torsdag 30 oktober 2008

Sluta gråta över mördare!

Straffen i Sverige är för låga, troligen lägst i världen. De är ett hån mot offren. Rättssystemet gråter av medlidande med mördarna och hånskrattar åt offren:

Det är billigt att döda i Sverige Expressen, 24 februari 2008
Den omtalade domen från HD i mars 2007, handlar om Jenny Johansson, 24. Hon mördades av sin sambo med ett knivhugg i ryggen – när hon låg och sov i sin säng.
Tingsrättens dom: livstids fängelse. Men hovrätten och HD ansåg inte att brottet var tillräckligt grymt. De sänkte till tio års fängelse med motiveringen: ”Enbart det att mordet i det nu aktuella fallet begåtts med kniv mot en skyddslös närstående i hennes hem motiverar inte att straffet skall bli fängelse på livstid.”
– Vi upplever att ett liv inte är ett jäkla dugg värt, säger Jennys mamma Marita Andersson.

Hon dödades - han fick 6 år Expressen, 24 februari 2008
Småbarnspappan Dan Jönsson, 31, slog ihjäl sambon Zenia - och dumpade kroppen i familjens oljetank. Straffet: sex års fängelse för dråp... minimistraffet. Det innebär att han kan var fri om fyra år...


Nämndemännens förklaringar till den milda domen: Det skedde i hastigt mod. Mördaren var ingen mördare, han var timid. Han hade blivit provocerad. Den mördade var inte guds bästa barn, o.s.v.

Det ska tyckas synd om bödlarna - inte offren Expressen 27 februari 2008
I Sverige är det
inte mycket bevänt med respekten för ett människoliv. Riktigt illa är det är när inte ens lagens företrädare i domstolarna ser allvarligt på mord. Fyra år. Mer behöver det inte kosta för att på ett brutalt sätt ta livet av en människa.


En skrämmande läsning om landet som gråter över mördarna och hånskrattar åt offren. Rättsystemet i Sverige är en katastrof.

2 kommentarer:

  1. Samtliga nämndemän måste bytas ut i hela landet, framför allt måste stoppa den politiska tillsättningen av dessa. Sen bör vi lobba för hårdare straff, även dödsstraff.

    SvaraRadera
  2. Hårdare straff ja, livstid bör bara livstid. Men inte dödsstraff.

    SvaraRadera