måndag 24 november 2008

Varför skrotades Luciabeslutet?

Från kommentarerna på Leif Haglunds s-blogg kommer detta som väl visar att Sverigedemokraterna har rätt när det gäller invandringen. Den politik som Sverigedemokraterna vill föra idag var ju sossepolitik år 1989. En politik som även moderater och centerpartister höll med om. Idag kallas man väl rasist om man vill återinföra Luciabeslutet?

 • Leif Haglund: Om "luciabeslutet" 13/12 1989 har jag enbart gott att säga.
 • Flyktingströmmen - jag använder termen "flykting" i dess vida, svenska betydelse - hade under andra halvan av 1980-talet börjat bli så stor att, som du uppger, vår mottagningskapacitet inte klarade av att ta emot alla som sökte sig hit. Sveriges resurser räckte inte till. I det läget gjorde den socialdemokratiska regeringen det enda riktiga, nämligen satte stopp för fortsatt flyktingmottagande. Folk som hade verkliga flyktingskäl berördes inte.Det här beslutet visar att den politiska ledningen fram till luciadagen 1989 hade förstånd och klarsyn och handlingskraft att ingripa mot något som höll på att urarta.
År 1989 insåg s-regeringen att Sverige inte klarade av alla invandrare som ville komma hit. De var helt enkelt för många. Detta insåg sossarna 1989.
 • Socialdemokraterna förlorade valet 1991 och efterträddes av regeringen Bildt. Jag var politiskt aktiv även på den tiden och minns väl vad som nu skedde. Folkpartiets ledare Bengt Westerberg, socialminister i den borgerliga regeringen, kräver att luciabeslutet ska upphävas. De övriga i regeringen vill till en början inte gå med på detta, men Westerberg hotar med att spräcka regeringen om han inte får sin vilja igenom. Inför det hotet ger Carl Bildt med sig. Fr.o.m. nu är det fritt fram för asylökande till Sverige och man är inte sen att hörsamma signalerna från det lilla välmående landet i norra Europa.
År 1991 tog regeringen Bildt över. Bengt Westerberg hotade då att spräcka regeringen om inte moderaterna och centern gav med sig, och mot allt förnuft, övergav Luciabeslutet. Nu öppnades dörren till Sverige på vid gavel.

 • Nåväl, den borgerliga regeringen satt bara en mandatperiod och socialdemokraterna återtog regeringsmakten 1995 med Ingvar Carlsson som statsminister. Året efter, mars 1996, efterträddes han av Göran Persson. Situationen i det svenska flyktingmottagandet var nu värre än när luciabeslutet togs fem år tidigare. Man kunde därför förvänta sig att regeringen skulle ta ett nytt luciabeslut. Men något sådant kom inte. Istället lades locket på för diskussion om flyktingpolitiken.
År 1995 återtog sossarna makten. Men nu var Luciabeslutet begravt och locket var på. Läget var värre än 1989, men detta fick inte diskuteras. Svenska folket blev inte tillfrågat. Invandringen kallades "mångkultur" och skulle tvingas på oss,
antingen vi ville eller ej, antingen vi hade råd eller ej. Varför?


 • Jag frågar mig varför partiledningarna, både hos mitt parti och hos de borgerliga, medvetet lät missförhållandena fortsätta utan att vidta några som helst åtgärder. Vad var det som fick dem att blunda för verkligheten? Man hade dessutom inte folkets mandat för sitt agerande./Leif Haglund
Mellan 1989 och 1991 gjorde svenska politiker en helomvändning i invandringen. Från en restriktiv invandring med förnuft till vidöppna dörrar. Varför är det så viktigt att den svenska kulturen ersätts med en obestämd "mångkultur"?

Läs mer i Exit Folkhemssverige!

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

23 kommentarer:

 1. Tänk om någon vågade skicka in denna artikeln till en av de stora dagstidningarna?

  Fråga 1.
  Hade tidningen/arna låtit denna atikel publiceras?

  Fråga 2:
  Om denna artikel skulle bli publicerad i en av tidningarna. Hur skulle reaktionen bli?

