måndag 25 maj 2009

Är islam förenlig med svenska värderingar?

På en utmärkt kunnig sida om islam (gluefox) hittade jag följande:
"Ingen beskrivning av islam vore fullständig utan att man nämner Hadith (traditionen). Precis som att man inom judendomen har Talmud, som utgör kommentarer till de fem Moseböckerna, och som är källan för den judiska lagen, så finns inom islam Hadith. Denna består av samlingar av kommentarer till och förklaringar av Koranen, och har ungefär samma betydelse för en rättrogen muslim som Talmud har för en ortodox jude. För att förstå islam, räcker det inte med att läsa Koranen, man måste också sätta sig in i Hadith. Koranen kan många gånger vara svårtolkad, men i Hadith finns angivet hur rättrogna muslimer skall tolka och praktisera Koranen. När man t ex vill veta vad straffet är för att konvertera från islam till kristen tro, är det nödvändigt att gå till Hadith. En Hadith som går tillbaka till Uthmân Ibn Affân lyder som följer:

Jag hörde Allahs sändebud [dvs Muhammed] säga:
Utgjut inte en muslimsk mans blod utom i ett av dessa tre fall:
-- Man som begått äktenskapsbrott... han skall stenas.
-- Man som dödat utan giltig orsak.
-- Man som avfallit från islam.
(Sunun, Hâfith Ibn Abdallah Muhammed Bin Yazîd Al-Qazwini Ibn Mâjah, Hadith 2533)

Profeten anbefaller således att den som lämnar islam skall dödas, utan något som helst undantag (vilket av taktiska skäl, eller möjligen okunnighet, förnekas av de flesta muslimer i vårt land, även om de ibland försäger sig)."


Jag kan bara konstatera att ju mer jag lär mig om islam ju mer avskyvärd finner jag den. Den är ej förenlig med svenska värderingar. Att kritik av islam kan medföra risk för livet (Theo van Gogh) bevisar ju att kritikerna har rätt.

Är det med tanke på van Goghs öde, som de svenska politikerna så ivrigt predikar att alla religioner är lika goda och att mångkultur är berikande?

Lägg märke till att det inom islam finns giltiga orsaker att döda, hedersmord till exempel.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

21 kommentarer:

 1. Tack för all info om islam. Varför tar media så sällan upp denna religion som strider mot allt förnuft?
  Ps Trodde endast islamska kvinnor kunde avrättas godtyckligt? Ds

  SvaraRadera
 2. Håller absolut med. Ju mer man lär sig om islam desto mer avskyr man eländet. Har hittills inte lyckats finna ett enda försonande drag med islam, mohammed eller allah.

  SvaraRadera
 3. Peep
  Strider inte all religion emot förnuftet?

  SvaraRadera
 4. Är hedersmord tillåtet i islam? Jag läser gärna mera om detta..vart är källan? Vill öppna mina ögon för denna sjuka tro!!

  I Sverige är det tillåtet med tidelag..är det en svensk värdering måtro?

  SvaraRadera
 5. någon behöver verkligen läsa på mer om islam? vad fan är detta? om du på riktigt vill lära dig om en religion som praktiseras av 1,5 miljarder människor så kan du väl se till att få rätt info om islam? och sen kan du ju också börja med att på riktigt försöka förstå dig på den, för det är en fredlig religion, istället för att låta alla negativa fördomar ta över.

  du är ju sjuk i jävla huvudet och jag skäms som in i helvete att det finns så korkade människor i Sverige.

  SvaraRadera
 6. Till Anonym: Du påminner mig om de uppretade muslimerna som efter teckningarna av profeten demonstrerade på gatorna, vrålande död åt Danmark, England och alla otrogna, samtidigt som de påstår att de är fredliga och fulla av kärlek. "Muslimer är fredliga, den som säger att vi är våldsamma dödar jag!"
  Jag har lite svårt att tro på er kärlek till oss otrogna.

  SvaraRadera
 7. du, det är väl lite skillnad att påstå att islam är muslimer och muslimer är islam? någonstans i din tröga hjärna måste du väl ändå fatta att det finns korkade människor i alla olika slags religioner, jude kristen eller muslim. bara för att det finns några dåliga muslimer som vinklar saker o ting lite fel och gör vad somhelst i islam namn så ska jag väl inte påstå att alla muslimer e så? är du bara allmänt en trög människa eller fattar du verkligen inte skillnaden?

  SvaraRadera
 8. "I Sverige är det tillåtet med tidelag..är det en svensk värdering måtro?"

