fredag 27 mars 2009

En sosse-tänkare stöter på motstånd

Tänkande kan ske på lite olika nivå. För att man kommit in i riksdagen behöver man inte alltid kunna tänka särskilt bra.
Det här hittade jag på johaneriksson.se: Dagens citat: Monica Green
"Monica Green, socialdemokratisk riksdagsledamot, i sin blogg:

Om regeringen vill ha in skattepengar för att klara vård, skola, omsorg borde de se till så att folk har ett jobb att gå till.

Det handlar förstås om Saab, och regerings ovilja att kasta bort stora mängder skattepengar på det krisdrabbade företaget. Via Johan Ingerö, som kommenterar det hela så här:

Green menar alltså att regeringen ska betala löner till fabriksarbetare för att delar av denna lön ska kunna komma tillbaka till staten i form av skatt. Dessa intäkter ska sedan användas till att finansiera vård, skola och omsorg, bland annat åt de personer vars löner måste garanteras med statliga medel.

Green är inte bara expert på bilindustrin, hon har även lyckats konstruera en ekonomisk evighetsmaskin. Ge henne en stor applåd, gott folk!

Något underhållande är det. Det finns för övrigt fler intressanta passager i Greens inlägg i debatten.

Var det inte så att den blå alliansen gick till val på att skaffa fler jobb? Nu låter det annorlunda, nu är det plötsligt billigare för staten att låta folk gå arbetslösa än att göra allt som står i deras makt för att rädda jobb.

Jag överlåter åt er att själva leka finn fem fel med stycket ovan."


Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

1 kommentar:

  1. Vänligen, ursäkta Fru Green från Tidaholm.
    Hennes utbildning klarar inte av några avancerade utlägg i nationalekonomi!!!!

    SvaraRadera