fredag 20 februari 2009

Mord är värre än ord - eller borde vara

Med den fyndiga rubriken "Ord värre än mord" skriver Lena Andersson i Fokus:
"De som påpekar övergrepp i religionens namn, om än i osmaklig form, ställs till svars samtidigt som de ansvariga får löpa.Förra veckan portades den holländske parlamentarikern Geert Wilders från England. Han var på väg till London för att visa sin film »Fitna« för ledamöter i överhuset. »Fitna« är ett femton minuter långt kollage där koranverser som manar till hets, hat och död visas intill terrorattacker och imamers predikningar om just hets, hat och död. Filmen mynnar ut i ett upprop till kamp mot islamiseringen av Europa. Den ska bekämpas på samma sätt som nazismen och kommunismen, menar Wilders, ty den utgör samma hot mot västerländska värden. [...]
Geert Wilders slutsats att Koranen borde förbjudas på samma grunder som »Mein Kampf« är förvirrad och illiberal. Men kritiken mot honom är lika förvirrad. I BBC:s program »Hard Talk« intervjuas Geert Wilders av en journalist som anför att det »Fitna« påstår om Koranen skulle man även kunna säga om de andra monoteistiska religionerna. Men då så! Är det inte denna förvridna ordning vi i så fall bör ägna oss åt att ifrågasätta? Är det inte detta som är förfärligt, att miljarder människor åtnjuter särskild respekt, vördnad och specialrättigheter för att de viger sina liv åt auktoritära, bestraffande, sexistiska och rasistiska gudar, och har som allsmäktig kunskapskälla texter som manar till illdåd? Mot den bakgrunden är det absurt att huvudproblemet är Geert Wilders eller Theo van Gogh."
Jag kan bara tillägga att det verkliga problemet är islamisterna som skriker "Död åt Danmark" och "Freedom go to hell", inte de som rapporterar om det.

Läs även andra bloggares åsikter om ,
Jag har placerat min blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

1 kommentar:

  1. Hej Monica!
    Nu är jag tillbaka i bloggvärlden! Jag har också länkat till dig. Hoppas allt är bra så ses vi på söndag!
    Mvh/
    Markus

    SvaraRadera