  Har aldrig hört talas om nån svensk som praktiserar detta även om det säkert har hänt. Det finns knäppgökar i alla kulturer men jag är säker på att det är mycket vanligare i MENA-området. Såg en video tidigare i våras filmad av amerikanska trupper i Irak. Nu minns jag tyvärr inte om det var en häst, åsna eller get snubben stod och juckade mot eller har kvar länken så den får du själv leta upp. Men det var definitivt ingen amerikansk soldat som stod och juckade. Helt klart är sådant här vanligare där du kommer ifrån, Baloo.

  SvaraRadera
 9. Robin helt klart? Så statistik som som säger att det finns runt 300 kända fall om året i Sverige det bryr du dig inte om..men en youtube film från mellanöstern visar på att det är "helt klart"?..lol..du kan inte ha det lätt grabben ;)
  ska göra det enkelt för dig:
  1. Är det tillåtet eller inte tillåtet med tidelag? (lagen emot avskaffades på 40talet) se jag hjälpte dig på traven.

  2. Islam och islamiska lagar förbjuder ett sådant beteende..det är olagligt att jucka knulla eller vad du vill kalla det.
  Så frågan kvarstår..varför är det tillåtet i denna högstående civilisation men förbjudet i den hemska arabiska/islamiska?

  Islam är här för att stanna och ert hat..era lögner och era försök att förinta den funkar inte..islam attraherar hjärtan och förstånd..ni utan förstånd har svårt att förstå det ;)

  SvaraRadera
 10. du tog ju upp amerikanerna ;) på sidan kan du läsa mera om deras tortyr osv..om islam är en fara och muslimer våldtar, mördar och torterar..vad har då du som stödjer USA och ISrael för ursäkt? vad är förklaringen till att svenskar våldtar?
  Engla blev mördad av en svensk, eller var han kanske muslim? ;)

  http://www.dn.se/nyheter/varlden/fangar-valdtogs-i-abu-ghurayb-1.878351

  SvaraRadera
 11. En utav de saker som islam är involverad i är nazismen, muslimer var det under andra världskriget och de flesta av dem stödjer fortfarande nazismen. Jag kommer att ta upp detta i ett kommande inlägg framöver. Har förresten ikväll skrivit ett inlägg om en misshandel av en folkpartist begådd utav medlemmar i det ökända terroristnätverket Nätverket mot rasism.

  SvaraRadera
 12. Så statistik som som säger att det finns runt 300 kända fall om året i Sverige det bryr du dig inte

  Tja, fast frågan är väl snarare om dessa 300 är svenskar eller "svenskar"...

  islam attraherar hjärtan och förstånd..ni utan förstånd har svårt att förstå det

  Musslor har inget förstånd by default. Finns inte många musslor som fått Nobel-priset men du kanske tycker dom blivit diskriminerade? :O
  That speaks volumes, doesn't it?

  du tog ju upp amerikanerna ;) på sidan kan du läsa mera om deras tortyr osv..om islam är en fara och muslimer våldtar, mördar och torterar..

  Några waterboardade musslor har räddat massor av kufr-liv. Övriga kommentarer anser jag vara överflödiga.

  SvaraRadera
 13. Karpstryparen hur är det då med svenskar som slogs på nazisternas sida? Hur är det då med broderfolket i Finland som hade en allians med Hitler? Jag vill gärna ha statistik på att de flesta muslimer stödjer nazismen..om det finns någon som har anknytning till nazismen är det ju fascister som ni ;)
  Alltså varje gång jag ber om källor så får jag ingenting :(

  Ja alla brott i Sverige begås av icke"svenskar" hahaha..Robin mellan oss nu, hur gammal är du?
  Ditt förstånd klarar inte av att bemöta kritik och ogillar att höga du tillhör ett folk med lika många fel som muslimerna om inte fler :P

  SvaraRadera
 14. Bahlool! Är stening till döds förbjudet inom islam?
  Är inte det ett barbari av värsta slag? Det räcker för mig. Inget kan försvara detta barbari, förlåt men så är det.
  Ingen annan religion är så otäck.

  SvaraRadera
 15. Du Baloo, stormuftin av Jerusalem var polare med självaste Adolf och var honom också behjälplig med muslimska SS-soldater.

  Min ålder har du inte med att göra men för din information kan jag berätta så mycket som att jag mycket väl minns högertrafikomläggningen. Slår vad om att du inte bodde i Sverige då eller rent av inte ens var en glimt i din faders ögon... hehehe!!

  SvaraRadera
 16. Har du varit iväg på hajj eller?

  SvaraRadera
 17. feminix öga för öga finns i kristendomen och i judendomen..i hindusimen så bränner man kvinnor som blivit änkor..gå läs GT så ska du se att det finns många passager som är "grymmare"..du vill att man ska fö lja lagen här..varför ska man då inte kräva av folk att följa lagen i islamiska länder?

