måndag 2 februari 2009

Snällismens hemliga källa till välstånd?

Människor är resurser, skriver Jonas Löhnn (mp) kommunalråd i Kalmar.

Han menar att han, som är positiv till massinvandringen, har en bättre människosyn än de som, likt Thoralf Alfsson, är kritiska. Han skriver:

"Allvarligare än bristfälliga beräkningar är den människosyn som Alfsson och hans gelikar står för. Vilka människor är ekonomiska bördor? Hur lönsam är en arbetslös, en bidragsberoende sverigedemokrat, en förtidspensionär, en cancersjuk eller ett autistiskt barn? Till vilken sorts samhälle leder resonemang som så förminskar människan till ekonomiska termer? Och hur långt sträcker sig vår medkänsla och humanitet? Är vi solidariska bara med dem som kommer från samma uppväxtort? Med den egna språkgruppen eller hudfärgen? Är det religionstillhörighet eller produktivitet som utgör gräns? För mig är detta ett helt främmande tankesätt. Människor är resurser, och vi berikas som samhälle av nya kulturer."

Vilka människor är ekonomiska bördor? I världen finns miljoner människor som lever fattigare än de flesta i Sverige. Hur många av dessa miljoner kan miljöpartiet och Jonas Löhnn i Kalmar tänka sig att ta emot och försörja? Hur många miljoner arbetstillfällen kan snällisterna erbjuda?

En stillsam fråga till snällisterna är: Om miljoner arbetslösa afrikaner och araber är en källa till välstånd, borde väl de överbefolkade u-länderna vara blomstrande och välmående?
Hur kan miljoner arbetslösa vara en källa till välstånd i Sverige, men en börda i sina hemländer?

Hur många miljoner kan Sverige ta emot och ge arbete? Obegränsat?

Det måste vara något mystiskt som bara snällisterna begriper. TALA OM HEMLIGHETEN NU, JONAS LÖHNN!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

1 kommentar:

  1. Ja det konstigt med människor som Johan Lönn som inte ser vad som händer och sker i Sverige,alla arbetslösa invandrare i Malmö Landskrona ja i hela Sverige som lever på bidrag.Märker inte såna politiker som Johan Lönn alla grova brott som invandrarana begår,eller blundar dom helt för dem.Är dom här grupperna verkligen lönsamma?Eller är hjärnan förvriden på MPs politiker?

    SvaraRadera