måndag 2 februari 2009

Svenska muslimer förnekar kvinnoförtrycket

Att islam är djupt kvinnofientlig förnekas av många muslimer. Svenska muslimer och konvertiter är naiva och godtrogna, när de hävdar att kvinnan har en stark ställning i slam. De låtsas att islam saknar den mörka, grymma och vidskepliga sidan. De är ambassadörer för islam och de döljer den obehagliga sanningen.

I Norrköpings Tidningar berättar Payman Bawil att hon inte bar slöja hemma i Irak. "Vi var muslimer mer av tradition och visste inte så mycket om islam", säger hon. Det var när hon kom till Sverige, som hon började med slöja. "Kvinnan är som en diamant som man inte visar för vem som helst", säger hon stolt. Hon tar aldrig av sig slöjan bland främmande män. Bada kan hon bara göra tillsammans med kvinnor. Hon bär alltid långärmat och måste dölja sina ben. Visserligen fick hon inte ett sökt jobb på dagis, på grund av slöjan, men hon sörjer inte för det. "Det var synd om dem som inte anställde mig. [...] Vi är ambassadörer för vår tro i det här landet."

Ibn Warraq, författare med ursprung i Paktistan, har en mer realistisk syn på islam. I artikeln "Islams skam" skriver han:

"Islam är den grundläggande orsaken till förtrycket mot muslimska kvinnor och förblir det främsta hindret för förbättrandet av deras position. Islam har alltid betraktat kvinnor som varelser som är underlägsna på alla sätt: fysiskt, intellektuellt och moraliskt. Denna negativa syn är sanktionerad av Gud i Koranen, bekräftad av haditherna, och vidareförd av teologernas kommentarer, dvs. av de muslimska dogmernas och den muslimska okunnighetens väktare."

Läs även andra bloggares åsikter om ,

3 kommentarer:

 1. Tja vad skall man säga, kärringen talar som hon har förstånd till:

  "- Kvinnan är som en diamant som man inte visar för vem som helst."

  "Slöjan är heller inte ett uttryck för förtryck. Enligt Payman har kvinnan en mycket stark ställning i islam."

  En stark ställning? Ungefär som priset på guld och diamanter då? Ett objekt som skall skyddas från de som inte äger rätten till det? Herregud...

  "Täcka över ansiktet skulle Payman aldrig göra. Hon finner inte stöd i Koranen för det."

  Varför inte det? Det man brukar hänvisa till i koranen är sura 30-31 där man påbjuder kvinnorna att sänka blicken, lägga band på sin sinnlighet och inte visa mera av sina behag än vad som kan anses vara anständigt (den skall definitiv täcka barmen, urringning är no no!).

  Detta kan ju innebära att man tar det säkra före det osäkra och drar en stor svart säck över hela kroppen (så som min granne gör), eller att man bär slöja så som Payman Bawil gör. Payman (är det månne internetforummuslimen Payman?!) har inte mera rätt än burkabäraren.

  Jag förutsätter att Paymans A-kassa eller liknande understöd drogs in då hon tog av tygtrasan och tog jobbet som barnskötare?

  Tanten är ett deprimerande exempel på hur många invandrare i sitt sökande efter trygghet och identitet väljer att okritiskt hylla det man ser som sin ursprungskultur. Hon låter helt förnekande avseende islam dåliga sidor.

  SvaraRadera
 2. I en del musse-länder har man ju sopsäck med hål för bara ett öga. Tycker nog att t o m ett öga kan vara en lockelse. Säkrast då med säck helt utan hål. Dom får väl lära sig gå med blindkäpp.:)

  SvaraRadera
 3. Här i den fria världen har hucklerna inget att göra tycker jag. Vi har kommit längre än så. På 60-70-talet så brände kvinnorna bh-arna och man kan fritt gifta sig efter kärlek eller ha tillfälliga partners om så vill. På badstränderna så har tidigare i alla fall kvinnor kunnat sola top-less om de så velat. Allt det där håller på att försvinna nu då muslimerna ser på våran västerländska frihet som något vidrigt. Ligger en kvinna på stranden och solar top-less ja då är hon en hora och ska våldtas! Att en kvinna dumpar en man är för dom helt verklighetsfrämmande. Då ska hon dödas, för att mannens heder ska återställas. Helst så ska kvinnans familj ge mannen massa pengar med. Nä fy fan för stenåldersmänniskor i Sverig och Europa med för den delen.

  SvaraRadera