onsdag 21 januari 2009

Islam är farlig vidskepelse

Imamen Abd Al Haqq Kielan, (Aftonbladet 27 februari 2007), är en moderat muslim.

Han är klok nog att inse att radikal islam är ett hot mot de flesta muslimer.

Men han är skrämmande naiv, när han tror att radikal islam kan bekämpas genom att svenska ungdomar utbildas till imamer. Som en god svensk muslim vill han sprida islam i Sverige. Men han inser samtidigt att mer islam innebär en ökande fara, genom att att radikal islam mycket lätt kan infiltrera ett moderat muslimskt samhälle, genom de kringresande radikala imamerna.

Men som den övertygade muslim han är, är han också blind för hur smal och bräcklig gränsen mellan moderata och radikala muslimer är. Han tror att moderata muslimer kan leva i evig trygghet, utan att någonsin hotas av de radikala, om vi i Sverige utbildar våra ungdomar till moderata imamer.

Förstår han inte hur omöjligt det är? Nej, och det är skrämmande och visar hur farlig även den moderata islam är.

Den moderata, milda, tolkningen av islam är en inkörsport till den "rätta" radikala islam.

Det är därför som även de "snälla" muslimerna en fara för demokrati och frihet.

Islam är tyvärr ingenting annat än de värsta vidskepelse. Den är farligare än det mesta i världen, eftersom den är så hypnotisk, förtrollande och mystiskt lockande att den helt kan fånga och förblinda, sökande unga människor. Även västerländska unga människor.

Där islam går in går tyvärr förnuftet ut.

Det finns ingen verklig trygghet i vidskepelse. Tryggheten är inbillad. Det finns ingen trygghet i fruktan för en grym, sadistisk gud. Tron på en gud, som påbjuder att kvinnor stenas till döds, kan inte utgöra grunden för ett modernt upplyst samhälle. Vill vi behålla förnuft och demokrati och frihet i Sverige måste islam bekämpas med upplysning. Vidskepelse måste bekämpas med upplysning och sunt förnuft.

Varning för islam!

Läs även andra bloggares åsikter om ,

5 kommentarer:

 1. Tyvärr så är du ute och cyklar en del. Det finns ingenting sådant som moderat islam eller radikal islam, det finns bara islam. Den som hänger sig åt dyrkan av Allah och Mohammed måste köpa hela paketet sas. Möjligen kan man vara en bättre eller sämre muslim beroende på hur mycket man inhämtat från koranen och övriga urkunder men att det är en våldsideologi är helt klart liksom dess strävan efter världsherravälde. Det är en cancer i varje civiliserat västerländskt samhälle. Varje muslim är en potentiell terrorist, var så säker!

  SvaraRadera
 2. Trots att det bara finns en islam, så hävdar ju tex Kielan att han, plus de flesta svenska muslimer är moderata och vill inte ha sharia i Sverige, till skillnad från de radikala, tex Aldebe, som vill införa sharia här i landet. De båda har samma mål, att göra världen muslimsk. De moderata uppger att de inte vill använda våld. De radikala tar inte avstånd från våld. Så har jag fattat det, men jag kan ha fel. Har du annan information?

  SvaraRadera
 3. På Flashback i religion så har vi konvertiten Flygande (mus)mattan som har just köpt konceptet rakt av. Hon slingrar sig som fan när det kommer till allt det negativa om islam.

  SvaraRadera
 4. Jag håller med dig
  Jag är ryska, och jag håller helt med författaren till denna artikel. Vi måste visa dem på plats, om du kommer hit, du lever enligt våra regler inte islam, islam är vägen till aggression

  SvaraRadera
 5. Never to forget, never to forgive to the muslim evil terror. Islam and freedom of speech don´t work. So NO islam in Europe. Watch and read mohammed T-shirt from Sweden at,
  http://www.mohammedt-shirt.com
  mail: mohammedt-shirt@europe.com
  tele: +46735563126

  SvaraRadera