  Robin det fanns svenskar som var soldater i SS förband..ditt kära broderfolk Finnarna, var allierade och slogs på nazzarnas sida...SD och ND har sina rötter i nazistiska partier och värderingar..så släng inte sten i glashus?

  Robin då är det väl senilitet som drabbat dig..om du är så hatfylld att spyr ur dig såna här kommentarer..
  Så varför är det ok med finnar som slåss för nazisterna? Ungrare, de som nu sprider mord i Ungern (också fascister som dig) var också allierade med Hitler..eller det är ok med europeer som var på hitlers sida men inte en mufti ;)

  SvaraRadera
 18. Läste någonstans om änkebränning förra året. Indierna gör iaf sitt bästa för att utrota gamla barbariska sedvänjor och det händer väl att sådant fortfarande praktiseras i avlägsna landsdelar där moderniteten ännu inte nått och av illiterata hinduer fast detta är numera väldigt ovanligt. Sannolikt är mussarnas praktiserande av barbariska och sadistiska seder mer vanligt förekommande. Med all säkerhet förekommer det fler steningar, halshuggningar och handackapningar än änkebränningar. Men en sak måste jag be om ursäkt för. I 40 år har jag trott att Neil Armstrong var först på månen men nu har det visat sig att jag hade fel. I verkligheten så var det ju er kära pedofet som var först ut och detta långt innan NASA ens fanns. Han flög ju upp där på sin magiska häst och klöv månen i två delar med sitt svärd för att sedan limma ihop dem igen. Atta go, mo!!

  För det andra vad GT beträffar så kan jag inte komma på ett enda kristet land som praktiserar GT fullt ut. Samtliga grenar har för länge sedan reformerats även om de flesta är en del konservativare än den svenska protestantiska (f d Statskyrkan)kyrkan.

  Slutligen beträffande nassarna så var det betydligt färre svenskar och finnar som kämpande Adolf än mussar. Vilket inte är så konstigt eftersom ni mussar har mer gemensamt ideologiskt med nassarna. Det är väl värt att komma ihåg att minst 99% av alla svenskar och finnar INTE sympatiserar med den nationalsocialistiska ideologin. I ditt riktiga hemland är nog siffrorna snarare de omvända...

  Sedan kan du ju gärna försöka förklara för oss hur det kommer sig att Mein Kampf är antingen förbjuden eller väldigt svår att få tag på rent allmänt (går säkert bra på internet kan jag tro men det är väl ett undantag) medan denna bok är en bästsäljare över hela MENA och bara överskuggad av koranen själv. Sedan är det ju ni mussar som vid demonstrationer skanderar om judarna till gaskamrarna och att ni skall avsluta jobbet Hitler påbörjade, samtidigt som ni är revisionister och förnekar holocaust. Raketforskning i sin prydno? Och ej att förglömma alla hakkorsflaggor. Allt detta finns belagt på video och foto så försök inte slingra dig.

  SvaraRadera
 19. Hisbollah heilar och flaggar upp i Libanon

  Det är inte bara EU-parlamentsval på söndag. I Libanon är det också val till parlamentet. Hisbollah tros bli framgångsrika. Magnus Norell skriver här om problemen med att försöka ha en dialog med denna islamonazistiska terrororganisation som vill utplåna Israel. Jag ska nog senare återkomma till detta. För tillfället tänkte jag bara visa denna valfilm(?), där Hisbollahs hitlerhälsningar duggar tätt i luften. Ofta ser man ju bara stillbilder på detta, men här rör de sig.

  http://www.sapereaude.se/blog/?p=4143

  :):D

  SvaraRadera
 20. Okej, för det första: Hedersmord är ej tillåtet av dessa anledningar: 1.En människa kan ej bara döda en annan utan riktiga bevis för saken och utan att ha gått till en Sharia Domstol. 2. I Sverige följer man Sveriges lagar, för landets lagar står ÖVER sharialagarna enligt islam. Alltså syndar man om man dödar en muslim av någon av de anledningar som står i hadithen. 3.Inte förren en människa verkligen har fått religionen framför sig och sedan nekar tron kan den bli straffad.

  De flesta som lämnar Islam här i Sverige kan inte bli straffade för att de har kommit kanske från länder som Iran, där den riktiga Islam inte visas.

  Och om man sedan tänker efter, så de som får den verkliga Islam, vill inte lämna den sedan! :) De enda som lämnar Islam isånnafall är de som vill kriga mot.

  Och tänk på att Islam är fortsättningen av Kristendomen. Om ni är kristna så borde ni tänka om innan ni talar illa om Guds ord och Guds sista sändebud.

  SvaraRadera
 21. Ack, ännu en f d svensk som har skådat mörkret och gått över till den mörka sidan.

  SvaraRadera