  Förhoppningsvis en debatt. För det är vad vi behöver. En debatt som skulle kunna skapa en spricka i det tabu som råder i detta så känsliga ämne.
  /JS

  SvaraRadera
 2. Så här är det med allt rörande invandring
  ingen vågar säga sin mening, ingen journalist ställer frågan när allt i samhället måste spara varför inte ett ord om att dra ned invandringen
  = kostnad.

  SvaraRadera
 3. Undrar vad Folkpartiet kommer med för morot till väljarna ang invandring till nästa val?

  SvaraRadera
 4. Jag tror ingen tidning vågar ta in artikeln .

  SvaraRadera
 5. De enda som vågar stå för sin åsikt i frågan är
  SD heder åt dom.

  SvaraRadera
 6. Vill bara få kommentera ett helt annat ämne:
  Såg någon senaste Halal TV där det ges en "beslöjad" vinkel på alkohol. Inget nytt under solen där. Alkohol är skadligt, och leder till elände. Helt rätt.
  Men när det så vilken vinkel, vilken helt sanslös propaganda. Varför kan de inte bara prata om det utifrån den skada som alkohol kan göra utan att blanda in koranen och islam. För när de gör det så överordnar de Islam och koranen. Detta är första gången som jag verkligen verkligen känner mig lite rädd och osäker inför framtiden. I intervjun så sägs att invandrarungdomar generellt dricker mindre...inser de vad konsekvensen av det de säger är?
  /F

  SvaraRadera
 7. Ja, de framställer sig själva och sin religion som överlägsen det västerländska förfallet. De vill "rädda världen" genom att göra den muslimsk. Men vi vill inte bli "räddade" av denna omänskliga ism.

  SvaraRadera
 8. Hälsningar från ILLUMINATIs stora ordning till Förenta staterna och över hela världen är detta en öppen möjlighet att ansluta sig till Illuminatis brödraskap där du kan återfå dina förlorade drömmar och också där du kan se ljuset av rikedom och lycka utan något blodoffer. Och vi betalar också summan av 650.000 USD för att välkomna alla nya medlemmar när de går med i broderskapet och också ett hus av deras val och placering med investeringar, tillsammans med denna möjlighet i livet för att de ska vara kända.

  Förmåner till nya medlemmar som går med i ILLUMINATI.
  1. En kontant belöning på USD 650.000 USD.
  2. En ny Elegant Dream CAR värderad till USD 150 000 USD
  3. Ett drömhus köpt i det land du vill ha.
  En månad med möte med de 5 bästa i världen.
  Ledarna och de 5 viktigaste kändisarna i världen. Om du är intresserad, vänligen kontakta den tidigare emailadressen = greatilluminate99@gmail.com  NOTERA; detta Illuminati brödraskap som du kan gå med från var som helst i världen Indien, Turkiet, Afrika, USA, Malaysia,
  Dubai, Kuwait, Storbritannien, Österrike, Tyskland, Europa. Asien, Australien, etc.,


  Hälsningar TEMPLE ILLUMINATI UNITED STATES

  SvaraRadera
 9. Hälsningar från ILLUMINATI: s ordning till hela världen, detta är en öppen möjlighet att gå med i ILLUMINATIS BRODERHOOD där MILLIONAIRES, BILLIONAIRES, forskare, världsstjärnor och världsledare som kontrollerar världen fick sin berömmelse och ideal, och även där du kan se ljuset av rikedom och lycka utan blodoffer. Om du är intresserad, kontakta den föregående e-postadressen: greatilluminate99@gmail.com

  Obs: Vänligen vet att du är välkommen att vara medlem när du respekterar din religion och var du än är i världen.

  Hälsningar TEMPEL ILLUMINATI NEW WORLD ORDER.

  SvaraRadera
 10. Hälsningar från STORA ILLUMINATI-BESTÄLLNINGEN till Förenta staterna och över hela världen, detta är en öppen möjlighet att gå med i brödraskapet i ILLUMINATI-ORDEN där du kan återvinna dina förlorade drömmar, och även där du kan se ljuset av rikedom och lycka utan något blodoffer. Och genom åren har vi världsledare, MILLIONAIRES, BILLIONAIRES, SCIENTIST, SUPERSTARS och alla livsverk, ni är välkomna över hela världen i respektive ras, religion och etnicitet VÄLKOMMAR dig till HALL of FAME och WEALTH.
  Skriv oss gärna på vår privata post: greatilluminate99@gmail.com

  Hälsningar TEMPEL ILLUMINATI FÖRENTA STATER.

