lördag 24 januari 2009

Feminismen en pinsam parentes?

Feministen Camilla Wagner raljerar, i Veckans Affärer,"Dagisnivå på debatten", över den utmärkta artikeln "Genusvetare förvirrar barnen" skriven av Tanja Bergkvist och som Feminix tidigare kommenterat här.

Camilla Wagner skriver om genusdagiset:

"Barnen får tydligen inte ha rosa på sig. Det hade gjort min son förtvivlad. Han gick länge i sin storasysters rosa balettkjol och silverskor till dagis. Han fick en del kommentarer på bussen dit, men väl på dagis var det ingen som höjde ett ögonbryn. Nu handlar inte genusvetenskap heller om att pojkar ska ha balettkjolar. Poängen är att dagis inte ska lära barnen att det är fel för pojkar att ha det.
Tanjas poäng är att vi SKA tränas in i de olika könsrollerna därför att evolutionen vill det. Hon tycker inte att skillnaderna är något problem så länge de olika rollerna värderas lika. Så låt oss börja där: Nå, Tanja. Tycker du att de värderas lika? Det hade varit passande med åtminstone ett konstruktivt förslag på hur Tanja tycker att man ska uppnå att rollerna värderas lika."


Feminix: Könsrollerna kan få lika värde. Det beror på vilket parti vi väljer. Vård av egna barn kan, om vi vill, jämställas med vård av andras barn. Feministerna nedvärderar istället det kvinnliga. Barnen ses nu som förhatliga karriärsabotörer, som ska vårdas av staten för att befria kvinnorna från barneländet. Männen måste dessutom tvingas sabotera sina karriärer under exakt lika många dagar som kvinnorna. Feminismen är underbar.

"Och nu kommer vi tillbaka till var de (ur)gamla moderaterna hittar stöd för sin antifeministiska hållning. Googlar man på Tanja så hittar man henne som gästskribent på Tankesmedjan Feminix, en bloggportal med tydlig koppling till sverigedemokraterna. I högerspalten finns olika rubriker. Överst: För Sverige – mot islamism. Direkt under: För jämställdhet – mot feminism."


Tanja var inte gästskribent, hon citerades bara. De gamla moderaterna hittar säkert stöd för sin antifeminism i sina egna traditioner och i sitt eget sunda förnuft - det behöver de inte Feminix till. Och Feminix kämpar för Sverige och för jämställdhet - mot islamism och feminism. Det är inget konstigt med det.

"I mellandagarna har Tanja och Pär Ström hittat varandra. Pär Ström är debattör på tankesmedjan Den Nya Välfärden och har gett ut boken 'Mansförtryck och kvinnovälde'. I raden av länkar (på Feminix, min anm.) till t ex Kristen Nationalistisk Blogg och Sverigedemokraterna hittar man även länk till Ströms blogg. Här samlas alltså både antifeminister och rasister i en ohelig allians. Retoriken från Bergkvist och Ström passar precis hos Feminix – it’s right up their alley.

Nej, Camilla, du har fel. Man är inte rasist för att man värnar sitt eget land och sitt eget folk först och främst. Det är lika naturligt som att man först värnar sin egen familj. Det har inget med rasism att göra.

Det står även i Biblen:"Men om någon icke drager försorg om sina egna, först och främst om sina närmaste, så har denne förnekat sin tro och är värre än en otrogen." (1 Tim 5:8)

Det finns ingen allians mellan bloggar i en blogglista. Bara intresse för olika åsikter. På min lista finns även Nordic Dervish, med rötter i Iran, liberalerna Gulan Avci, Erixon och Ingerö och den frihetlige Alexandersson.

För mig står det klart att feminismen är en pinsam parentes i människans historia.


Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

1 kommentar: