fredag 22 maj 2009

Är nationalismen farlig?

Jan Andersson, avgående EU-parlamentariker och blivande S-ordförande i Helsingborg skriver i sin artikel "Kamp mot nationalism och främlingsfientlighet":
"Det som förenar dessa högerpopulistiska partier [i EU] är värnandet om nationalstaten och exploaterandet av främlingsfientlighet. Man säger sig värna om hemländernas välfärdssystem men skyller bristerna i dessa system på människor som kommer från andra länder.

Man är emot en utvidgning av EU
. De flesta av de högerpopulisterna vill att deras medlemsländer ska lämna EU-samarbetet. Nationalstaten ställs mot samarbetet inom EU. Sverigedemokraterna platsar väl i denna samling av nationalistiska och främlingsfientliga partier.

Inför valet till Europaparlamentet måste vi bemöta dessa mörka krafter. Vi står i alla medlemsländer inför stora utmaningar. Konkurrensen i världen ökar på grund av globaliseringen. Svaret på detta är inte stängda gränser utan mer forskning och utveckling och en bättre utbildad arbetskraft. Öppna gränser ökar inte bara välståndet i fattigare länder i världen utan också hos oss."


Att värna det egna landet är något positivt, det borde alla inse, även Jan Andersson. Att vilja begränsa massinvandringen har inget med främlingsfientlighet att göra. Det handlar om att alla mår bäst att bo tillsammans med människor från samma kultur och med samma värderingar. En begränsad invandring från besläktade kulturer går bra. Men islam är inte bara en religion, utan även en politisk ideologi som är oförenlig med våra västerländska demokratier. Muslimer tillhör en alltför främmande kultur. Invandring av muslimer bör därför begränsas till ett minimum av verkliga flyktingar.

Den svenska välfärden är världens generösaste och tillgänglig för invandraren från första dagen, helt utan krav. De länder som har krav på egen försörjning lockar till sig de högutbildade, Sveriges system lockar till sig resten. När välfärden ska delas av flera, som dessutom inte har bidragit till den, måste pengarna tas från det egna folkets välfärd. Det är väl självklart att vanligt folk protesterar mot detta.

EU bestämmer alltmer på bekostnad av vårt egna självbestämmande i våra egna länder. Det är sunt att vara emot detta.

Att värna sitt land och sitt självbestämmande är inga "mörka krafter", tvärtom.

Och så kommer påståendet att öppna gränser ökar välståndet, både för de fattiga länderna och de rikare.

Jan Andersson tror på teorin att tusentals outbildade arbetslösa är en källa till välstånd så fort de kommer till Sverige.


Men varför ses de då inte som en tillgång i sina egna länder? Varför slåss inte de rika länderna i Europa om dessa fattiga afrikaner och araber?

Varför klagar man istället om att fler länder ska ta "sitt ansvar" för den börda som "flyktingarna" i verkligheten innebär?


Kort sagt, Jan Andersson har fel i allt! Han sprider lögner! Nationalismen är ingen "mörk kraft" utan en sund självbevarelsedrift. Alla folk, även det svenska, har rätt att värna sitt eget land!

Inse det, Jan Andersson!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

3 kommentarer:

 1. Nationalism är egentligen väldigt positivt och skall finnas som en naturlig del.

  SvaraRadera
 2. Nationalism är bara ett annat ord för nationell självbevarelsedrift...


  /mikael

  SvaraRadera
 3. Nationalism är en positiv ideologi som står för bl a sunt och förnuftigt tänkande, det är ingenting negativt.

  Svar om Dödens sjö: Svar till feminix: Ja, det är en otäck historia det här. Del 5 kommer på måndag.

  SvaraRadera