  SvaraRadera
 11. Hälsningar från STORA ILLUMINATI-BESTÄLLNINGEN till Förenta staterna och över hela världen, detta är en öppen möjlighet att gå med i brödraskapet i ILLUMINATI-ORDEN där du kan återvinna dina förlorade drömmar, och även där du kan se ljuset av rikedom och lycka utan något blodoffer. Och genom åren har vi världsledare, MILLIONAIRES, BILLIONAIRES, SCIENTIST, SUPERSTARS och alla livsverk, ni är välkomna över hela världen i respektive ras, religion och etnicitet VÄLKOMMAR dig till HALL of FAME och WEALTH.
  Skriv oss gärna på vår privata post: greatilluminate99@gmail.com

  Hälsningar TEMPEL ILLUMINATI FÖRENTA STATER.

  SvaraRadera
 12. Hälsningar från STORA ILLUMINATI-BESTÄLLNINGEN till Förenta staterna och över hela världen, detta är en öppen möjlighet att gå med i brödraskapet i ILLUMINATI-ORDEN där du kan återvinna dina förlorade drömmar, och även där du kan se ljuset av rikedom och lycka utan något blodoffer. Och genom åren har vi världsledare, MILLIONAIRES, BILLIONAIRES, SCIENTIST, SUPERSTARS och alla livsverk, ni är välkomna över hela världen i respektive ras, religion och etnicitet VÄLKOMMAR dig till HALL of FAME och WEALTH.
  Skriv oss gärna på vår privata post: greatilluminate99@gmail.com

  Hälsningar TEMPEL ILLUMINATI FÖRENTA STATERNA.666

  SvaraRadera
 13. Hej, Vill du gå med i illuminati och vara rik, berömd och mäktig? för resten av livet ? Fördelar som ges till en ny medlem som går med i illuminati Brotherhood !!!
  till ditt bankkonto 50 000 000 USD ......
  Veckolön $ 600 000USD .........
  Ett bilvärde till $ 400.000USD .......
  Tilldelningskontrakt värt $ 200.000.000USD .......
  Ett hus i valfritt land. Och ett gratis visum till ditt drömland. Totala livsstilsförändringar ?? om du är intresserad, WhatsApp oss: +2348147226753, ELLER E-posta oss på: illuminatitemle666@gmail.com, så vi kan börja gå med!

  SvaraRadera
 14. Hälsningar från ILLUMINATIENS STORA ORDNING till Förenta staterna och över hela världen, detta är en öppen möjlighet att gå med i brödraskapet i Illuminati där du kan återvinna dina förlorade drömmar, och även där du kan se ljuset av rikedom och lycka utan blodoffer. Och vi betalar också summan av 650 000 USD för att välkomna alla nya medlemmar när de går med i brorskapet och även ett hus efter eget val och plats med investeringar, tillsammans med denna möjlighet i livet för dem att bli kända.

  FÖRDELAR TILL NYA MEDLEMMER SOM GÅ MED I ILLUMINATI.
  1. En kontant belöning på USD 650 000 USD.
  2. En ny snygg drömbil värderad till USD 150 000 USD
  3. Ett drömhus köpt i det land du valt.
  En månad med möten med de 5 bästa i världen.
  Ledarna och de 5 viktigaste kändisarna i världen. Om du är intresserad, kontakta den föregående e-postadressen: greatilluminate99@gmail.com  NOTERA; detta Illuminati-brödraskap som du kan gå med från var som helst i världen Indien, Turkiet, Afrika, USA, Malaysia,
  Dubai, Kuwait, Storbritannien, Österrike, Tyskland, Europa. Asien, Australien etc.


  Hälsningar TEMPEL ILLUMINATI FÖRENTA STATER

  SvaraRadera
 15. Detta är en öppen inbjudan för dig att bli en del av världens största konglomerat och nå toppen av din karriär. I början av årets rekryteringsprogram är vår årliga skördefestival precis runt hörnet. Håller du med i att vara medlem i denna upplysta nya världsordning?
  Kontakta Herr Stewart på WhatsApp +27786441920 eller e-post: ashwordgilmore@gmail.com

  SvaraRadera
 16. Hej, den stora stormästaren i Illuminati har inbjudit en öppen inbjudan för de som vill gå med i Illuminati brödraskap. Du är en affärsman, politiker, musiker
  student och vill bli rik, kraftfull och berömd i livet, för att uppnå dina drömmar, vänligen kontakta mig nu på Whats-app +15162743685 så hjälper jag dig.

