fredag 31 oktober 2008

SVT puffar för sträng islam

Sveriges Television låter tre beslöjade kvinnor leda åtta program om religion, Halal-tv. Kan vi vänta oss kosher-tv ledd av tre ortodoxa judiska kvinnor, Livets ord-tv ledd av Ulf Ekman eller rent av Sd-tv med Jimmie Åkesson? Det skriver Dilsa Demirbag-Sten i SvD 31 oktober 2008.
I SVT-programmet Existens (7/12 2003), som handlade om sharia l­agarna, frågade programledaren en av två gäster upprepade gånger om hon ansåg att stening till döds var ett rättmätigt straff vid otrohet.
Gästen, Cherin Awad, svarade kort och konsist ja. Svaret imponerade tydligen på redaktionen till den grad att SVT anlitade den numera utexaminerade juristen Awad som mångfaldskonsult och senare anställde henne som en av tre programledare för Halal-tv som har premiär den 3 november.

Läs hela den utmärkta artikeln! Länk

7 kommentarer:

 1. Varför i h-e är Muslimer i Sverige och försöker omvälva vårat samhälle till Islam och medeltiden. Dom kommer stånga sina huvuden blodiga, när det enklaste i världen är att flytta till Iran eller SaudiArabien, där deras önskan uppfylles direkt, och utan en massa TV-program och tjafs. Bli lycklig nu.

  SvaraRadera
 2. Anonym: Jag känner en hel del muslimer, judar, kristna, whatever... och ingen av dem har någonsin försökt "omvälva" någon eller något. Vilken verklighet lever du i egentligen?

  SvaraRadera
 3. Anonym 2: Ingen individ kan se hela sanningen framför sina ögon i sitt närområde. Inte du heller. Jag lever mer i verkligheten än du för jag förnekar inte delar av den. Det är ett faktum att det är en plikt, för varje rättrogen muslim, att bidra till spridningen av islam i världen. Tyvärr så är denna fara verklig, inte inbillad.

  SvaraRadera
 4. Hörru feminix det du gör är inte att se verkligheten. Om någon är blind så är det du.

  Du toklar saker så att det skall passa in i ditt eget tankemönster.

  Det är såna som du och dina åsikter är grunden till det onda här världen.

  Hoppas verkligen att du inte för vidare detta på dina barn för det är på gränsen till barnmisshandel

  SvaraRadera
 5. Feminix har rätt. Islam är ingen religion, det är den ondaste ideologi världen skådat, lika vidrig som nazism och kommunism.

  SvaraRadera
 6. jag är också helsvensk.. blä och fy fan för dessa militanta muslimer!! fy fan, anpassa er!! Obs jag vågar inte säga det öppet!

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera