onsdag 29 oktober 2008

Stoppa invandringen - lös problemen - bäst för alla

Återigen visar den våldsamma verkligheten att Sverige tagit in mångdubbelt fler invandrare än landet förmår ta hand om. DN:s ledare idag är faktiskt ett bevis på detta. Men de ansvariga törs inte erkänna att de har begått ett misstag. Återinför Luciabeslutet! (endast kvotflyktingar)
Frustrationen över utanförskapet växer bland Stockholms förortsungdomar. I Husby och Kista attackeras brandkår och polis. Mordet på en 23-årig svensksomalier tros ha bidragit till oron.

I det här fallet
har ungdomarna tagit ut sin frustration genom att kasta sten mot brandkår och polis. I söndags attackerades och vandaliserades två polisbilar med meterlånga järnstänger. Det är tydligt att åtminstone vissa ungdomar ser polisen mindre som ett stöd och mer som en fiende. Aggressiviteten bottnar också i rädsla.


Båda händelseförloppen kännetecknas av en chockerande brutalitet. Riccardo sparkades till döds på öppen gata. Ahmed knivskars svårt och dumpades sedan utanför Karolinska universitetssjukhuset.


Efterspelet till mordet på Ahmed Ibrahim Ali tycks ändå som en lokal affär. Inga politiker har ansett det nödvändigt att kommentera hans död. Skulle det ske nu, snart två veckor efter mordet, är ändå bristen på omedelbara reaktioner talande.


Även Riccardo Campogiani hade utländskt påbrå. Men det är svårt att inte fundera över om skillnaden i hudfärg och trostillhörighet ändå inte har spelat en avgörande roll. "Det hade kunnat vara min son". Det tankeexperimentet är troligtvis mer effektivt för majoriteten av landets politiker och journalister när det handlar om ljushyllta Riccardo, än om en svart muslim från Husby.

4 kommentarer:

 1. Mutawas, saudiernas moralpolis, huuu....


  http://www.amislam.com/mutawas.htm

  SvaraRadera
 2. Förra året kom över 99000 invandrare till Sverige
  När skall någon våga säga stopp??

  SvaraRadera
 3. Muslimerna breder ut sig över fler och fler stadsdelar i flera större städer'Inga svenskar vill bo i dessa områden och detta händer i Sverige 2008???????

  SvaraRadera
 4. Sverige behöver stöd av EU eftersom landet inte
  vågar säga ifrån all invandring.

  SvaraRadera