  SvaraRadera
 17. GÅ MED I ILLUMINATI666 BRODERHOOD? !!!
  Whatsapp: 8616573430472 oss eller E-post: (illuminatitemple@usa.com)
  Är du en affärsman eller kvinna, är du en pastor
  eller en konstnär ,, vill du vara känd eller vill du
  att vara rik eller mäktig är det bättre att du blir en
  medlem i Illuminati och få din dröm att komma
  Sann . det här är chansen för dig att nu bli en
  medlem av templet KUNGARIKET och få vad du
  sök från oss. om du är redo att bli medlem
  av Illuminati och förverkliga din dröm då-: whatsapp
  oss eller e-post: (illuminatitemple@usa.com)

  fyll även i följande:
  NAMN....................
  NÄRMAST ANHÖRIG...................
  ADRESS.................
  SÄKERHETSSTATUS .............
  LAND.........
  STAT..................
  OCKUPATION................
  MOBILLINJE ............
  ETT NYTT MEDLEM FÅR SUMMET AV
  5 MILJONER DOLLAR, EN BIL OCH ETT HUS I NÅGON
  DEL AV VÄRLDEN. OBS: VI Tvingar INTE
  NÅGON FÖR DETTA. OM DU INTE är intresserad
  ANVÄND INTE

  SvaraRadera
 18. GÅ MED I ILLUMINATI666 BRODERHOOD? !!!
  Whatsapp: 8616573430472 oss eller E-post: (illuminatitemple@usa.com)
  Är du en affärsman eller kvinna, är du en pastor
  eller en konstnär ,, vill du vara känd eller vill du
  att vara rik eller mäktig är det bättre att du blir en
  medlem i Illuminati och få din dröm att komma
  Sann . det här är chansen för dig att nu bli en
  medlem av templet KUNGARIKET och få vad du
  sök från oss. om du är redo att bli medlem
  av Illuminati och förverkliga din dröm då-: whatsapp
  oss eller e-post: (illuminatitemple@usa.com)

  fyll även i följande:
  NAMN....................
  NÄRMAST ANHÖRIG...................
  ADRESS.................
  SÄKERHETSSTATUS .............
  LAND.........
  STAT..................
  OCKUPATION................
  MOBILLINJE ............
  ETT NYTT MEDLEM FÅR SUMMET AV
  5 MILJONER DOLLAR, EN BIL OCH ETT HUS I NÅGON
  DEL AV VÄRLDEN. OBS: VI Tvingar INTE
  NÅGON FÖR DETTA. OM DU INTE är intresserad
  ANVÄND INTE

  SvaraRadera
 19. GÅ MED I ILLUMINATI666 BRODERHOOD? !!!
  Whatsapp: 8616573430472 oss eller E-post: (illuminatitemple@usa.com)
  Är du en affärsman eller kvinna, är du en pastor
  eller en konstnär ,, vill du vara känd eller vill du
  att vara rik eller mäktig är det bättre att du blir en
  medlem i Illuminati och få din dröm att komma
  Sann . det här är chansen för dig att nu bli en
  medlem av templet KUNGARIKET och få vad du
  sök från oss. om du är redo att bli medlem
  av Illuminati och förverkliga din dröm då-: whatsapp
  oss eller e-post: (illuminatitemple@usa.com)

  fyll även i följande:
  NAMN....................
  NÄRMAST ANHÖRIG...................
  ADRESS.................
  SÄKERHETSSTATUS .............
  LAND.........
  STAT..................
  OCKUPATION................
  MOBILLINJE ............
  ETT NYTT MEDLEM FÅR SUMMET AV
  5 MILJONER DOLLAR, EN BIL OCH ETT HUS I NÅGON
  DEL AV VÄRLDEN. OBS: VI Tvingar INTE
  NÅGON FÖR DETTA. OM DU INTE är intresserad
  ANVÄND INTE

  SvaraRadera
 20. Hej!!! Är du intresserad av att gå med i det stora Illuminati-brödraskapet för att du ska bli rik och berömd i livet? Det här är förmånerna som ges till nya medlemmar *En kontant belöning på $500 000 US Dollar *En ny valfri bil *Ett drömhus köpt i det land du väljer *En månads semester (helt betald) till ditt drömresmål. $100 000 US Dollar till ditt bankkonto varje vecka som medlem om du är intresserad kan du säga JA NU.

