fredag 6 februari 2009

S - invandrarnas parti - inte arbetarnas

-"Mona Sahlin bryr sig inte om svenska arbetare, hon bryr sig bara om muslimer". Detta sades idag av en bekant till mig, en arbetarkille i trettioårsåldern, som uttryckligen sagt att han skulle rösta på sossarna. Han trodde också att sossarna tappar i sympati, just genom Mona Sahlin. Hon är inte populär bland arbetarkillar, menade han.

Mona Sahlin, tänkte jag, har hon verkligen sagt de ökända orden: "Jag hatar allt typiskt, genuint svenskt"?
På nätet hittade jag en annan som tvivlade på detta Mona-citat: Leif Haglund, den utomordentligt sympatiske sossen från Ystad. Denne man är så klok, så man kan inte förstå att han fortfarande är sosse. För som Churchill lite elakt sade; "Den som inte har varit socialist före 40 års ålder har inget hjärta och den som är socialist efter 40 har ingen hjärna".
Att Leif trots allt har hjärna framgår av hur väl han skriver, t.ex:"Debatt om flyktingpolitik omöjlig i Sverige".

Men det jag egentligen skulle berätta om hittade jag bland kommentarerna på Leifs blogg.
Där hittar man en oväntat bra analys av hur dagens sosseparti "stulits" från arbetarna av ett gäng kulturradikaler; Läs och njut! (hittas nästan längst ner) Låt mig citera:
"Det är vanligtvis inte arbetare som vill ha 'mångkultur', massinvandring, islam och radikal-feminism, det är inte eller de som anser att t.ex. HBT-frågor och Palestina-konflikten är enormt viktiga. Det är frågor som drivs av 'akademiker'-sossar, dvs. kulturradikala 'batiktanter', 'velourkillar' och 'AFA-sympatisörer', som nu är dominerande i partiet och media. Den vanlige arbetaren är ofta för långt ifrån dessa: kriminalitet och busliv skall bemötas med hårda tag inte 'tolerans', 'empati' och 'förståelse', i skolan skall det vara disciplin, ordning och reda inte flum och låtgå-attityd, man vill bo i relativt homogena svenska områden inte i 'mångkultur'-getton osv.

Socialdemokraterna är nu helt i händerna på kulturradikaler som 'stulit' partiet från arbetarna. Du må ha överväldigande majoriteten av arbetarna med dig, men du har garanterat partiet emot dig! Om inget görs blir snart Sverigedemokraterna det naturliga valet för arbetarna, de lägger sig ju till 'vänster' i ekonomiska frågor och till 'höger i moral och värderingsfrågor'." Författaren heter Roger Svensson.
Nej, jag måste ta ett citat till (karln är ju genialisk):
"Vad som händer när ett parti inte vill lyssna på vad väljarna tycker, och istället talar om vad de bör tycka, ser vi exempel på i Danmark. Där har Dansk Folkeparti tagit en stor del av arbetarrösterna och sossarna har krympt ihop rejält och förlorat makten. De har fått göra helt om från en socialdemokratisk politik av svensk modell och be om ursäkt för att de 'suttit i salonger och kallat folk rasister'."
Och jag kan bara instämma. Tack Roger Svensson!

Hur deppad jag är p.g.a. tillståndet i landet, så blir allt bättre när jag lyssnar till underbare Luke Kelly (RIP). T.ex. denna "Luke Kelly Tribute (Christy Moore)" på YouTube.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

3 kommentarer:

 1. Jag vill sannerligen inte hamna i den antiintellektuella fållan, men med bakgrund i ett relativt enkelt hem (inte ett utpräglat arbetarhem, men nära nog), en akademisk skolning i flera år och just nu tillbaka i arbetarrollen igen, har jag haft möjlighet att reflektera kritiskt över just gruppen akademiker.

  Den verklighetsfrånvändhet som kan råda på universitet och högskolor, ter sig så här med några års perspektiv och sett från en helt annan miljö, ytterst konstig.

  Kanske är det ett pris man får betala? En del originella tankar kan ju ibland gro fram i högskolemiljön. Fast det beror nog väldigt mycket på inom vilket område man befinner sig. Då det gäller humaniora tror jag nog mest att det är möglet som gror. Det blir helt enkelt inte bra när en samling människor stängs in med ett så abstrakt ämnesområde. Naturvetenskap är liksom "hårdare" och klarar sig bättre från att degenerera när den isoleras från omvärlden.

  Detta "mögel" är nog det som drabbat socialdemokratin. Dels direkt genom att riksdagen och partiet fungerat som en mögelodling pga sin avskiljdhet från människorna de säger sig representera, och dels indirekt genom att rekryteringsunderlaget nog ofta består av människor som drabbats av just "humanioramögel".

  SvaraRadera
 2. Just detta citat av Mona är nog tveksamt.
  Den enda källa som detta hänvisas till är expressen.

  Jag läste någon gång att någon försökt få mer info om detta och funnit att Linda Skugge hade spetsat till det i en av sina krönikor.

  Mats

  SvaraRadera
 3. @Anonym, det kan kanske stämma. Jag hittade det här:

  http://www.dekman.se/wordpress/?p=129

  Rätt skall som sagt vara rätt. Sahlin gör bort sig tillräckligt ändå, bara genom den politik och förespråkar. Ingen behöver fabricera konstiga citat för att kritisera henne. Faktiskt sammanfattas hennes politik ganska väl i det just nämnda citatet.

  SvaraRadera