kontrollen över de egna gränserna
  plus en mängd andra åtgärder
  Kan Italien så kan Sverige och Europa

  SvaraRadera