torsdag 19 februari 2009

"Rätt" islam - Grym eller snäll?

Innan ayatollah Khomeini visade sitt rätta ansikte, trodde världen att han var en liten ofarlig och from gubbe med skägg. Nästan som en tomte. Sen fick "tomten" makten i Iran. Då visade han sitt hitlerliknande ansikte. Om detta skriver Bosse Sandström i Aftonbladet:
"Men hur kunde denna urreaktionära medeltida präst störta den internationellt respekterade shahen, som var en sådan god vän med USA, som var så rik på olja och som ville reformera sitt land? [...] Khomeini förvandlade snart Iran till den religiösa intoleransens barbariska högborg. Hans arkebuseringspatruller ställde helt sonika upp motståndarna mot murarna. Först shahens män. Sedan vänsteropinionen. Hans revolutionära fanatiska garde pryglade upp kvinnor som inte bar slöja på gatorna. Kvinnor stenades om de misstänktes för äktenskapsbrott."
Ardavan Khoshnood skriver om Khomeinis Iran: "30 år av skräck":
"Den 11 februari, 1979 tog islamisterna med massiv stöd från Carter administrationen samt islamiska länder, över Iran. Detta skulle inte bara inleda en ny era av mörker och dysterhet i den Iranska historien, men även en ny era av terror och skräck skulle segna över världen. Enligt Amnesty International avrättades tusentals av Khomeinis motståndare endast under de första månaderna."
Europa är nu fullt av små fromma tomtar med skägg. I Sverige har vi också små snälla tomtar. Ali Fegan, Expressen 2006, skriver om en av dem, Abd al Haqq Kielan:
"I en intervju gjord av Susanne Scheibe på organisationen Face Europe säger Kielan att det är tveksamt om muslimska kvinnor får ha ett eget socialt liv. Det går visst bra om hon vill besöka muslimska väninnor men bara på mannens villkor. Om mannen säger nej, så är det nej, säger Kielan. [...] Insynen i svenska moskéer i dag är dålig, få vet vad som verkligen sägs i moskéerna i dag och det är få journalister som bemödar sig. Kanske på grund av att man är rädd att samma sak ska hända här som i Danmark eller för att bli kallad rasist."
Om muslimerna kunde lura världen en gång, kan det kanske ske igen? Europa ligger bra till att bli nästa offer.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar