torsdag 19 mars 2009

Folkpartiets naiva syn på islam

Denna brevväxling mellan exmuslimen Afsaneh Vahdat och Folkpartiets Birgitta Ohlsson avslöjar obarmhärtigt folkpartiets naiva inställning till islam och hur man struntar i att ta lärdom av exmuslimerna.

Några klipp ur Vahdats brev till Ohlsson:
"Du vill att islam ska reformeras så att det blir snällare. Vet du att islam inte får reformeras. Det är förbjudet.Islam gäller alla tider och alla samhällen. Det ska inte röras. Ingen vågar ändra någonting i koranen. Den är felfri. [...]Tror ni att om ni utbildar imamer kommer personer att sluta kasta sina döttrar från balkongen? Det står i koranen att män får slå sina fruar, de får låsa in dem till dem dör och mycket annat. De som dödar sina fruar och döttrar har inga svårigheter att finna stöd i Koranen. Din regering vill utbilda imamer. Är det en bra lösning för att komma undan terrorattacker? Att vika sig för politisk islam och att muta dem har länge varit regeringens politik. Det här förslaget är det största sveket mot dem som flyr från islamiska stater, ett svek mot alla kvinnor och flickor som förnedras, kontrolleras och diskrimineras dagligen.[...] MÅNGA av oss är inte bara muslimer utan har flytt från det och kämpar dagligen mot politisk islam som försöker rota sig mer och mer i Sverige och övriga Europa. Vi är många som är upprörda över regeringens eftergift. Att ge efter för politisk islam skulle bara uppmuntra mer terror och mer långtgående krav."
Ur svaret från Ohlssons ombud Makan Afshinnejad:
"Islam är idag en religion som praktiseras av tusentals personer i vårt land. På samma sätt som staten bidrar med pengar till prästers och pastorers högskoleutbildning bör skattemedel kunna användas till att utbilda imamer."
Ur Vahdats svar:
"Vi Ex- muslimer representerar många personer med inv. bakgrund som inte vågar säga att de har lämnat islam. Vi representerar många beslöjade tjejer som ringer till oss och säger att de är med oss men att de är rädda att bli mördade. Att de hatar sina slöjor men inte vågar säga emot. Problemet är att ni inte vet så mycket om folk som förtrycks av islamister och inte vågar göra någonting. Med genom 'imamutbildningen' kommer förtrycket att bli lagligt."
Till sist ur svaret från Birgitta Ohlsson själv:
"Det är positivt med en imam-utbildning på samma sätt som präster utbildas i Sverige. Regeringen satsar också på att utveckla SFI-undervisningen. Det är ingen motsättning i att satsa på bägge dessa bitar. Självklart bör det där också bli mer utrymme för diskussioner om jämställdhet, lika rättigheter med mera inom undervisningen.[...] Den allra största gruppen av muslimer lever i det svenska samhället och respekterar våra lagar, grundläggande mänskliga rättigheter med mera. Dessa moderata muslimer måste stöttas samtidigt som all fundamentalism bekämpas oavsett kultur, religion eller bakgrund."

Skillnaden i synen på problemen är uppenbar. Politikerna lyssnar helt enkelt inte på de kritiska rösterna. Tragiskt!

Läs även andra bloggares åsikter om ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

2 kommentarer:

 1. Hej

  Bismillah (I Allahs Namn)

  Jag är en muslimsk tjej och ville bara säga att jag blev både glad och ledsen av detta inlägg. Jag blev väldigt glad över att ni också tycker att alla religioner har rätt till att utbilda. Men ledsen blev jag över Afsaneh Vahdat brev. Varför får inte alla tro på det de valt att tro? De som misshandlar och felbehandlar kvinnor har gått emot islam. Profeten felbehandlade aldrig hans fruar. Han återberättades att ha sagt: "Hur kunde de slå sina fruar som slavar på dagen och sedan sova med dem på natten?" eller Profeten Muhammad rapporterades säga: "Den mest perfekta muslimen i fråga om tron är den som har utmärkt beteende, och det bästa bland er är de som har bäst uppförande gentemot sina fruar." (från Mishkat al-Masabih, nr 0278)Vi muslimer följer inte bara Koranen självt utan också sunnah (Det Profeten Muhammedsagt och gjort) Exemplen du tagit från Koranen om att mannen får slå kvinnan och att hon ska låsas in är exempel på hur fel det kan bli vid översättningar. Det är viktigt att fråga praktiserande kunniga muslimer om vad innebörden av det som står är. Ang. att slå kvinnan så är det inte slå som är rätt. Det finns exempel från Profeten och det var att han tryckte hans siwak (muslimska tandborste) mot hennes axel bara för att känneteckna att han inte höll med det hon gjorde. Och detta är bara om hon börjar gå emot sin tro, inte över att maten inte är god. Han får gärna laga den själv nästa gång.
  Sedan detta att låsa in kvinnan så menar man bara att lämna henne ifred, eftersom betänke tid behövs.