  Whatsapp nu: +1 (618) 440-2248

  SvaraRadera
 21. HÄLSNINGAR FRÅN ILLUMINATI VÄRLDENS HÖGKVARTER


  e-postadress = illuminatieuropeangrandmaster@gmail.com eller vår wahtsapp +34602182632


  Välkommen till USA:s och hela världens stora upplysningsordning, detta är en öppen möjlighet att gå med i det upplysta folkets gemenskap, där du kan återerövra dina förlorade drömmar, och även där du kan återfå ljuset av serikedom och lycka utan blodsoffer. Och vi betalar också summan av $550 000 för att få alla nya medlemmar när de går med i broderskapet och även till ett valfritt hus och plats med investeringar och denna chans i livet att bli berömd.

  FÖRDELAR TILL NYA MEDLEMMAR SOM GÅR PÅ BELYSNING.
  1. Belöna kontanter på 550 000 USD.
  2. En ny Sleek Dream CAR värd USD 150 000 USD
  3. Köpt ett drömhus i det land du väljer.
  En månadslång konsultation med de 5 bästa i världen.
  Ledarna och de 5 viktigaste kändisarna i världen. Om du är intresserad kontakta den tidigare e-postadressen =illuminatieuropeangrandmaster@gmail.com eller vår wahtsapp +34602182632


  https://www.gaia.com/article/what-is-the-illuminati

  SvaraRadera
 22. PROCEDUR FÖR DET STORA TEMPLET AV PENGAR OCH KRAFT ILLUMINATI-MONTERING, GÅ MED I DET STORA ILLUMINATI BRODERSKAP AV KÄRLEK IDAG, via gmail (greastestilluminati4@gmail.com),
  whatsapp +234 705 048 2264 eller telegram +234 705 048 2264
  Är du en affärsman eller -kvinna, en politiker, en musiker, en student, vill du bli rik, känd, mäktig i livet? Gå med i IlluminatiFraternity-kulterna idag och få omedelbart den rika summan av. 1 miljon dollar i veckan när du blir medlem i föreningen och ett gratis hem. var du än väljer att bo i den här världen och du kommer också att få $350 000 som din månadsinkomst.
  FÖRDELAR TILL NYA MEDLEMMAR SOM GÅR MED I ILLUMINATI
  1. En kontant belöning på 1 000 000 USD USD
  2. En ny Sleek Dream-bil värderad för $150 000
  3. Ett drömhus köpt i det land du väljer.
  Ett möte reserverat med de 5 bästa i världen. Ledare och topp 5 kändisar i världen. Om du är intresserad, maila oss detta, (greastestilluminati4@gmail.com), whatsapp +234 705 048 2264 eller telegram +234 705 048 2264 för en omedelbar initiering online.


  ALLA ÄR HELT VÄLKOMNA.

  SvaraRadera
 23. INGA MÄNNISKOROFFER INNEHÅLLER
  OBS: ILLUMINATI KOMMUNIKERA INTE GENOM FACEBOOK, INSTAGRAM, WHATSAPP ELLER TIKTOK

  Jag vill att världen ska veta att Illuminatis stora brödraskaps tempel för rikedom och makt 666 verkligen existerar.
  Först trodde jag att det var en bluff eftersom det nu för tiden är svårt att hitta äkta människor på internet tills jag bestämde mig för att ge det ett försök,
  Och hela mitt liv förändrades på bara 6 dagar

  Förmåner för nya medlemmar
  1. Ett hus i valfritt land.
  2. En ny drömbil värd $200 000 USD.
  3. Summan av 1 miljon dollar för att börja ett nytt liv ( 1 000 000 $ )

  Du måste vara minst 18 år gammal innan du kan kontakta våra partners
  E-post: 666illuminatiagent666@gmail.com

  SvaraRadera