lördag 15 november 2008

Invandring mot allt förnuft

Vi skaffar inte fler barn än vi kan fostra och försörja. Det är sunt förnuft. Varför gäller inte det invandringen?

Att integreringen av invandrarna har misslyckats erkänner nu de flesta. Men trots det vill man fortsätta ta in fler. Man säger: Problemen är stora, men det är inte invandrarnas fel, så därför tar vi in ännu fler. Att problemen inte beror på invandrarna/barnen, legitimerar förstås inte att landet/familjen skaffar fler invandrare/barn.

Sunt förnuft och logik har fått ge vika för en oförnuftig sorts snällhet.

Så här resonerar Mona Sahlin:
 • Sverige är det land i Europa som tar emot flest flyktingar. Det har vi gjort med högt huvud trots att problemen varit stora. Ska vi stänga gränsen och säga: Vi har haft lite svårt att integrera så därför kan ni inte komma hit och få skydd nu? (Dagens Arbete, 30 nov.2007)

Hon förstår uppenbarligen inte att Sverige är precis lika illa ute som familjen Snällson som har stora problem, men som trots det vill ha fler barn.

Lösningen på Sveriges problem med integrationen är inte ännu fler invandrare. Verkliga flyktingar, cirka 5 procent, kan vi fortfarande ta emot.

Att ta in fler invandrare än vi klarar av är inte humant, varken mot dem eller oss själva.
Kan någon svara på vad makthavarnas syfte med invandringen är? Vad vill man åstadkomma?


Läs även andra bloggares åsikter om ,

2 kommentarer:

 1. Som jag ser det så har vi i Sverige världens mest misslyckade invandring - vi tar emot människor i mängd från mellanöstern. Och kulturellt fungerar inte de från mellanöstern med europeisk kultur. Vi skulle behöva arbetsinvandring men den går inte att få från dessa länder, tyvärr./Frida

  SvaraRadera
 2. Läs gärna www.realtid.se/ArticlePages/200804/07/
  En obekväm sanning: Massinvandringen
  Oberoende brittisk rapport sänder kalla kårar genom det politiska etablissemanget. När får vi en motsvarande rapport om det svenska förhållandet? Det är inte vi som är för få, det är dom andra som är för många

  SvaraRadera