måndag 27 oktober 2008

Stenkastning mot "djävulen"

Intressant kommentar på Newsmill:
Dagen efter 11 september-attackerna hade Radio Göteborg P4 en intervju från en skola i socialisternas miljonprogramsghetto. Alla där stödde attacken. Det säger väl allt? Om några år kommer situationen i Sverige att vara likadan som den är i Frankrikes miljonprogramsghetton, och om inget görs kommer vi om 5-10 år att leva i samma terrorskräck som man idag gör i turistorterna i t.ex. Turkiet eller Indonesien.

Tro nu inte att jag menar att lösningen är att begränsa invandringen, tvärtom bör invandringen släppas fri. Problemet är inte att det kommer för många invandrare, utan att Sverige enbart tilltalar en viss sorts invandrare. Med den profil Sverige länge haft ute i världen, attraherar man en helt annan sorts migrant än vad t.ex. USA, Canada eller Storbritannien gör. Det är där problemet ligger. De som migrerar till Storbritannien, främst många pakistanier, gör det för att de vill FLY från förtrycket i Pakistan.

Och brottsproblematiken löser man genom ett effektivt rättsväsende, oavsett om den misstänkte är inhemsk eller invandrad. Tyvärr verkar det idag vara en förmildrande omständighet att vara muslim eller att bo i en förort, då polisen sedan länge slutat åka på larm som kommer från ghettot. Det verkar som att många poliser menar att de brottsoffer som sätter sin fot där får skylla sig själva. Inte heller ambulans eller brandkår vågar åka till dessa delar utan poliseskort pga risken för stenkastning (en muslimsk intifada-ritual som finns beskriven i Koranen, som symboliserar avståndstagande mot "djävulen")./Glenn Lacrosse, 2008-10-15

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar