torsdag 23 juli 2009

Sveriges Radios förakt för svenska språket

I Sveriges Radio P1, som jag lyssnar på mest hela dagarna, är det numera lika vanligt med folk som talar bruten svenska som de som talar riktig svenska.

Idag säger halåan att vi ska lyssna på "men nu" istället för det gamla (omoderna?) sättet att uttala det "meny". I samma program pratade en nysvensk om "mon aader". Det tog ett tag innan jag fattade att hon menade "månader".

Är detta medvetet från SR, för att vi alla ska börja prata blattesvenska? Jag blir så arg!

Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

8 kommentarer:

 1. Ja, det är en medveten strategi.

  SvaraRadera
 2. Har inte lyssnat på P1 på flera veckor eller SR ö h t. Gick över till DR istället som är mycket trevligare. Iaf drog jag ner mer och mer på vad jag lyssnade. När Calle Norén i Spanarna kom med något extremt PK (minns faktiskt inte vad det var) slutade jag lyssna på det programmet. Samma sak med Godmorgon Världen som hade nåt PK-bryt som fick mig att ledsna. Även Ring P1 fick jag nog av. Kassa programledare, särkilt Knäppas Fågelhjärna. Det enda programmet jag stått ut med är Språket. Vet inte om dom gör sommaruppehåll just nu men det har iaf inte blivit av att lyssna på ett tag. Men jag bara väntar på den dagen inte det programmet heller blir lyssningsbart d v s när man börjar prioritera även blattesvenska där, det är dagen då jag aldrig mer kommer lyssna på det iaf.

  SvaraRadera
 3. Det kanske är medvetna handlingar vars syfte är att helt utrota den lilla svenska skaran människor som än finns kvar i världen?

  SvaraRadera
 4. Ja inte fam gynnar det mångkulturen att lyssna på knagglig svenska i våra skattefinansierade pissmedier!

  SvaraRadera
 5. Varför använder du ord som "blatte"?

  Skärp dig!

  SvaraRadera
 6. "Blattesvenska" är väl ett accepterat ord? Har du ett bättre förslag?

  SvaraRadera
 7. Snälla ni, SR P1 är ockuperat av röda, rabiata och fullkomligt obildade kvinnor, har i många år följt nyheter på utländska tidningar, när sen dessa kommer till Sverige är dom censurerade, vinklade och missuppfattade. Jag vet inte om det beror på enfald eller en kombination av genetisk dumhet och brist på bildning.

  SvaraRadera
 8. Jag kräks när jag ser barnprogram på svt med programledare som bryter på rinkebysvenska. Är det detta våra barn ska lära sig, istället för riktig korrekt svenska? Vi utarmar allt vad kultur och "svenskt" som gör oss till dem vi är. Den svenska pk-eliten monterar ner vårt land och vår själ, steg för steg. Jag är så trött att jag snart emigrerar, då mister sverige en höginkomsttagare till...

  SvaraRadera