tisdag 21 januari 2014

Diskriminering av Sverigedemokrater tillåtet?

Är diskriminering p.g.a. politisk åsikt tillåtet i Sverige?
Kent Ekeroth slängdes ut från krogen för att han har en viss politisk åsikt och åklagaren lägger ner förundersökningen.
Diskriminering av Sverigedemokrater alltså tillåtet! Är detta förenligt med allas likhet inför lagen? Nej! Likhet inför lagen trodde jag var grundläggande för en demokrati.

I FN.s deklaration om de mänskliga rättigheterna finns politisk uppfattning med:

Artikel 2: Var och en är berättigad till alla de rättigheter och friheter som uttalas i denna förklaring utan åtskillnad av något slag, såsom på grund av ras, hudfärg, kön, språk, religion, politisk eller annan uppfattning, ... 

Artikel 7: Alla är lika inför lagen och är berättigade till samma skydd av lagen utan diskriminering av något slag. Alla är berättigade till samma skydd mot alla former av diskriminering som strider mot denna förklaring och mot varje anstiftan till sådan diskriminering.

Såvitt jag begriper så bryter alltså Sverige mot FN:s deklaration om de mänskliga rättigheterna, när man undantar politisk uppfattning.


1 kommentar:

Den nuvarande svenska regeringen bryter hela tiden mot de mänskliga rättigheterna. Till sin hjälp har de propagandisterna, de som kallar sig "journalister". Den svenska median servar regeringen och lägger locket på vid behov, och hänger ut när de anser att det gynnar regeringen. Sverige är numer långt från att kunna kallas en demokrati. Landet är en skendemokrati med ett inbyggt apartheidssystem som diskriminerar de med "fel" åsikt. I Sverige är vi olika inför lagen.


Fri invandring kan inte kombineras med en välfärdsstat. Islam är problemet - inte de som varnar för islam. Blogg i Norrköpingbloggkartan.se!

3 kommentarer:

 1. Den nuvarande svenska regeringen bryter hela tiden mot de mänskliga rättigheterna. Till sin hjälp har de propagandisterna, de som kallar sig "journalister". Den svenska median servar regeringen och lägger locket på vid behov, och hänger ut när de anser att det gynnar regeringen. Sverige är numer långt från att kunna kallas en demokrati. Landet är en skendemokrati med ett inbyggt apartheidssystem som diskriminerar de med "fel" åsikt. I Sverige är vi olika inför lagen.

  SvaraRadera
 2. Sverige har blivit ett sk tvärtomland där man väljer de sämsta av allternativ. Varför vet jag ej men den slags prioritering de gör borde vara straffbart och rendera ett ganska så kännbart fängelsestraff!!

  SvaraRadera
 3. Jeg er dansker og er meget forbavset over den måde Sverigedemokraterne bliver holdt ude af medierne på; f.eks. bliver de overhovedet ikke dækket af svensk Aktuelt. Det er i højste grad betænkeligt, at man på den måde skævvrider demokratiet. Alle har en stemme og den skal høres i en demokratisk debat.. det er jo sådan demokratiet virker... Fredrik Reinfeldt og de øvrige poltiske ledere foragter åbenbart de 800 000 svenskere, der stemte på Sverigedemokraterne. Til gengæld har disse ledere den største respekt for en, for Norden, total fremmed kvindeforagtende,åndeligt tilbagestående totalitær religion, der forsøger at underlægge sig hele verden, startende med de mest naive, nemlig svenskerne.....
  svenskerne....

  SvaraRadera