tisdag 19 maj 2009

Kristen vänster: Dialog med islam - en tillgång

Kristen Vänsters blogg där Manifestet ligger på en flik. Citat:

"För kristen vänster går den relevanta skiljelinjen inte mellan olika religioner, utan inom varje religion, mellan dem som står för frihet, jämlikhet och solidaritet – och dem som inte gör det. Det gör åsiktsskillnaderna större inom religioner än mellan dem."

"Dialog med andra religioner och oliktänkande är inte ett hot utan en stor tillgång i vårt sökande."

"Antalet utländska medborgare som bor och arbetar i Sverige utan uppehållstillstånd ökar. Många människor skyddas varken av arbetsrätten eller av välfärdssystemen. I dag har vi en ny underklass, minst lika exploaterad som arbetarna var i början av förra seklet."

"I en värld där beroendet människor och länder emellan ökar kan solidariteten inte stanna i byn som i jordbrukssamhället, eller vid nationsgränsen, som i industrisamhället. I dag måste välfärdspolitiken vara global."

"Den kristna ekumeniska vänsterrörelsen mobiliserar i frågor som rör flykting- och asylpolitik, mänskliga rättigheter och fred."


För den kristna vänstern är således skillnaderna inom den svenska kristenheten större än skillnaden mellan kristendom och islam. I sökandet efter "sanningen" vill man ha en dialog med muslimerna. För den kristna vänstern är den globala solidariteten viktigare än den inom det egna landet med det egna folket. Vår svenska välfärd måste vi dela med hela världen.

Man använder många vackra värdeord, men vågar inte ta ställning för något konkret krav eller förslag. Till exempel nämner man att många utlänningar bor här olagligt och att de därmed saknar den normala välfärden. Men man törs inte föreslå en lösning. Istället för konkreta förslag till förbättringar säger man: "Det är inte bara vår ekonomiska och sociala trygghet som måste värnas, utan även vår mänskliga värdighet."

Kort sagt; manifestet är ett i raden av dokument som ger "allt åt alla" och påstår att "vi är snällare än våra motståndare". Bland författarna återfinner vi Ulf Bjereld.

Jämför detta med dess raka motsats: Sverigedemokraternas Kyrkopolitik.
"Sverigedemokraterna är ett ickekonfessionellt parti, icke desto mindre ser vi det som vår uppgift att slå vakt om den svenska kyrkan, dess traditioner och lära."

"Det svenska samhället har under de senaste decennierna genomgått en djupgående omvandling med få motstycken i historien. Traditioner, gemenskap, normer och moral har raserats i en allt snabbare takt och ersatts med överdriven individualism, otrygghet, destruktiv hedonism och rotlöshet.

Istället för att bekämpa sekulariseringen
och andra fenomen som bidragit till denna samhällsutveckling har den nuvarande kyrkoledningen till stora delar lierat sig med den samhällselit som varit pådrivande bakom den omstörtande omvandlingen av vårt land och därigenom har man också, i likhet med dessa, fjärmat sig från stora delar av det svenska folket och kyrkans medlemmar."

Detta dokument talar för sig själv. Det är suveränt bra skrivet. Varje mening är fylld med känsla, inlevelse och omsorg om vårt land och vårt svenska folk.

Läs hela och låt er fröjdas och imponeras!


Läs även andra bloggares åsikter om ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

7 kommentarer:

 1. Nä fy faen, dialog med islam kan ju för faen inte vara en tillgång. Varför ska man prata med folk som har tyg i hela ansiktet, vad kan de ha att säga liasom? De kan ju inte ens svenska, vad är det för slags tillgång?

  Sanningen har vi redan, frys ut dom punkt slut, ingen idé att söka eller hålla på å diskutera hit å dit.

  SvaraRadera
 2. Mycket bra skrivet, håller med dig starkt i detta! Vänsterflummarna är i stort sett positiva till allt utom det svenska och det kristna...

  Och tack för din kommentar på min blogg! Har skrivit en svarskommentar.

  Mvh

  SvaraRadera
 3. Jag kan förutspå dessa ärkedhimmis slutgiltiga öde. Dom kommer få lida martyrdöden som så många andra kristna före dem. Det har kanske inte varit så vanligt dom senaste 200 åren men jag kan garantera att det kommer bli det igen, ju mer makt musslorna förskansar sig.

  SvaraRadera
 4. "Man använder många vackra värdeord, men vågar inte ta ställning för något konkret krav eller förslag" - bra poäng!

  SvaraRadera
 5. Håller med föregående talare, det här var bra skrivet men framför allt en viktig fråga. Det handlar inte om man är religiös eller inte, men det är som med EU..Folk låter bli att bry sig om konsekvenser eftersom det inte ligger i deras personliga agenda.

  Kyrkan har en otroligt viktig roll i samhället, synd är det att dom har glidit undan och kämpar för att hålla sig starka och slagkraftiga.

  SvaraRadera
 6. Jag måste tyvärr gå emot dig här käre vän eller kanske SD.
  "Istället för att bekämpa sekulariseringen"? Den skall inte bekämpas den skall uppmuntras är det något som skall bekämpas är det profetens och inkvisitionens budbärare i moderna byxor.
  Gud/Allah är det enda väsen som inte behöver existera för att kunna
  härska. Att bygga sin moral på detta är destruktivt.
  SD:s moralisering och kvinnofientliga
  hållning i abortfrågan talar tyvärr inte till deras fördel där man vill förkorta tiden för abort till 12 veckor.
  Hoppas du tar detta inlägg för vad det är och inte personligt.

  SvaraRadera
 7. Leffe!Många uppskattar faktiskt att Sd värnar om de ofödda barnens rätt till liv. Schyman och feministerna bortser helt från de ofödda.

  SvaraRadera