  Det är viktigt att förstå att tolkningar inte blir rätt till 100% därför säger man en tolkning av innebörden av Koranen när man läser den på svenska.

  Hoppas ni inte stannar kvar i denna trångsynthet och om inte ni gillar islam så borde ni som medmänniskor respektera religionsfrihet.

  SvaraRadera
 2. "Kan man vara rasist och jobba på Migrationsverket? Nej, inte om det tar sig den här formen, då är man inte lämplig att handlägga ärenden som rör andra människor", säger Jonas Lindgren.
  - Seriös?! Om han är verkligen en milimeter ärlig på sin attityd varför då de sionistiska rasisterna fortfarande i maktpositioner i sådana smutsiga myndigheter?
  - Konkret namn? Vilken sekt?
  - Handläggarens namn t.ex. israeliska demaskerade agenten kurdoförrädiska judekonvert Fadime BAKIR.
  - Sekt då?
  - Sekt t.ex. Knutby-sekt, mestadels fanatiska helt cyniska provokatörer av den ökända sekten erövrar Uppsala avdelningen av Migrationsverket. Stegvis andra offentliga områdena genom liknande jäviga metoder....
  - (Dödstystnad)...
  - Svara då!
  - (Prutt)!!!
  Då tittar Johan LINDGREN ned på sina fötter... Även sina nära kamrater föredrar att lämna scenen som svansen nere....
  - Analysera den här graden av dubbelmoralen, hur du vill nu!


  ~~~~~~~~~~~~~~  Relaterade info-källan:
  http://politisktinkorrekt.info/kontakttips/

  eller lika innehållsrika:
  http://gotiskaklubben.wordpress.com/2010/07/03/stall-jerzy-sarnecki-infor-domstol/

  plus faktarika avslöjande f.d. Miggan som liknar Merit Wager:
  http://daddys.blogg.se/2009/december/detta-ar-ondska-i-sin-renaste-form.html

  http://beskt.wordpress.com/2010/06/02/varfor-jag-inte-fordomer-israel/

  http://www.rodgron.se/nyheter/rodgrona-fordomer-israels-aktion/

  http://www.politikerbloggen.se/2010/06/01/32224/

  http://www.henrikalexandersson.blogspot.com/

  http://tanjabergkvist.wordpress.com/2010/06/27/repris-pa-genusperspektiv-svensk-skola-och-snalla-apor/

  http://www.sapereaude.se/blog/?p=6676

  http://www.fria.nu/artikel/84055

  http://natverkmotpk.blogspot.com/2010/06/varfor-jag-inte-fordomer-israel.html

  http://meritwager.wordpress.com/about/

  Notiz: F. MALM hävdar nu att: "Den fanatiske migrantmanipulatören käring Merit Barbara WAGER förvandlades till skvallermaskin i sina sista dagar i livet, skriver att någon likasinnade ANONYMA MIGGAN mailar-!- till henne som låter påhittad källa att tjalla vidare.... Men i verkligheten den ANONYMA falskaren är den dogmatiska lögnaren SJÄLVA, ingen annan. Hon lurar sig själv genom sådana klassiska imperialistiska förvrängnings TEATER. Visst, stå-upp komiker tanten spelar sina komiska hallisunationer, fast på NÄTET"
  - Men Fredrik, det låter ju att sådana utspel vara din sann profession i verkligheten; eller kanske möjligen ärvde du den attitydshandikkappade fanatismen av sådana historieförvrängare, därför blev du avundsjuk på den illisionärande judinnan i senaste tider?! Du är som israels kontraktor sprider påhittiga hjärntvättsartiklar som ZOG-gy piggy?
  - Nejdå! Jag själv är jude liksom den käringen!
  - Jådå! Det är ju eran gemene talmudian tradition t.o.m. genetiska deformatiska karaktären av liknelsen, också...
  - ?!

  http://markuswiechel.wordpress.com/

  http://bortkopplad.se/bloggo/2010/05/01/svenskarna-gillar-sds-invandringspolitik/


  http://sdlandskrona.blogspot.com/

  http://changfrick.blogspot.com/

  http://ianwachtmeister.wordpress.com/2010/04/18/jorden-talar-till-oss/#comments

  http://williampetzall.wordpress.com/

  http://sundinmathias.blogspot.com/

  http://thereseborg.wordpress.com/2010/07/04/de-odemokratiska-sverigedemokraterna/#comments

  http://www.webbprodukter.se/massmail/politiker/

  SvaraRadera