fredag 27 mars 2009

Hoten mot Sverige: Islam, feminism och "genusvetenskap"

Ingemar Gens är en man som säger "roliga" saker. Tyvärr menar han allvar: "Kvinnan måste backa" skriver han i Aftonbladet:
"Den moderna pappan ska kunna ta de aktiva besluten: färgval på barnkläder, var blöjorna ska ligga, hur stort skötbordet ska vara. För att barnet ska få två fullvärdiga föräldrar istället för en och en halv måste de invanda gränserna rubbas. Då förstår barnet att man är jämbördiga. Annars riskerar pappan att bli tingsrätt och mamman Högsta domstolen som sätter prejudikatet."
Att vara en Gens-trogen förälder är inte lätt. När pappan vårdar spädbarnet måste mamman lita på honom:
"Om hon ringer hem till honom ska hon inte ringa för att kontrollera honom. Det reducerar mannen till en stand-in, för att mamman har något annat för sig."
Han är "genusexpert". Stackars svenska folk! När förvirring upphöjs till norm, kan det få groteska följder. Som föräldraparet som experimenterar med sitt eget barn. Uppfostran är könsneutral. Barnets kön hålls hemligt. I SvD, Pojke eller flicka? Det säger vi inte:
"Det är taskigt att släppa ut sitt barn i världen med en lapp i ­pannan där det står rosa eller blå, säger Nora. "
Är det bättre att vara "DET"?

Läs även andra bloggares åsikter om , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

10 kommentarer:

 1. Ja, haha, dessa påståenden var ju en aning konstiga.

  Såg förresten att du har länkat till min blogg, ska länka till din nu. Vi står ju tydligen på samma sida i invandringsfrågan.

  Däremot vet jag inte om du är nationalist, men jag gissar det eftersom du verkar bry dig om Sverige och det svenska folket.
  Jag är det i alla fall.

  SvaraRadera
 2. Jag räknar mig nog som nationalist om det betyder att man vill värna sitt land och sin kultur. Jag avskyr politikernas förakt för det svenska.

  SvaraRadera
 3. Svar till feminix: Okej, då är du nationalist precis som jag då.
  Hatar politikernas förakt för det svenska.

  SvaraRadera
 4. Intressanta "genusexperter" vi har här i Sverige

  SvaraRadera
 5. Vad i sak är det specifikt som du tycker är så konstigt med de Gens-uttalanden som du citerade i din bloggpost? Jag är ingen absolut försvarare av Gens, men jag hävdar att alla som ska kritiseras bör kritiseras sakligt.

  Att uppfostra barnet könsneutralt beträffande traditionella könskoder ser jag inte några problem med. Men med det menar jag förstås inte att hemlighålla könet på barnet. Ingen familj är en ö, och att utsätta sitt eget barn för utanförskap enbart för att göra ett politiskt statement låter väldigt ogenomtänkt och hjärtlöst. Vad jag istället menar är att man inom rimliga gränser bör ifrågasätta de uttryck för kvinnlighet och manlighet som vi är vana vid i just Sverige. De svenska uttrycken är inte ens samma som de i Norge, än mindre de i Papua New Guinnea eller något annat avlägset land.

  Alla genuskoder är inte av godo, även om det inte är bevisat att alla heller skulle vara av ondo.

  SvaraRadera
 6. Genus är att lura oss att skillnader mellan könen beror på uppfostran. Klart jag är emot detta.

  Jämställ kvinnan genom att uppvärdera vården av egna barn till samma värde som vård av andras barn. Det står jag för. Bara Sd vill något liknande.

  SvaraRadera
 7. De grundläggande skillnaderna mellan könen är lika överallt oavsett kultur!

  SvaraRadera
 8. Hej, jag ser att du länkat till mig under "Islam - fiende till judar, kristna, gay, musik, dans och glädje?" Det är inte så att jag inte gillar att få länkar men du hade väl kunnat ge mig äran att få vara en naiv mångfaldskramare i alla fall? Jag är totalt övertygad om att jag, som är kristen med judiska vänner, queer, musikalisk, glad och dansant, har mer gemensamt med en muslim än med antifeministiska nationalister.

  SvaraRadera
 9. (Jag har även muslimska vänner.)

  SvaraRadera
 10. Hi

  Based on our experience in the doctrine of Islamic centers, Sweden and Denmark, are the way to open Europe.

  01 Spa
  http://antialqaida.wordpress.com/

  SvaraRadera