söndag 19 april 2009

Svenskar kan börja hata danskar?

I Muslimnytt får Andreas Malm frågan:
"Om det inte hade funnits några muslimer i Sverige, tror du att det skulle finnas hat mot en annan grupp av människor?"
Han svarar:
"Absolut. Rasismen skiftar alltid mellan olika objekt. I Europa var judar den huvudsakliga måltavlan fram till 1945, efter rasismens återuppståndelse som politisk rörelse i slutet av 1970-talet tog ”invandrare” samma plats, och nu är det muslimer – men även romer i stora delar av Europa, och svarta, och mer löst definierade blattar.

Rasismen rör sig alltid, så länge det finns ett samhälleligt behov av den. Det behovet tycks inte minska – tvärtom.

Om muslimer inte fanns skulle alltså Europa vara tvunget att uppfinna dem, för att parafrasera Voltaire. Det betyder att ”muslimer” som position i samhällsdebatten i en möjlig framtid skulle kunna intas av helt andra människor. Vem vet, kanske är det hinduer eller danskar om ett par decennier."

Malm menar alltså, om jag fattat rätt, att vi svenskar är så rasistiska att vi har ett behov att hata någon grupp av människor, vilken som helst. Om vi inte haft muslimerna som hatobjekt, så skulle vi börja hata danskar. Eller varför inte norrmän? Är vi svenskar så hemska? Nej!

Det är ju så dumt så jag orkar inte ens bemöta idiotin! Vem kan efter detta ta Andreas Malm på allvar?

Läs själv i Muslimnytt!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

2 kommentarer:

 1. han malm är en korkboll och med de täta ögonen han har så kan han inte ens med god vilja anses som normal i någon ände :)

  lite offtopic här nedan

  Stockholms Asylbyrå
  För dig som söker asyl i Sverige Ring 08-5000 75 39
  www.asylbyran.se

  från en google annons bland dina länkarna hehe

  robban

  SvaraRadera
 2. Malm har inte alla hästarna i stallet. Inget att bry sig om vad den stollen tycker. Synd att dom lade ner mentalsjukhusen och släppte ut dårarna. Nu ser vi konsekvensen av denna politik.

  SvaraRadera